Info

Wat is MetalFront Coevorden (MFC)?

MFC is een popcollectief, onze activiteiten zijn hoofdzakelijk georiënteerd op muziek. Het is een officiële vereniging waarbij betalende ‘clubleden’ en bandleden van gehuisveste bands zijn aangesloten. De vereniging is ontstaan uit Motorclub Coevorden (MCC), die in 1988 al begon met het organiseren van concerten en z.g. metal-nights. Jarenlang was MFC de thuisbasis van de roemruchte Nederlandse metalband Altar. Toen in de loop der tijd bleek dat het ‘motorgebeuren’ geen bestaansrecht meer had, zijn de statuten op 14-11-1996 aangepast. Vanwege de aard van het clubgebouw en het verwaarloosde onderhoud hiervan, is het ‘nieuwe’ Metal Front Coevorden in een continue renovatie/verbouwing terechtgekomen. Een hechte groep leden is hier al jaren vrijwillig mee bezig, en daardoor is onze vereniging nu goed geoutilleerd, we beschikken over een sfeervolle en rustieke barruimte, een goed getegelde entree van natuursteen, state-of-the-art toiletten, opbergruimte voor apparatuur van bands, oefenruimte annex zaal (ruimte voor 150 pers.) met podium en professionele PA, inbound geluidsman en technische crew  en een ruime parkeerplaats. Bands die momenteel gebruik maken van onze oefenruimte zijn o.a.: Barley Wine, Riff/Raff, Hooch, Oxford Miners, Angel Disorder en vanwege hun reünie momenteel ook weer de originele bezetting van Altar.

Het definitieve einde van de renovatie voor ons is nog niet in zicht, mede doordat huidige regelgeving zich ook bij ons laat gelden. Alle opstallen en inventaris zijn eigendom van de vereniging. De grond wordt door de gemeente ter beschikking gesteld. Onze status is: gedoogd. Dit is het gevolg van dat er in het begin aan de motorclub een tijdelijke vergunning van 5 jaar is afgegeven en dat deze nooit is verlengd, ondanks aandringen onzerzijds. We zijn enige tijd bezig met legalisering, maar het traject tot legalisering is stopgezet vanaf onze kant. Mede doordat we goedkeuring hebben inzake brandveiligheid.

MFC viel eerder onder de sectie popmuziek van het kunst & cultuur instituut Drenthe, de overkoepelende organisatie van popcollectieven in Drenthe. Het bestaansrecht van MFC blijkt wel uit het ledenaantal van ± 85 leden, waaronder ± 11 bands, en dat we als één van de zes popcollectieven in Drenthe de A-status in het kader van de stimuleringsregeling bezaten. Ondanks de renovaties hebben we inmiddels een rijke historie van activiteiten opgebouwd: ±10 openluchtfestivals (waaronder Metalblast en Boer-Area in de jaren 80’ en 90’), 5 openluchtconcerten (MFC Outside & MFC Inside&Out), ± 15 indoorfestivals (MFC’s A Very Heavy X-mosh & MFC’s Metal May-hem) en ±300 concerten en jamsessies/open podia.
Ons bezoekadres is:

Monierweg 32, 7741 KT Coevorden
(Industrieterrein Leeuwerikenveld)
Telefoon: 0524-515038
Website: www.mfcweb.nl

Openingstijden:
Donderdag meestal wel open, maar niet officieel.
Vrijdag : 21.00-02.00 uur
Zaterdag : 21.00-02.00 uur (en bij concerten of open podia : 20.00-03.00 uur)

Hier is ‘ie dan: de mini documentaire van Reyon Brinkmann over de geschiedenis van MFC Coevorden is NU online te zien op ons YouTube-kanaal! 📽️🎞️