Concert@MFC: Komatsu + Farer

Coevorden (MFC) – Zaterdag 30 oktober presenteert het MFC Coevorden twee zeer heavy bands namelijk het uit Nederland afkomstige ‘super massive mothersludge’gezelschap Komatsu  en als supportact van dezelfde vaderlandse bodem de dronedoompostmetal band Farer.

Komatsu – wordt in 2010 opgericht door muzikanten uit diverse bekende bands uit Eindhoven rockcity.

Nadat de band in 2011 hun eerste EP uitbrengt wordt de focus gelegd op liveshows en het schrijven van materiaal voor hun eerste langspeler genaamd ‘Manu Armata’, welke wordt uitgebracht in 2013. Hiermee ontvangt de band lovende kritieken van de internationale pers en worden ze vergeleken met o.a. QOTSA, Mastodon, Monster Magnet en Karma to Burn.

De band ontwikkeld zich vervolgens gestaag en mag openen voor bekende bands zoals; Truckfighters, Red Fang, Nashville Pussy, High on Fire en Baroness. In 2014 volgt er een Europese tour samen met ‘John Carcia’ met 32 shows in 13 verschillende landen. In de zomer van 2015 wordt het 2de album ‘Recipe for murder one’ opgenomen gevolgd door een tour met Mondo Generator.

Maar liefst 85 shows later in landen uit Europa en zelfs Brazilië in 2016 en 2017, beginnen de stonerrockers met de opnames voor een nieuw album ‘A new horizon’ die in 2018 gereleased wordt. Heden met hun laatste wapenfeit ‘Rose of Jericho’ laten de heren van Komatsu horen dat ze nog lang niet klaar zijn en er nog voldoende inspiratie in het vat zit met een nieuwer en volwassener geluid. Dit alles in samenwerking met Peter van Elderen (ex- Peter Pan Speedrock) welke verantwoordelijk is voor de opnames en productie versterkt door de mastering van Pieter Kloos.

Komatsu (photo by: Patrick Spruijtenburg)
Farer ( photo by: Niels Verwijk)

Farer – Grotendeels bestaande uit leden van  Ortega ontstaat Menhir in het jaar 2013 en zes jaar later wordt de bandnaam veranderd naar het huidige ‘Farer’. De band bestaat uit twee basgitaristen namelijk Frank de Boer en Arjan van Dalen die samen ook de zangpartijen verzorgen en drummer percussionist Sven Jurgens.  Het debuutalbum ‘Monad’ welke is opgenomen door John Bart van der Wal bekend als basgitarist van de band Dool en als producer voor de Friese band Kjeld ligt sinds 2020 in de schappen. Live hoef je van deze heren geen toegankelijke show te verwachten, maar en laat het even goed tot je doordringen, een ware dronedoompostmetaltrip met woordeloze oerschreeuwen, huiveringwekkende krassende basgitaarriffs en pulserende ritmes. Farer presenteert een tactiele ervaring van de grimmige en brute cyclus van schepping en vernietiging en na de uiting van wanhoop en woede gemixt met compromisloze lagen van verpletterd geluid blijf je achter met het ‘wauwgevoel’ daarna is er niets… wat overblijft is een confrontatie met de leegte.

CHECK DE BANDVIDEO’S HIERONDER

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS

Zaterdag 30 oktober vindt het evenement plaats in het Metal Front Coevorden. De deuren gaan open om 20:30 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree bedraagt 7,- euro, MFC leden betalen 5,- euro.

(Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten)

Mediapartners: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox

LINKS:

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/4541999659158294

Evenement MFC op Facebook: https://business.facebook.com/events/779905836273735/

BANDS:

http://www.komatsurock.com/    (Website – Komatsu)

https://www.facebook.com/komatsurock  (Facebookpagina – Komatsu)

https://www.facebook.com/farer.band    (Facebookpagina – Farer)

CONCERT: KOMATSU + FARER
DATUM CONCERT: Zaterdag 30 oktober 2021
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 7,- euro, MFC leden 5,- euro

BETALING CASH AAN DE KASSA, PINNEN IN HET GEBOUW IS NIET MOGELIJK, GEEN VOORVERKOOP

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741EXTRA INFO IVM CORONA

Voor dit evenement gaan de dan gestelde coronamaatregelen gelden, hierover is nu nog niets bekend. Als hier meer duidelijkheid over is worden de regels vermeld op onze pagina.