FaceBook:

3 days ago

MFC Coevorden

Foto's Concert@MFC: Tangled Horns + Bjorn Flarf ...

View on Facebook

4 days ago

MFC Coevorden

Coevorden (MFC) - Zaterdag 16 november is er weer een vinylavond in het MFC Coevorden. Deze vind plaats tijdens een reguliere bardienst. Ook deze keer word de draaitafel bediend door ‘DJ-Deamon’ die het keer op keer voor elkaar krijgt om net die hits en evergreens uit vervlogen tijden te selecteren die iedereen aanspreekt. Of je nu houdt van rock, heavy metal , blues, soul of jazz deze jong geleerde tovert altijd iets treffends uit zijn platenkoffers. Waar zou hij dit talent toch vandaan hebben? Wij denken van zijn vader die zo nu en dan ook nog wel eens wil laten zien dat hij het nog niet verleerd is.

Zaterdagavond 16 november opent het Metal Front Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur gaat de eerste 7- of 12 inch onder de naald.

De entree is gratis aangezien dit een reguliere bardienst betreft.

support: MetalBoys, DeathBox
==============================================

LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/09/18/vinylavondmfc-dj-deamon/

Info evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/508457756619497/

==============================================
CONCERT: Vinylavond@MFC met DJ-DEAMON
DATUM CONCERT: Zaterdag 16 november 2019
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
==============================================
...

View on Facebook

4 days ago

MFC Coevorden

Omslagfoto van MFC Coevorden ...

View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden

België is hier goed vertegenwoordigd Tangled Horns ...

View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden
View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden
View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden
View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden

Live and loud MFC Coevorden, Tangled Horns + Bjorn-Flarf ...

View on Facebook

2 weeks ago

MFC Coevorden

Goed weekend namens Craneium! ...

View on Facebook

2 weeks ago

MFC Coevorden

Pieces of Buddy Holly? Wtf...hoe bedoelen de heren van Bjorn-Flarf dit precies? Wanna find out? Dan check je deze Utrechtse band en het uit België afkomstige Tangled Horns op zaterdag 14 september in het MFC Coevorden

info evenement: Concert@MFC: Tangled Horns + Bjorn Flarf
info op de website van het Metal Front Coevorden: mfcweb.nl/2019/04/11/concertmfc-tangled-horns-bel-bjorn-flarf/

Support door: Rockmuzine en DeathBox
...

View on Facebook

2 weeks ago

MFC Coevorden

Maniakaal gewoon, 'Magnificent Maniac' van Tangled Horns. Zaterdag 14 september staan ze samen met het Utrechtse Bjorn-Flarf in het MFC Coevorden

info evenement: Concert@MFC: Tangled Horns + Bjorn Flarf
info op de website van het Metal Front Coevorden: mfcweb.nl/2019/04/11/concertmfc-tangled-horns-bel-bjorn-flarf/

Support door: Rockmuzine en DeathBox
...

View on Facebook

3 weeks ago

MFC Coevorden

Coevorden (MFC) – Verdient een warme herfstdag (wat de laatste jaren een trend lijkt te zijn) vlammende bands? Zaterdag 12 oktober staat er bij het MFC Coevorden wederom een ‘Open Concert’ op de agenda en dan kun je het zelf beoordelen. Met de bands HARDLAND die muziek smeedt uit heel verschillende invloeden. Van heavy rock, AOR, 80’s wave tot toegankelijke (power) pop, waarbij vooral een grote liefde voor muziek uit de jaren zeventig en tachtig doorklinkt en de stonerformatie Sunburn omhoog gepompt uit Schoonebeeker olievelden, staat er weer heel wat gerommel en getrommel op het menu.

Sunburn: voorprogramma

Sunburn is een stoner/sludge/doom band uit Schoonebeek, Ja-knikkercity, opgericht in 2014. De band bestaat uit: Jan Rossing(drums), Marco Ekkelkamp(gitaar) en Erik Vinke(Bas). Zoals veel bands beïnvloed door Black Sabbath, daarnaast ook door Monolord, Cathedral, Electric Wizard, Kyuss en nog veel meer bands. In 2017 kwam het debuutalbum ‘Down with the Sun’ uit. Sunburn heeft zo’n beetje door het hele land gespeeld Zoals het Paard van Troje Den Haag, Hedon Zwolle en Vera Groningen, samen met The Wounded. Ook in Duitsland hebben de heren een aantal optredens gedaan. Op het moment is de band bezig met het 2e album met als werktitel "Sol Invictus" die, volgens planning, net uit is voor het optreden in het MFC.

Hardland: hoofdprogramma

De ontstaansgeschiedenis van Hardland is bijzonder. De band begon als een project van de zangers en multi-instrumentalisten Aeilko Venema en Paul Evers. De twee muzikanten deelden dezelfde muzikale voorkeuren, begonnen samen aan songs te werken en voelden uiteindelijk de behoefte om die in een studio vast te leggen. Het resulteerde in 2017 in een eerste album, dat vooral met bevriende muzikanten werd opgenomen.

Kwaliteit had wel meteen de hoogste prioriteit: zo werd de mastering in de legendarische Abbey Road Studio in Londen verzorgd door de veteraan Sean Magee. Hij werkte met grootheden als Rush, Gary Moore en Deep Purple, maar werd door Hardland vooral aangezocht vanwege zijn betrokkenheid bij Pink Floyd/David Gilmour en The Beatles. Mede dankzij zijn bijdrage had de eerste CD daarmee gelijk een internationale allure.

De vele positieve reacties zorgden ervoor dat Hardland in de maanden die volgden transformeerde tot een echte band, die anno 2019 naast Aeilko en Paul bestaat uit toetsenist Marco Kuiper, bassist Remi Riegel en drummer Eric Gijsen. In 2018 werden de eerste optredens gedaan, waarbij niet alleen Nederlandse zalen bij Hardland aanklopten, maar er meteen ook belangstelling vanuit het buitenland was – met name vanuit Duitsland. Erkenning uit onverwachte hoek kwam ook toen de band eerder dit jaar in liefst vier categorieën de finale haalde van de prestigieuze International Singer-Songwriter Association contest in Amerika.

Het tweede album kon dus ook niet op zich laten wachten. Die is er nu in de vorm van ‘In Control’. De CD werd op 18 mei voorafgegaan door de single The Nation’s Biggest Enemies, waarmee ook het nieuwe album opent. Het nummer werd meteen opgepikt door Rock Rage Radio, een van de grootste rockzenders in Amerika. De fel uitgespuwde teksten hadden niet misstaan in een nummer van Rage Against The Machine – waarmee opnieuw blijkt hoe breed het geluid van Hardland is. Op het vervolg van het album wordt opnieuw het beste uit de jaren zeventig en tachtig vertaald naar het heden. Pakkende melodieën, gevarieerde zang, fraaie keyboardpartijen en smaakvol gitaarwerk. En dat ditmaal neergezet door een echte band. Hoewel de toon opnieuw wordt gezet door stevige, klassieke (hard) rock, wijkt Hardland er een aantal keren bewust van af. Zoals met de cover Are ‘Friends’ Electric.

Net als op het debuut is niets aan het toeval overgelaten. Opnieuw liet mastering engineer Sean Magee in de Abbey Road Studio zijn magie er op los. Het artwork van In Control, van de hand van Frans Mensink, oogt weer heel professioneel en sluit perfect aan op de sfeer van de muziek. Met een nieuw album op zak en een goedgevulde concertagenda lijkt Hardland toe te zijn aan een belangrijke nieuwe stap in hun loopbaan.

Zaterdagavond 12 oktober opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:30 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys en DeathBox
----------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: volgt zsm

(Facebookpagina – Hardland) www.facebook.com/HARDLANDRocks/

(Website – Hardland) www.hardland.net/

(Facebookpagina – Sunburn) www.facebook.com/Sunburn2014/

(Website – Sunburn) www.sunburn-stoner.nl

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/414265719210966/

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=O106DDBKM0s (videoclip – The Nations Biggest Enemies– Hardland)

www.youtube.com/watch?v=N4QbB0Bujns (videoclip – Liar – Sunburn)

=========================================
CONCERT: Oocee@MFC: HARDLAND + SUNBURN
DATUM CONCERT: Zaterdag 12 oktober 2019
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
=========================================
...

