Metal Battle 2022

METAL BATTLE 2022

Coevorden (MFC) – Zaterdag 19 maart 2022 kun je in MFC Coevorden terecht voor de Drentse voorronde van de landelijke Metal Battle. Vier bands gaan de strijd aan om een plaats in de halve finale en uiteindelijk misschien wel een felbegeerde eerste plaats in de finale, met als hoofdprijs een optreden op Wacken.

De Metal Battle georganiseerd door Noord Geldersch Metaal en stichting Occultfest is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland, met 48 bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. De drie winnaars van die halve finales komen uiteindelijk uit in de grote finale.

De inschrijvingen voor de voorrondes Metal Battle NL zijn begonnen, tot 15 februari 2022 kun je je in schrijven via https://www.metalbattle.nl. De voorrondes vinden plaats in Maart 2022, de halve finales in de laatste twee weken van April en de finale staat op 21 Mei 2022 gepland. Wil je je band inschrijven voor een van de voorrondes of meer weten hou dan de site en social media kanalen in de gaten. We kunnen jullie wel alvast mededelen dat de winnaar van deze 2022 editie naar Wacken 2022 gaat, om daar Nederland te vertegenwoordigen.

Uiteraard worden alle optredens beoordeeld door een deskundige jury, welke uit 3 personen zal gaan bestaan deze worden later bekend gemaakt.