Concert@MFC: Desert Storm (UK) + Farer

Coevorden (MFC) – Zaterdag 30 oktober presenteert het MFC Coevorden twee zeer heavy bands namelijk het uit Engeland afkomstige Desert Storm die in hun eigen land bekend staan als een van de zwaarste acts die de sludge-, doom- en stonerscene te bieden heeft en het uit Nederland afkomstige dronedoompostmetal gezelschap Farer

Desert Storm – De in Oxford gebaseerde riffhonden van Desert Storm maken sinds de formatie van de band in 2007 aardig naam.
Vanaf het begin werken ze hard en hebben inmiddels een set van zeven albums op zak met bijvoorbeeld het uit 2016 afkomstige ‘Signals from Beyond’ het in 2018 uitgebrachte album ‘Sentinels’ en het meest recente juweeltje ‘Omens’ welke is opgenomen en gemixed door Steve ‘Geezer’ Watkins in de Wormwood studio’s.

Matthew, Ryan, Chris, Elliot en nóg een bandlid genaamd Chris timmeren al een behoorlijk tijd aan de weg met optredens in Engeland, Duitsland, Polen, Frankrijk, België en Nederland om een aantal te noemen.
Shows met Karma to Burn, Nashville Pussy en Peter Pan Speedrock en support shows voor Orange Goblin, Red Fang en American Head Charge spreken tot de verbeelding.
Progressive sludge-, doom- en stonermetal is het devies en doet menig podium trillen op zijn grondvesten.

Desert Storm (photo by: Matt Negus)
Farer ( photo by: Niels Verwijk)

Farer – Grotendeels bestaande uit leden van  Ortega ontstaat Menhir in het jaar 2013 en zes jaar later wordt de bandnaam veranderd naar het huidige ‘Farer’. De band bestaat uit twee basgitaristen namelijk Frank de Boer en Arjan van Dalen die samen ook de zangpartijen verzorgen en drummer percussionist Sven Jurgens.  Het debuutalbum ‘Monad’ welke is opgenomen door John Bart van der Wal bekend als basgitarist van de band Dool en als producer voor de Friese band Kjeld ligt sinds 2020 in de schappen. Live hoef je van deze heren geen toegankelijke show te verwachten, maar en laat het even goed tot je doordringen, een ware dronedoompostmetaltrip met woordeloze oerschreeuwen, huiveringwekkende krassende basgitaarriffs en pulserende ritmes. Farer presenteert een tactiele ervaring van de grimmige en brute cyclus van schepping en vernietiging en na de uiting van wanhoop en woede gemixt met compromisloze lagen van verpletterd geluid blijf je achter met het ‘wauwgevoel’ daarna is er niets… wat overblijft is een confrontatie met de leegte.

CHECK DE BANDVIDEO’S HIERONDER

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS

Zaterdag 30 oktober vindt het evenement plaats in het Metal Front Coevorden. De deuren gaan open om 20:30 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree bedraagt 7,- euro, MFC leden betalen 5,- euro.

(Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten)

Mediapartners: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox

LINKS:

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/4017660411592224

Evenement MFC op Facebook: https://business.facebook.com/events/779905836273735/

BANDS:

http://www.desertstormband.com/ (Website – Desert Storm)

https://www.facebook.com/desertstormuk (Facebookpagina – Desert Storm)

https://www.facebook.com/farer.band    (Facebookpagina – Farer)

CONCERT: DESERT STORM + SUPPORT
DATUM CONCERT: Zaterdag 30 oktober 2021
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 7,- euro, MFC leden 5,- euro

BETALING CASH AAN DE KASSA, PINNEN IN HET GEBOUW IS NIET MOGELIJK, GEEN VOORVERKOOP

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741EXTRA INFO IVM CORONA

Voor dit evenement gaan de dan gestelde coronamaatregelen gelden, hierover is nu nog niets bekend. Als hier meer duidelijkheid over is worden de regels vermeld op onze pagina.