View on Facebook

3 weeks ago

MFC Coevorden

COEVORDEN (MFC) – Zaterdag 28 september staan er weer huisbands op het podium bij het Metal Front Coevorden. Onder de noemer Showcase en jamsessie@MFC zullen de poprockers The Oxford Miners laten zien en horen uit welk hout zij gesneden zijn. Nadien poogt een ex-huisband, namelijk de thrash- en deathmetal formatie Angel Disorder (nl) de jamsessie open te breken met een beetje kabaal. Als het stof is neergedaald is het tijd voor het publiek om gezellig te jammen over MFC’s backline en het enige wat men mee hoeft te nemen is een eigen instrument. Dus zet jezelf in the spotlights. Pak je kans, …the stage Is yours!!!

Oxford Miners: Eerste band van de avond

The Oxford Miners is het best bewaarde muzikale geheim van Coevorden. Nog wel tenminste. The Oxford Miners, waarvan zanger/toetsenist Peter Seinen en bassist/zanger Stefan Spiekman deel uit maken, bestaat al vanaf 2003. In 2014 begon een 5-jaar-lange vakantie. Sinds de zomer van 2019 is de band weer volop bezig. Aangevuld met Marco van Delden op gitaar en Hugo Lippold achter de drums is de band klaar om de podia te veroveren. Hoe? Met pop/rockliedjes die in je kop blijven hangen, waarbij je wilt dansen, waarop je wilt losgaan en waar je soms gevoelig van wilt genieten. Want The Oxford Miners speelt op volle kracht, maar schuwt ook intieme ballads niet.
Met een gevarieerde set eigen nummers en hier en daar een cover (denk aan REM, The Cure en Editors) is de band klaar om op pad te gaan. Het optreden in rocktempel MFC wordt een bijzondere gebeurtenis, zeker omdat dit het eerste optredens is sinds 5 jaar onder de naam The Oxford Miners.

Angel Disorder: Opener jamsessie

Angel Disorder word in 2010 opgericht door de gitaristen Henry ten Napel en Bas Croezen. In 2011 aangevuld door Dick Kloosterhuis op de basgitaar waarna Marco Arends (ex-Altar, God Dethroned en Lords of the Stone) besluit plaats te nemen achter het drumstel. De muziek van de band laat zich kenmerken door een mix van thrash- en deathmetal gepaard met diepe grunts en al dan niet bedoeld, hardcore-achtige zangpartijen en dit alles in een ‘old school’ jasje.
Eenmaal compleet neemt de band in samenwerking met producer Sebastiaan Pierik na een half jaar repeteren een zes tracks tellende demo op in ‘the Alien Music Cave’ te Hoogeveen, genaamd “Brutal Reality” welke in maart 2013 onder eigen beheer wordt uitgebracht. Vlak na de release moeten Dick en Marco wegens tijdgebrek de band verlaten en wordt het project beëindigd. Na een ontmoeting tussen Dick en Henry in 2017 pakt Angel Disorder na jaren van stilte de draad weer op, deze keer met Maik Snippe (bekend uit o.a. DAMN en Mandator) in de gelederen als drummer.

Zaterdagavond 28 september opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:00 uur en om 20:30 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Support: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox
----------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: volgt zsm

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/2374656125951390/


BANDS:

www.facebook.com/The-Oxford-Miners-521272437886639/ (Facebookpagina – Oxford Miners)

www.facebook.com/angeldisorder.nl/ (Facebookpagina – Angel Disorder)

angeldisordernl.bandcamp.com/releases (Bandcamp - Angel Disorder)

MUZIEK:

Lot's of Grey - The Oxford Miners (you tube)
www.youtube.com/watch?v=Zxxmbm-chiE

Angel Disorder - Angel Disorder (official album track bandcamp):
angeldisordernl.bandcamp.com/track/angel-disorder-2

----------------------------------------------------------------------------
CONCERT: MFC SHOWCASE + JAMSESSIE
DATUM CONCERT: Zaterdag 28 september 2019
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 20:30 uur
ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
----------------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Sneakpreview@MFC Coevorden - herfst/winter concertagenda 2019.

Wat hebben we dit najaar allemaal in petto?

Madness met Tangled Horns en Bjorn-Flarf, een keiharde showcase met The Oxford Miners wiens muziek graaft tot aan je ziel Angel Disorder (nl), hier kan je ziel beter niet terecht komen 😉

We hebben HARDLAND met hun geweldige progressive rock en slepende stoner van Sunburn.
En wat is dat? Weer een Punk-O-Rama?

En de afsluiter dit jaar is natuurlijk de A Very Heavy X-Mosh 2019. Namen maken we zsm bekend.
...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Het einde van de zomerstop nadert... en het is weer tijd voor een lekker potje muziek. We luiden de najaarsprogrammering in met iets bijzonders. Twee bands uit de Nederlandse en Belgische underground laten van zich horen. En een daar van gaat vast laten horen waarom zij dit jaar op Alcatraz stonden.

Bereid je voor op Tangled Horns en Bjorn-Flarf, zaterdag 14 september in het MFC Coevorden.

meer info: Concert@MFC: Tangled Horns + Bjorn Flarf
Of kijk op de website: www.mfcweb.nl
...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

We hebben een vervanger gevonden voor Rotten Remains die op 12 oktober zouden optreden tijdens het Oocee@MFC. Binnenkort maken we de band bekend.
Sunburn is insane maar deze band die na hun op de planken staat is dat zeker ook!

We hebben ook "A Very Heavy X-mosh" nieuws die we zsm op de site gaan zetten, dus keep posted!

Groet namens het MFC
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

MFC Ouside 2019 - Openluchtconcert met: The Damned Few + The Pheromones ...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

De zesde editie van MFC Outside MFC Coevorden was weer geslaagd te noemen! Thanx, namens The Damned FewDaaamn,
Coevorden was te gek! 🔥
Thanks for the good vibes!

Shout outje naar The Pheromones die de tent afbraken en Maaike voor de altijd vette plaatjes!

Next:
Rock Your Boots 2019 met o.a. MY BABY, Money & The Man, Kleazer, The Grand East en nog veel meer vette shit!

WHO'S WITH US?!

📸: Maron Stills
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

CONCERT: MFC OUTSIDE VI – The Pheromones + The Damned Few + DJ-Deamon
DATUM CONCERT: Zaterdag 13 juli 2019
TERREIN OPEN: 20:00 uur | AANVANG: 21:00 uur
ENTREE: 3,- euro, MFC leden Gratis

CASH ONLY! PINNEN IS NIET MOGELIJK!
MFC Outside 2019 - The Pheromones + The Damned Few
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

CONCERT: MFC OUTSIDE VI – The Pheromones + The Damned Few + DJ-Deamon
DATUM CONCERT: Zaterdag 13 juli 2019
TERREIN OPEN: 20:00 uur | AANVANG: 21:00 uur
ENTREE: 3,- euro, MFC leden Gratis

CASH ONLY! PINNEN IS NIET MOGELIJK!
MFC Outside 2019 - The Pheromones + The Damned Few
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Coevorden (MFC) - Zaterdag 13 juli houdt de organisatie van het Metal Front Coevorden de zesde editie van het openluchtconcert MFC Outside. Dit evenement wat oorspronkelijk begon als een barbecue voor leden en kennissen is lichtelijk uit zijn voegen gebarsten met een gemiddeld bezoekersaantal van zo’n 200 man. Dit is mede te wijten door de beslissing om twee bands op een buitenpodium neer te zetten afgewisseld door een club DJ die tussen de acts old school vinyl draait, zodat iedereen de gehele avond kan genieten van oldies, goldies en live muziek. Traditioneel kan men voor vlees of andere snacks terecht bij de cateraar op het terrein. En als de avondschemering intreedt worden de vuurkorven ontstoken en samen met o.a. de buitenspots gezorgd voor een kleurrijk vuurwerk.

De bands die dit jaar op het programma staan zijn The Pheromones afkomstig uit Amsterdam, die zich profileren als een rockband die tegen de retro- en bluesy garagerock aan schuurt en wanneer nodig alles weten te omhullen in een catchy verpakking. Voorafgegaan staat The Damned Few op het podium die de vlammen op laten laaien met rock, blues en pshychedelia uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen. De draaitafel die bediend word door DJ-Deamon wordt belegd met een indrukwekkende collectie lp’s die tracks bevatten uit het repetoire van o.a. CCR, Uriah Heep en The Jimmy Castor Bunch.

