Corona

Coronacheck

Als gevolg van het tijdelijke overheidsbeleid om coronatoegangsbewijzen te verplichten, dienen bezoekers een QR-code van de CoronaCheck-app te laten zien bij de ingang. Heb je geen smartphone? Dan is er een mogelijkheid om het bewijs te printen, zie hier.

Als bezoeker moet je aan een van de volgende voorwaarden voldoen: 

  1. Vaccinatiebewijs:Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is je vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck je vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  2. HerstelbewijsBewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  3. TestbewijsEen negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit. Je kunt je gratis laten testen bij een door de overheid aangewezen testlocatie https://tinyurl.com/testlocaties en vraag je aan via www.testenvoortoegang.org

Belangrijk: neem naast de QR-code in je CoronaCheck-app ook een geldig legitimatiebewijs mee.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Rijskoverheid of lees de veelgestelde vragen over de CoronaCheck-app op deze site of neemt contact op met de CoronaCheck helpdesk via 0800-1421 (maandag t/m zondag, 08.00-20.00 uur, gratis) of helpdesk@coronacheck.nl.