The Pheromones: hoofdact

The Pheromones uit onze hoofdstad waren verantwoordelijk voor de aanstekelijke hit ‘Stronger’ die te horen was in de trailer van de Amerikaanse serie Californication. Na vele optredens op Nederlandse podia en festivals hebben ze een sterke live-reputatie opgebouwd. Hun energieke show staat strak van testosteron en zorgt bij het publiek gegarandeerd voor extra aanmaak van dopamine. Soms in een strak catchy jasje en hier en daar schurend tegen de retro- en bluesy garagerock aan. Ook noemenswaardig om te vermelden is dat de gebroeders Slager uit de band in 2006 al eens in het MFC stonden met hun band ‘Nuff Said’ o.m. bekend van de soundtrack van de Nederlandse film ‘Wilde Mossels’.

30 Januari brengen ze hun 3de album ‘Favourite Mistakes’ uit. Onvervalste rockliedjes met af en toe een vleugje nostalgie. Denk aan: The Romantics, The Kinks, ZZ top, The Rolling Stones, Jet & The Small faces.
Laat deze kans niet liggen en laat je trommelvliezen genieten van deze vrolijke rockband uit de steegjes van druilerig Amsterdam.

The Damned Few: Eerste band van de avond

The Damned Few bestaande uit Dion (vocals), Michiel (gitaar), Mark (bas) en Piero (drums) is smerigheid in zijn meest pure vorm. De sound van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen...
Hun muziek is gemaakt met hart, ziel, ballen en blote handen. Ambachtelijk vervaardigd in de muzikale keuken van Overijssel.

Enigszins vergelijkbaar met bands als Blues Pills en Graveyard en met een dijk van een EP getiteld ‘Dirt’ op zak krijg je een supersonische klap voor je bakkes en zie je een dikke middelvinger naar de moderne, 'plastic' popmuziek. Rock ‘n fucking roll!

Zaterdagavond 13 juli opent het MFC Coevorden de poorten om 20:00 uur en om 21:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is 3,- euro en clubleden hebben gratis toegang.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine, DeathBox
------------------------------------------------------------------------
LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/05/10/mfc-outside-2019-the-pheromones-the-damned-few/

www.thepheromones.nl/ (Website – The Pheromones)
www.facebook.com/thepheromones.official/ (Facebookpagina – The Pheromones)

thedamnedfew.nl/ (Website – The Damned Few)
www.facebook.com/thedamnedfew/ (Facebookpagina – The Damned Few)

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/2386650308233987/

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=l5BwEvM74TI (Officiële video clip – Money Talks - The Pheromones)
www.youtube.com/watch?v=ZP1rkvNUyZM (Officiële video clip – Stronger - The Pheromones)
www.youtube.com/watch?v=RhWDVSPFH6U (Aftermovie Releaseshow ‘the Dirt’ – The Damned Few)

-------------------------------------------------------------------------
PINNEN OP HET TERREIN IS NIET MOGELIJK!
Catering: Snackwagen 'bij de brugge' uut Erica
-------------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC Coevorden presenteert MFC Outside 2019. Met: The Pheromones en The Damned Few. Deze editie staat in het teken van: retro- en bluesy garagerock, voorafgegaan door de sound van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen. The real deal met een middelvinger naar de moderne 'plastic' popmuziek.

Het evenement vindt volgende week zaterdag 13 juli plaats op het buitenterrein aan de monierweg 32 te Coevorden.

Catering, DJ Deamon, twee topbands op het buitenpodium en een super gezellige sfeer zijn dé ingrediënten voor deze avond, die voor de zesde keer plaatsvind.

Info evenement: www.facebook.com/events/2386650308233987/

Support: Rockmuzine, DeathBox

Video: The Damned Few
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC Coevorden presenteert MFC Outside 2019. Met: The Pheromones en The Damned Few. Deze editie staat in het teken van: retro- en bluesy garagerock, voorafgegaan door de sound van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen. The real deal met een middelvinger naar de moderne 'plastic' popmuziek.

Het evenement vindt volgende week zaterdag 13 juli plaats op het buitenterrein aan de monierweg 32 te Coevorden.

Catering, DJ Deamon, twee topbands op het buitenpodium en een super gezellige sfeer zijn dé ingrediënten voor deze avond, die voor de zesde keer plaatsvind.

Info evenement: www.facebook.com/events/2386650308233987/

www.youtube.com/watch?v=l5BwEvM74TI (Officiële video clip – Money Talks - The Pheromones)
www.youtube.com/watch?v=ZP1rkvNUyZM (Officiële video clip – Stronger - The Pheromones)
www.youtube.com/watch?v=RhWDVSPFH6U (Aftermovie Releaseshow ‘the Dirt’ – The Damned Few)

Support: Rockmuzine, DeathBox
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC OUTSIDE 2019 WINACTIE!

Zaterdag 13 juli houdt het Metal Front Coevorden de zesde editie van het openluchtconcert MFC Outside.

Om dit te vieren mogen we namens The Damned Few hun laatst uitgebrachte EP "Dirt" verloten op vinyl en cd.
Wat moet je hier voor doen?

Deel dit bericht met poster op je tijdlijn en zet in de comments of je de cd of de vinyl versie wilt. Er kunnen dus twee mensen winnen. De winnaars maken we op de dag zelf in het MFC Coevorden bekend, dus je moet aanwezig zijn en entree hebben betaald om in aanmerking te komen. Succes!

Info evenement: www.facebook.com/events/2386650308233987/
Website MFC: mfcweb.nl/2019/05/13/mfc-outside-2019-the-pheromones-the-damned-few/

Support: Rockmuzine, DeathBox
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Foto's MFC's Metal May-Hem 2019
foto's door: Marten Bezemer en Christiaan Neef
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Foto's MFC's Metal May-Hem 2019
foto's door: Marten Bezemer en Christiaan Neef
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Omslagfoto van MFC Coevorden ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's Metal May-Hem 2019 was zeker een 'hot as hell' van een dag. De reacties waren voornamelijk positief en we denken dat een ruime meerderheid zich uitstekend vermaakt heeft op dit 'experimentele' indoorevenement.

Na een heftige zaterdag is iedereen wel zo'n beetje bijgekomen nu en worden de laatste resten die nog terug doen denken aan deze memorabele dag langzamerhand van het terrein verwijderd. Er is ook een begin gemaakt met het opmaken van de balans en uit de eerste schattingen blijkt dat we het Metal May-Hem festival financieel ook nog eens positief kunnen afsluiten.

Dit is boven onze verwachtingen en daar willen we een aantal mensen voor bedanken, want dit resultaat hebben we natuurlijk niet in ons eentje behaald.

Bij deze bedanken we ten eerste de organisatie, crew, vrijwilligers en leden. Gevolgd door alle bezoekers, gasten en vrienden van MFC Coevorden waaronder; MetalBoys, David MagnaCult, Jorge Fernandes, Wouter Bessels en Gerard met de tractor natuurlijk. De bands; Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Hedonist, Troops of Doom, Craneium en For I Am King en alle roadies+crew.
Onze promotors, bookers en andere betrokken partijen; Rockmuzine, DeathBox, Bosbooking, ruffstuffmusic, I.B.S, Doc-Shop, Easy Light, Haayer verhuur.
Verder willen we Jan Dirk van der Burg en Judith Tielemans van de Volkskrant bedanken en Jeffrey Klumper van Metalfan.nl voor een kick-ass review.

En in het bijzonder willen wij Menno Vasse bedanken want zonder zijn problem solving skills wat de computer van het licht betreft had het festival er heel anders uit gezien. Want dan hadden we alles onder de tl-verlichting moeten doen.

Iedereen bedankt namens de organisatie van het Metal Front Coevorden! En we hopen dat we niemand vergeten zijn.

Dan is er vast de vraag of er ook een vervolg komt, dat zal in de komende maanden bekend worden gemaakt. Stay tuned!
Morgen staan trouwens ook de foto's online.

En nu op naar de volgende party want MFC Outside 2019 staat om de hoek...
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

The end van metal may hem what a night ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

For I am King ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Craneium ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Hedonist ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Razorblade Messiah! ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Gerard is er ook ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Opbouw Metal May-Hem 2019 MFC Coevorden ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Mfc's Metal May-Hem 'hot as hell summer edition' wordt daadwerkelijk zonnig.

Het vooruitzicht op deze dag is goed na 14:00 uur geen kans op regen en zelfs om 22:00 uur nog 100% zonneschijn.

We hopen dat het zo blijft en dat het een geslaagde en vooral gezellige dag gaat worden.

Iedereen die van plan is langs te komen, tot vanmiddag. Groet namens de organisatie!
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'FOR I AM KING'

Nog één dag en dan is MFC's Metal May-Hem 2019 een feit. We hebben elke dag een band in de spotlights gezet en vandaag presenteren we de headliner For I Am King.
Ze hebben een paar dagen geleden in Duitsland succesvol hun laatste Europese toer afgerond en gaan Zaterdag weer knallen op Nederlandse bodem.

For I Am King maakt recht-toe-recht-aan Gothenburg melodic metal met een modern Amerikaans randje. Het thema van de band is de “I” factor een upgrade tot versie 3.0 van de veel gezochte X-factor. Tja, onverklaarbaar of niet de muziek van For I Am King slaat in als een bom en weet tegelijkertijd ook het nodige kippenvel te bezorgen. Dit dankzij goed riff- en soleerwerk van beide gitaristen een bassist die tekeer kan gaan als een waanzinnige, strakke drumpartijen en de brute vocalen van frontvrouw Alma, die eenmaal op het podium, de huid van je botten screamt.

Naast invloeden van bands zoals; Kill Switch Engage, As I Lay Dying, Heaven Shall Burn en At the Gates zijn er ook duidelijk elementen terug te horen die doen denken aan Meshuggah, Arch Enemy en In Flames. Al deze zaken komen samen in een mooie lijst aan albums met releases zoals; Deamons, This Is A Warning en hun meest recente uitgave uit 2018 simpelweg getiteld “I”.
De heren en dame van For I Am King timmeren al jaren hard aan de weg en hebben een aardige reeks met concerten en festivals achter hun naam staan. Waaronder ESNS, With Full Force en Fortarock en deelden ze het podium met Charm the Fury, In This Moment, Magnacult en Arch Enemy. Met optredens op de festivals, Jera On Air, Dokk’em Open Air en Wacken Open Air die nog in het verschiet liggen bewijzen ze dat ze nog lang niet klaar zijn. Hieronder een kleine selectie met links uit hun repertoire.

(videoclip - Forever Blind - For I Am King)
www.youtube.com/watch?v=LSXkH6uFuug

(videoclip - Prey - For I Am King)
www.youtube.com/watch?v=yZIeca_CCGQ

En als derde een persoonlijke favoriet:
(videoclip - The Beast Within - For I Am King)
www.youtube.com/watch?v=QSKjYIyv5EY

For I Am King deelt het podium met: Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Hedonist, Troops of Doom en het uit Finland afkomstige Craneium.

Zaterdagmiddag 15 juni opent het MFC Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.
Betaling geschiedt ter plekke aan de kassa er zijn geen tickets te verkrijgen in de voorverkoop. Overal op het terrein geldt 'cash only', pinnen kan in het centrum van Coevorden op redelijke loopafstand.

Tijdens het festival zijn speciale festivalmunten verkrijgbaar en de reguliere MFC munten zijn niet geldig!

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Info op onze website: mfcweb.nl/…/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfesti…/

p.s.

Voor de hoarders die hun muziekverzameling willen uitbreiden komt Doc-Shop speciaal voor jullie, helemaal vanuit Brabant, zijn goederen aanbieden op de metalmarket op het buitenterrein. En houdt een heuse 'Summersale'!
En voor diegenen die zin hebben in een snack staat vanaf 18:00 uur een snackwagen op het terrein, welke een beperkt aantal uren aanwezig zal zijn, Haayer verhuur een graag geziene cateraar op bijvoorbeeld Pitfest maakt acte de présence bij het Metal Front Coevorden.
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'CRANEIUM'

Nog amper twee dagen en dan is MFC's Metal May-Hem 2019 een feit, dus hoog tijd om alle bands die we nog niet in de spotlights hebben gezet extra onder de aandacht te brengen. Elke dag een band en vandaag presenteren de Finse doom en fuzz goden Craneium

Craneium is een fuzzrock groep opgericht in Turku, Finland in 2011. Sindsdien hebben de bandleden zich in het zweet gewerkt met shows in Finland, Zweden, Estland, Denemarken en Duitsland. Geheel gefundeerd op een DIY ethiek en passie, mixen ze vermalende stoner riffs met zoete melodische passages en vocale harmonieën om te zien waar hun muziek ze nu weer naar toe zal leiden. Na een aantal vinyl-splits en cassettes die in eigen beheer worden uitgebracht, wordt de band opgemerkt door het Californische label ‘Ripple Music’ welke in 2016 hun debuut LP ‘Explore the Void’ zal uitbrengen. Daarna sluiten de bandleden zichzelf weer op in de studio om aan acht verse tracks te werken. Het nieuwste album wat daar op volgt ‘the Narrow Line’ laat een zeer gevorderde en andere kant van de band zien en werd in december 2018 uitgebracht. Hieronder staat een voorproefje.

(videoclip – Manifest - Craneium)
www.youtube.com/watch?v=1Hk4HsnaDtQ

Craneium deelt het podium met: Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Hedonist en Troops of Doom. En de headliner is niemand minder dan For I Am King

Zaterdagmiddag 15 juni opent het MFC Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.
Betaling geschiedt ter plekke aan de kassa er zijn geen tickets te verkrijgen in de voorverkoop. Overal op het terrein geldt 'cash only', pinnen kan in het centrum van Coevorden op redelijke loopafstand.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Info op onze website: mfcweb.nl/…/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfesti…/

p.s.

Voor de hoarders die hun muziekverzameling willen uitbreiden komt Doc-Shop speciaal voor jullie, helemaal vanuit Brabant, zijn goederen aanbieden op de metalmarket op het buitenterrein.
En voor diegenen die zin hebben in een snack staat vanaf 18:00 uur een snackwagen op het terrein, Haayer verhuur een graag geziene cateraar op bijvoorbeeld Pitfest maakt acte de présence bij het Metal Front Coevorden.
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Aan de gear te zien komt Craneium a.s. zaterdag letterlijk de zaal afbreken!We are packing up and leaving for The Netherlands tonight. Are you ready? Are we ready? Hope to see you at one of the shows.
#ripplemusic #summertour #summer #stonerrock #fuzz #bandpics #shorts #hotsummer2019 #craneium
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's Metal May-Hem 2019 "Hot as Hell Summer edition" , vraagt om een summer sale! Dus komt Doc-Shop naar MFC Coevorden en biedt exclusief op deze dag een groot deel van hun assortiment aan voor speciale prijzen. Waaronder t-shirts voor 5,- euro. Volg de Doc-Shop link hieronder voor meer info.

Support evenement door: Rockmuzine en DeathBox
Het eten op deze dag word verzorgd door: Haayer verhuur

info event + bands op Facebook: www.facebook.com/events/1992640044182730/
info event op de website van MFC: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/Special at metal mayhem coevorden.
Dead End - Forever cd
Dead End - Reborn
Solitary - 20 years
€ 5,- pst
Deze End - the Minds Asylum
CEREMONY- Retribution cd € 8,-
Into The Arcane - Verlangen der Geest € 2,- bij andere aankoop
NNIEUWSTE RELEASE KURB SAATUS -THE WITHERING CD € 8,-

VINYL :
Gravestone - Sickening € 10,- !!!
Dead End - Estd 1988 . 30 years of doomed death € 13,-
CEREMONY- Tyranny from Above € 13,-
Last copies of Graceless - Shadowlands. € 10,- ( with worn sleeves )

A LOT OF SHIRTS FOR € 5,- PST

COME AND CHECK OUT OUR SHOP AT METAL MAYHEM @ MFC COEVORDEN SATURDAY !!
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'TROOPS OF DOOM'

Nog drie dagen en dan is MFC's Metal May-Hem 2019 een feit, dus hoog tijd om alle bands die we nog niet in de spotlights hebben gezet extra onder de aandacht te brengen. Elke dag een band en vandaag presenteren wij de geweldenaars Troops of Doom

Troops of Doom, is een vijfkoppige heavy hardcore gezelschap uit oost Nederland. Na twee Ep’s en een split record op vinyl word er een full lenght album getiteld ‘Fear’uitgebracht door Raw Skull Recordz & Crashlanding records. In de afgelopen 10 jaar heeft de band verschillende tours door Europa gedaan en het podium gedeeld met bands als; Madball, Nasty, Siberian Meatgrinder, Broken Teeth en Higher Power. Troops of Doom speelt muziek in het straatje van Suburban Scum, Harms Way, All Out War en Ringworm. Met een zware, groovende en agressieve muur van geluid laten ze elke zaal op haar grondvesten schudden. Check hun album hieronder middels de link.

(videoclip – Fear ‘full album’ - Troops of Doom)
www.youtube.com/watch?v=Mn2066mOex0

Troops of Doom deelt het podium met: Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Hedonist en Craneium. En de headliner is niemand minder dan For I Am King

Zaterdagmiddag 15 juni opent het MFC Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.
Betaling geschiedt ter plekke aan de kassa er zijn geen tickets te verkrijgen in de voorverkoop. Overal op het terrein geldt 'cash only', pinnen kan in het centrum van Coevorden op redelijke loopafstand.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Info op onze website: mfcweb.nl/…/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfesti…/

p.s.

Voor de hoarders die hun muziekverzameling willen uitbreiden komt Doc-Shop speciaal voor jullie, helemaal vanuit Brabant, zijn goederen aanbieden op de metalmarket op het buitenterrein.
En voor diegenen die zin hebben in een snack staat vanaf 18:00 uur een snackwagen op het terrein, Haayer verhuur een graag geziene cateraar op bijvoorbeeld Pitfest maakt zijn acte de présence bij het Metal Front Coevorden.
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'HEDONIST'

Nog vijf dagen en dan is MFC's Metal May-Hem 2019 een feit, dus hoog tijd om alle bands die we nog niet in de spotlights hebben gezet extra onder de aandacht te brengen. Elke dag een band en vandaag presenteren wij Hedonist

Hedonist, een hard rockin', hard groovin' power trio afkomstig uit Genk, word opgericht in de zomer van 2010 als Roel Paulussen (Sardonis, Solenoid, Barabbas) en Frederik "Cozy" Cosemans (Serpentcult, Hemelbestormer, Death Penalty) samen besluiten wat te gaan jammen. Riffs en songs blijven maar naar buiten gutsen en het duurt niet lang voordat een derde partij zich aandient en op de groovende trein springt om grote schade aan te brengen in het Land. De donderende bas en grommende vocalen van Frank “Frenz” Homolka (Solenoid, The Killbots) zijn een ‘perfect fit’ voor Cozy's maniakale beats en Roel’s nekbrekende gitaarpartijen en zo was de "kracht van drie" compleet.

Op hun eerste release, een split met stoner/sludge grootheden ‘Your Highness’ levert Hedonist een opwindende, energieke en meeslepende mix van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn, C.O.C. en Monster Magnet. Geen nonsens, geen bullshit, geen hippe gimmicks, alleen pure, eerlijke, kick-ass rock-n'-roll. In 2016 komt hun zinderende full length album ‘The Collapse’ uit. Check de videolink hieronder voor het nummer 'I Hedonist' van dit album.

Hedonist: official video - I hedonist
www.youtube.com/watch?v=XO9fdVhaYM0

Hedonist deelt het podium met: Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Troops of Doom en Craneium. En de headliner is niemand minder dan For I Am King

Zaterdagmiddag 15 juni opent het MFC Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.
Betaling geschiedt ter plekke aan de kassa er zijn geen tickets te verkrijgen in de voorverkoop. Overal op het terrein geldt 'cash only', pinnen kan in het centrum van Coevorden op redelijke loopafstand.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Info op onze website: mfcweb.nl/…/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfesti…/

p.s.

Voor de hoarders die hun muziekverzameling willen uitbreiden komt Doc-Shop speciaal voor jullie, helemaal vanuit Brabant, zijn goederen aanbieden op de metalmarket op het buitenterrein.
En voor diegenen die zin hebben in een snack staat vanaf 18:00 uur een snackwagen op het terrein, Haayer verhuur een graag geziene cateraar op bijvoorbeeld Pitfest maakt zijn acte de présence bij het Metal Front Coevorden.
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'RAZORBLADE MESSIAH'

Nog een week en dan is MFC's Metal May-Hem 2019 een feit, dus hoog tijd om alle bands die we nog niet in de spotlights hebben gezet extra onder de aandacht te brengen. Elke dag een band vanaf nú en we beginnen met Razorblade Messiah

Razorblade Messiah, is een 4-koppige Old School metal band uit Rotterdam, opgericht in september 2015. De band wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ʼ80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar Razorblade Messiah voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows...

In 2017 brachten de heren hun Ep ‘Ride the Razor’uit. die je hieronder via de link kunt beluisteren en daarnaast kun je de lyricvideo van het nummer 'Fire Reborn' van dezelfde EP bekijken.

Razorblade Messiah: official lyric video - Fire Reborn
www.youtube.com/watch?v=NYAvk0AQLds

Razorblade Messiah: 'Ride The Razor' EP
www.youtube.com/watch?v=VXI1hctNhEA

Razorblade Messiah deelt het podium met: Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Hedonist, Troops of Doom en Craneium. En de headliner is niemand minder dan For I Am King

Zaterdagmiddag 15 juni opent het MFC Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.
Betaling geschiedt ter plekke aan de kassa er zijn geen tickets te verkrijgen in de voorverkoop. Overal op het terrein geldt 'cash only', pinnen kan in het centrum van Coevorden op redelijke loopafstand.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Info op onze website: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/

p.s.

Voor de hoarders die hun muziekverzameling willen uitbreiden komt Doc-Shop speciaal voor jullie, helemaal vanuit Brabant, zijn goederen aanbieden op de metalmarket op het buitenterrein.
En voor diegenen die zin hebben in een snack staat vanaf 18:00 uur een snackwagen op het terrein, Haayer verhuur een graag geziene cateraar op bijvoorbeeld Pitfest maakt zijn acte de présence bij het Metal Front Coevorden.
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

De winnaar is bekend uit alle lotingen heeft Rosalie Croezen de Metal May-Hem 2019 prijsvraag gewonnen in samenwerking met Rockmuzine, zij mag zich samen met vriend of vriendin melden bij de kassa. Gefeliciteerd namens het MFC CoevordenWin kaarten voor Metal May-Hem bij MFC Coevorden dlvr.it/R57sh2

MFC's Metal May-Hem 2019 - Indoorfestival
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Nog drie weken te gaan en dan is het eerste indoorfestival in het MFC Coevorden met een line up van 7 bands een feit!
info: www.facebook.com/events/1992640044182730/
support: Rockmuzine, DeathBox

(let op!, in het gebouw en op het terrein kan er niet gepind worden. Pinnen kan in het centrum op loopafstand)
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

En we hebben nog meer nieuws: tijdens MFC's Metal May-Hem is er op het terrein buiten naast het MFC Coevorden een heuse metalmarket. Verzorg door niemand minder dan Doc-Shop.

Vorig jaar was deze Distro ook al te bezoeken op de Metal May-Hem 2018. Naast deze shop is er ook merch te vinden in de diverse stands van de bands die die dag optreden.

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/
(voor de timetable zie de afbeelding)

En je kunt er zelfs gratis bij zijn als je meedoet met deze prijsvraag via de pagina van de Rockmuzine: dlvr.it/R57sh2
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Win 2 tickets voor MFC's Metal May-Hem 2019 bij een van onze gewaardeerde mediapartners de Rockmuzine

klik op het originele bericht hieronder of volg deze link om mee te doen via de officiële Rockmuzine website: dlvr.it/R57sh2

Succes!

www.rockmuzine.nl, Rock, rock en nog eens rock!

info event: www.facebook.com/events/1992640044182730/Win kaarten voor Metal May-Hem bij MFC Coevorden dlvr.it/R57sh2

MFC's Metal May-Hem 2019 - Indoorfestival
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Omslagfoto van MFC Coevorden ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Foto's: Concert@MFC; Lovell's Blade + Burning 18/05/2019. Foto's door: Hans van der Veen ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Tijdlijnfoto'sMFC Outside kondigt editie 6 aan met The Pheromones en The Damned few dlvr.it/R4ZxMv ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Coevorden (MFC) - Zaterdag 13 juli houdt de organisatie van het Metal Front Coevorden de zesde editie van het openluchtconcert MFC Outside. Dit evenement wat oorspronkelijk begon als een barbecue voor leden en kennissen is lichtelijk uit zijn voegen gebarsten met een gemiddeld bezoekersaantal van zo’n 200 man. Dit is mede te wijten door de beslissing om twee bands op een buitenpodium neer te zetten afgewisseld door een club DJ die tussen de acts old school vinyl draait, zodat iedereen de gehele avond kan genieten van oldies, goldies en live muziek. Traditioneel kan men voor vlees of andere snacks terecht bij de cateraar op het terrein. En als de avondschemering intreedt worden de vuurkorven ontstoken en samen met o.a. de buitenspots gezorgd voor een kleurrijk vuurwerk.

De bands die dit jaar op het programma staan zijn The Pheromones afkomstig uit Amsterdam, die zich profileren als een rockband die tegen de retro- en bluesy garagerock aan schuurt en wanneer nodig alles weten te omhullen in een catchy verpakking. Voorafgegaan staat The Damned Few op het podium die de vlammen op laten laaien met rock, blues en pshychedelia uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen. De draaitafel die bediend word door DJ-Deamon wordt belegd met een indrukwekkende collectie lp’s die tracks bevatten uit het repetoire van o.a. CCR, Uriah Heep en The Jimmy Castor Bunch.

The Pheromones: hoofdact

The Pheromones uit onze hoofdstad waren verantwoordelijk voor de aanstekelijke hit ‘Stronger’ die te horen was in de trailer van de Amerikaanse serie Californication. Na vele optredens op Nederlandse podia en festivals hebben ze een sterke live-reputatie opgebouwd. Hun energieke show staat strak van testosteron en zorgt bij het publiek gegarandeerd voor extra aanmaak van dopamine. Soms in een strak catchy jasje en hier en daar schurend tegen de retro- en bluesy garagerock aan. Ook noemenswaardig om te vermelden is dat de gebroeders Slager uit de band in 2006 al eens in het MFC stonden met hun band ‘Nuff Said’ o.m. bekend van de soundtrack van de Nederlandse film ‘Wilde Mossels’.

30 Januari brengen ze hun 3de album ‘Favourite Mistakes’ uit. Onvervalste rockliedjes met af en toe een vleugje nostalgie. Denk aan: The Romantics, The Kinks, ZZ top, The Rolling Stones, Jet & The Small faces.
Laat deze kans niet liggen en laat je trommelvliezen genieten van deze vrolijke rockband uit de steegjes van druilerig Amsterdam.

The Damned Few: Eerste band van de avond

The Damned Few bestaande uit Dion (vocals), Michiel (gitaar), Mark (bas) en Piero (drums) is smerigheid in zijn meest pure vorm. De sound van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen...
Hun muziek is gemaakt met hart, ziel, ballen en blote handen. Ambachtelijk vervaardigd in de muzikale keuken van Overijssel.

Enigszins vergelijkbaar met bands als Blues Pills en Graveyard en met een dijk van een EP getiteld ‘Dirt’ op zak krijg je een supersonische klap voor je bakkes en zie je een dikke middelvinger naar de moderne, 'plastic' popmuziek. Rock ‘n fucking roll!

Zaterdagavond 13 juli opent het MFC Coevorden de poorten om 20:00 uur en om 21:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is 3,- euro en clubleden hebben gratis toegang.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine, DeathBox
------------------------------------------------------------------------
LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/05/10/mfc-outside-2019-the-pheromones-the-damned-few/

www.thepheromones.nl/ (Website – The Pheromones)
www.facebook.com/thepheromones.official/ (Facebookpagina – The Pheromones)

thedamnedfew.nl/ (Website – The Damned Few)
www.facebook.com/thedamnedfew/ (Facebookpagina – The Damned Few)

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/2386650308233987/

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=l5BwEvM74TI (Officiële video clip – Money Talks - The Pheromones)
www.youtube.com/watch?v=ZP1rkvNUyZM (Officiële video clip – Stronger - The Pheromones)
www.youtube.com/watch?v=RhWDVSPFH6U (Aftermovie Releaseshow ‘the Dirt’ – The Damned Few)

-------------------------------------------------------------------------
PINNEN OP HET TERREIN IS NIET MOGELIJK!
Catering: Snackwagen 'bij de brugge' uut Erica
-------------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Foto's MFC Showcase + Jamsessie zaterdag 4 mei 2019 met Kotsigäer, Barley Wine, Few taken en diverse muzikanten Jamsessie. Foto's door: Hans van der Veen ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Foto's Oocee@MFC: Skaldgrim + The Wet Bellies zaterdaf 20 april 2019. Foto's door: Marten Bezemer ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

MetalBoys een van MFC Coevorden's gewaardeerde mediapartners, gaat t-shirts drukken.
Jij kunt ze supporten door een shirt te bestellen via de link in het bericht hieronder. Dit betreft een eenmailge uitgave dus grijp je kans nu het kan en sluit je aan bij de Metalboys clan! \m/Steun MetalBoys en bestel een shirt!

De zon laat zich weer zien en veel mensen voelen zich genoodzaakt weer een zwart shirtje aan te trekken. Deze zomer kun je d’r in ieder geval zeer chique uitzien want na aandringende verzoeken gaan de MetalBoys een speciaal t-shirt laten drukken waardoor je deze zomer de harde metalen goed kunt representen.

Bestellen? Vul dan het formulier in op deze link tinyurl.com/yym2v6d6 met daarin het aantal shirts, je maat en je adres. MetalBoys zal je een factuur terugsturen van €15,00 per shirt. Verzendkosten worden achteraf berekend en aangegeven op factuur. Het is ook mogelijk de shirts zelf op te halen op locatie. Dit is mogelijk in Vroomshoop (ma. avond 19 – 22u), in Almelo en Hengelo (Popeye) . Wel dient betaling vooraf geregeld te zijn.

Even wat feitjes:

- Gildan Heavy Cotton with high quality print
- Unisex maat S t/m XXXL ronde hals
- Maat XXXL verkrijgbaar tegen meerprijs van €1,-
- Sluitingsdatum bestellen van je shirt is 30 mei !!!
- Exclusief design door Rutger de Vries (The Heritance)
- Eenmalig gelimiteerd shirt. Order NOW or cry later !!!!
...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

COEVORDEN (MFC) – Zaterdag 18 mei 2019 kun je in het MFC Coevorden terecht voor een avond die geheel in het teken staat van kettingen, rook, diesel, zijde en leer. Lovell's Blade de band vernoemd naar Pete Lovell ook wel bekend van de band Picture komt namelijk samen met het uit Stadskanaal afkomstige Burning de boel even lekker wakker schudden op de klassieke manier. Een avond gevuld met heavy metal en vette rockmuziek voor jong en oud.

De deuren bij het Metal Front Coevorden worden geopend om 20:30 uur en om 22:00 uur gaat de eerste band van start. De entree op deze zaterdagavond 18 mei is 5,- euro en leden betalen drie euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

In samenwerking met: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox
=============================================
Artikel op website MFC: mfcweb.nl/20…/…/27/concertmfc-burning-lovells-blade/

Evenement op Facebook: www.facebook.com/events/302959610278545/

LINKS:

www.facebook.com/burningmetalband/ (Burning facebookpagina)
www.lovellsblade.info/ (website Lovell’s Blade)

www.facebook.com/officialovellsblade/ (facebookpagina Lovell’s Blade)

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=Rdoq4nRBkQ4 (Official videoclip, Gonna Get Rough – Lovell’s Blade)
www.youtube.com/watch?v=KzA9o_PGjso
(Official videoclip, Buried – Burning)

=============================================
CONCERT: Lovell’s Blade + Burning
DATUM CONCERT: ZATERDAG 18 mei 2019
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 5,- euro, MFC leden 3,- euro

- PINNEN IS NIET MOGELIJK! -

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
=============================================
...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Omslagfoto van MFC Coevorden ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden
View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Jamming MFC Coevorden ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Jammen bij MFC Coevorden en zelfs saxofoons, MFC Coevorden All kinds of music, not just metal! ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Few Taken MFC Coevorden ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Vanavond @ MFC na twee minuten stilte voor Chewbacca gaan we los met: Køtsigaër, Barley Wine & Few Taken + jamsession feat. The Max Rebo Band. Entree GRATIS! May The Forth be with you! ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Omslagfoto van MFC Coevorden ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

The Wet Bellies,! ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

We proudly support Elsrock 2019 @MFC Coevorden en wie zien we daar weer? O.a. SkaldGrim die net ons Oocee@MFC heeft geopend. Next The Wet Bellies, komt dat zien! ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Stieltjeskanaalrock @mfc coevorden met SkaldGrim ...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Plugger de plug, de beurt aan SkaldGrim die morgenavond 20 april hun vrijdichterij van een reusachtig onheil brengen middels een potje deathmetal proza.

Cultuur, muziek en bier wie wil dat nu niet?

www.youtube.com/watch?v=18T0Ch-ZPWM

info evenement: www.facebook.com/events/246336152920793/
...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

FF The Wet Bellies pluggen voor hun show bij het MFC Coevorden, aanstaande zaterdag 20 april.

youtu.be/A1CPjVUqqUk (videoclip – These Reasons –The Wet Bellies)

info:
www.facebook.com/events/246336152920793/

En morgen SkaldGrim
...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

CONCERT@MFC: TANGLED HORNS (BEL) + BJORN FLARF

Coevorden (MFC) - Zaterdag 14 september staat er muziek geïnspireerd door een breed scala aan muziekstijlen uit zowel de hardere en beheerste rustige hoek op het programma in het Metal Front Coevorden. De bands die hiervoor verantwoordelijk zijn zijn, Tangled Horns uit Antwerpen met een mix van stoner, grunge en zelfs spacerock en Bjorn-Flarf afkomstig uit Utrecht die iets doen met waanzin, gecombineerd met songwriting aan de hand van algoritmes. Na de zomerstop is dit de eerste gig die de programmering van MFC Coevorden’s herfstagenda inluidt. Een goed begin is het halve werk zegt men en met deze twee monsterbands wordt daartoe een poging gedaan.

Tangled Horns: hoofdact

Tangled Horns is een rockband afkomstig uit Antwerpen met hun roots in het Belgische Noorderkempen.
De beste manier om hun muziek te omschrijven is stonerrock meets grunge en garagerock met jaren negentig vibes waarbij er ook elementen van 70's spacerock zijn te horen.

De band staat bekend om hun solide, zweterige en energieke live shows. Na een EP en drie albums waarvan de laatste 'Unstoppable Force' geproduceerd door 'Pieter Kloos' dateert uit 2016, brengt Tangled Horns in 2018
een knaller van een plaat uit 'Superglue for the Broken'.
De band is geheel DIY en een perfect voorbeeld van de échte, integere, hard werkende band die altijd de grenzen van hun eigen kunnen op blijven zoeken.
Met een goede fundering in de Belgische underground scene worden ze steeds bekender bij het grotere publiek.

Bands waarmee de heren Stef, Kris, Tim, Dennis en Raf op het podium hebben gestaan zijn o.a.: Clutch, Baroness, Atomic Bitchwax, Graveyard en meer.
Momenteel toert de band door Duitsland, België, Engeland en zal in Nederland ook vaker van zich laten horen.

Bjorn Flarf: Eerste band van de avond

Bjorn Flarf is een nieuwe en verrassende sensatie uit Utrecht brouwen een smeltkroes van alles wat heavy is maar altijd met een melodisch randje. Je zou hun muziekstijl kunnen omschrijven als indiecore maar dat zal niet voor alle kenners een geheel juiste omschrijving zijn. Deze band moet je echt live aanschouwen om de diversiteit, originaliteit en energie ten volle te ervaren. Wat je kunt verwachten is een mix-up van stijlen waaronder; old school punk, hardcore, metal, indie en rock.

Het zit hem voornamelijk in de teksten die zijn geschreven aan de hand van gegenereerde algoritmes genaamd ‘de Flarf methode’, dus vat niets al te persoonlijk op. Blame it on the machine! Bjorn Flarf’s muziek is gemaakt met handen, armen, voeten en stembanden en kan sporen bevatten van bloed, zweet, tranen en wodka.

De bandleden zijn wel of niet bekend van bands zoals; Secret Handshake Club, Black Decades, Status Apatus, Cathode en BgR. In oktober 2017 namen ze geheel live hun eerste album op getiteld, ‘Life in Sweden’.

Zaterdagavond 14 september opent het Metal Front Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is zes euro en clubleden betalen 4,50,- euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine, DeathBox ‘metal radio 24/7’
------------------------------------------------------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/04/09/concertmfc-tangled-horns-bel-bjorn-flarf/

www.tangledhorns.com (website – Tangled Horns)

www.facebook.com/tangledhorns/ (Facebookpagina – Tangled Horns)

bjorn-flarf.bandcamp.com (website – Bjorn Flarf)

www.facebook.com/BjornFlarf/ (Facebookpagina – Bjorn Flarf)

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/399378783950675/

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=eQrRKH_aUCM (videoclip – Magnificent Maniac- Tangled Horns)

www.youtube.com/watch?v=BYxYVqptiH8 (videoclip – Momentum – Tangled Horns)

www.youtube.com/watch?v=prJ1gT_rh5c (videoclip – Butterfly Skull – Bjorn Flarf)

www.youtube.com/watch?v=iYJTHm7rBEQ (Dr Widow live @ De Witte Wolf, Groningen – Bjorn Flarf)

------------------------------------------------------------------------
CONCERT: TANGLED HORNS + BJORN FLARF
DATUM CONCERT: Zaterdag 14 september 2019
ZAAL OPEN: 21:00 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 6,- euro, MFC leden 4,50,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
------------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

MFC's SHOWCASE + JAMSESSIE - ZATERDAG 4 MEI

COEVORDEN (MFC) – Nutcase, basketcase, jamcase en showcase? Dit betekend dat er een avond georganiseerd wordt met veelal bands die oefenen in het clubgebouw van het Metal Front Coevorden. Naast het feit dat het een gezellige vereniging is zijn er bijvoorbeeld ook faciliteiten voor bands die graag willen repeteren. Twee van deze bands, Køtsigaër en Barleywine met hun "High speed rock 'n roll, with a lot of balls and a bit of boobs", presenteren zichzelf deze avond op het podium. Naderhand is er gelegenheid voor het publiek om het podium te betreden en om samen lekker te jammen over MFC’s backline, want daar is in voorzien en het enige wat je mee hoeft te nemen is je eigen instrument. Mocht je toch nog niet helemaal los zijn en enigszins zenuwachtig voor de groepsjam dan heeft de coverband Few Taken zich bereid getoond om de Jamsessie te openen en het ijs te breken. Er word gehoopt op een leuk muzikaal feestje op de dag van de dodenherdenking met alle respect natuurlijk! Zet jezelf in the spotlights. Pak je kans, …the stage Is yours!!!

Barley Wine: eerste band van de avond

Barley Wine is échte bierdrinkersrock, voor de rechtgeaarde rockers onder ons met (door asfalt) verweerde leren jasjes, big-ass bakkebaarden, de kick voor snelheid en een odeur van verschraald bier en motorolie. "You can't escape the Barley Wine!!!" Neem een rete-strakke ritmesectie, twee gitaarduellerende broers en een zinderende zangeres, en je hebt een groot gedeelte van het geheime recept voor de enige échte Drentse Barley Wine bij elkaar. Deze coverband, die ook in eigen materiaal voorziet, kenmerkt zich in hun vette jaren '70 rock & roll sound met de snelheid en intensiviteit van punk en hardrock.

Ooit begonnen als 'the Coev'n Cowboys' in wat vroeger bekend (en berucht) was als Motorclub Coevorden, speelden de gebroeders Marco en Henri Koops met hun neef Erik Langemaat in een rock 'n rollband. Na vele jaren met pieken, dalen en verschillende drummers het isolatiemateriaal van het plafond in de krakkemikkige oefenruimte te hebben gepeeld, kwam er een keerpunt toen ze een perfecte aanvulling vonden in zangeres Carla Vos. De van oorsprong uit Erica afkomstige zangeres besloot na het innemen van een paar glazen speciaalbier van hoge gisting (oftewel: barley wine) de microfoon ter hand te nemen tijdens een muzikale sessie van the Coev'n Cowboys in de zomer van 2000, en zo ontstond Barley Wine. Met een nog steeds wisselende bezetting van drummers, ontstond er al gauw een repertoire van speedy covers van bands als Skik, Aerosmith, the Ramones, Ten Years After, Rose Tattoo en Herman Brood & his Wild Romance. Met een aantal covers van de laatstgenoemde band bereikt Barley Wine een finaleplaats op de Broodnacht van 3 november 2006 in zaal 'de Klinker' te Winschoten, en speelde de band met kersverse drummer Maarten Koops (geen familie!) voor een zaal van meer dan duizend Herman Brood-fans. Niet lang daarna kwam ook de eerste demo van Barley Wine uit 'This Kind A Rockin', die werd opgenomen in de Still-studio in Coevorden in datzelfde jaar, met daarop tevens hun eerste zelfgeschreven rock-anthem "Zúndapp Suïcide".

In 2010 deden ze het nog een keer over maar dan met Richard achter de drumkit en in de studio bij 'Seb productions’ (Sebastiaan Pierik). De positie achter het drumstel blijft trouwens onderhevig aan wijzigingen en op deze avond wordt weer een nieuwe drummer gepresenteerd met een indrukwekkend cv volgens velen, wie dat is blijft vooralsnog een verrassing!

Kotsigaër: tweede band van de avond

De band Kotsigaër bestaande uit o.a. Marten , Jeroen en Kees speelt ‘hard funk’ wat zich in de praktijk vertaald naar: een flinke bak herrie, afgewisseld met fijne grooves. Een band zoals deze zul je niet vaak tegenkomen want hun devies ‘wel hard, maar niet goed’ leidt tot een zeer unieke en bijzondere stijl die het publiek telkens weet te verrassen.

Few Taken: ijsbreker voor de jamsessie

Few Taken afkomstig uit Nederland bestaat uit de muzikanten; Sil Schepers (bas en zang), Justin Eisen (gitaar) en slagwerker Hidde Popma . De band speelt covers van o.a. Volbeat, Royal Blood, Slash en meer. Dit jonge en vooral ook enthousiaste gezelschap kun je 19 mei bewonderen tijdens hun optreden op ‘Coevorden Gaat Los’, maar voor het zover is doen ze eerst even een ‘warm up’ in het MFC Coevorden.

Zaterdagavond 4 mei opent het MFC Coevorden de deuren om 20:00 uur en om 20:30 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Support: MetalBoys, Zware Metalen, DeathBox
--------------------------------------------------------------------------------------

LINKS:

Artikel op website MFC: mfcweb.nl/2019/04/03/showcase-jamsessiemfc-kotsigaer-support/

www.facebook.com/K%C3%B8tsiga%C3%ABr-889736251145564/ (Facebookpagina – Kotsigaër)

www.facebook.com/Barleywine-171873552870022/ (Facebookpagina – Barley wine)

www.facebook.com/FewTaken/ (Facebookpagina – Few Taken)

Evenement: www.facebook.com/events/415654095884760/
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

TIJDSCHEMA MFC's METAL MAY-HEM 2019
Zaterdag 15-06-2019

Bands: For I Am King, Craneium, Troops of Doom, Hedonist, Razorblade Messiah, The Shiva Hypothesis, Indrid Cold

Info evenement at MFC Coevorden:
www.facebook.com/events/1992640044182730/

In samenwerking met: Rockmuzine, DeathBox

Please share it like a Metal Mayhem! \m/
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

INDOORFESTIVAL: METAL MAY-HEM 2019 “Hot As Hell summer edition”

BANDS: For I Am King Craneium Troops of Doom Hedonist Razorblade Messiah The Shiva Hypothesis Indrid Cold
DATUM CONCERT: Zaterdag 15 juni 2019
ZAAL OPEN: 15:00 uur
AANVANG: 15:30 uur
ENTREE: 15,- euro, MFC leden 10,- euro
(Let op: er kan niet gepind worden)

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

www.facebook.com/events/1992640044182730/

-----------------------------------------------------------------------
Partners: Rockmuzine, DeathBox
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

Hier zijn ze dan de foto's van het concert@MFC 16-03-2019: Hibakusha + Selkies ...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'THE SHIVA HYPOTHESIS'

Deze zomer staat het eerste 'grotere' indoorfestival in de geschiedenis van het MFC Coevorden op stapel, MFC's Metal May-Hem 2019. Het is tijd voor de introductie van de tweede band van de dag. Vandaag de eer aan het uit Nederland afkomstige The Shiva Hypothesis.

The Shiva Hypothesis, is een vierkoppige blackened death metal band uit Twente met bekende namen in de line up, maar deze zijn gehuldigd in een ondoordringbare mist van mysterie. Alleen de initialen geven een vage indruk weer op ons netvlies. De band borduurt voort op tradities in de black en death metal, maar maakt daarnaast ook gebruik van elementen uit andere genres. De muziek kenmerkt zich door een sterke atmosfeer en gelaagde muzikale en vocale variatie. Verwacht invloeden van Behemoth, Emperor en Gorgoroth tot Fields of the Nephilim en Huun-Huur-Tuu.

De band bestaat uit: ML (bas, toetsen, toegevoegde zang, songwriting), JB (gitaar, songwriting), BN (drums), MvS (zang, lyrics)

The Shiva Hypothesis deelt het podium met: Indrid Cold, Razorblade Messiah, Hedonist speciaal vanuit België, Troops of Doom en Craneium uit Finland. De headliner is niemand minder dan For I Am King!

Videoclip: The Shiva Hypothesis - Caduceus:
www.youtube.com/watch?v=FgNx80ZpMSs

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Website: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

TIMETABLE MFC'S METAL MAY-HEM DIT WEEKEND! Houdt de site in de gaten! ...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

BACKFLASH THURSDAY@MFC

Hello y'all! Hier is weer een backflash thursday@MFC, en ja das flashback, maar dan omgekeerd en dat doen we expres. Sommige MFC gangers houden wel van omgekeerde zaken namelijk.

We hebben weer een plaatje voor jullie maar deze keer is het geen terugblik naar een band die in het verleden in het MFC Coevorden heeft gespeeld. Nee we nemen een stapje terug in de tijd naar het moment dat Hans MFC's clubmascotte ontwierp geïnspireerd door een afbeelding uit een vaag Duits 'motorrad zeitschrift', namelijk onze MFC DUDE!

Later gedigitaliseerd en gepimpt door Filthy Phil.

De vraag is: Wat symboliseren de gitaar en de zaag?
Tip: de rode draad die altijd door het bestaan van de club heeft gelopen.

En voor de échte freaks: Welk jaar werd dit logo gepresenteerd?

Succes! We zijn benieuwd hoe goed jullie het MFC kennen.
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

Zo het weekend zit er weer op en wat was het gezellig. Selkies en Hibakusha bedankt voor de geweldige optredens. Bands tevreden, publiek tevreden en de organisatie tevreden. Alleen jammer dat aan het eind van de avond een bierkoppeling de geest gaf, mensen die stonden te headbangen tijdens Hibakusha hadden gewoon wel schuim in het glas trouwens 😉

Foto's van deze avond worden uitgezocht dus stay posted als je de fotoreportage wilt zien.
Hier is alvast een sfeerimpressie, want Selkies heeft een korte videoreportage gemaakt: www.facebook.com/selkies.official.band/videos/vb.320636044634747/1958051164307177/?type=2&theater

Next gig Oocee@MFC 20-04-2019 met SkaldGrim en The Wet Bellies: www.facebook.com/events/246336152920793/
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

Omslagfoto van MFC Coevorden ...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden
View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

Nog niets VanPlan dit weekend?

Dan hebben we hier een leuke uitgaanstip:
Hibakusha + Selkies zaterdagavond a.s. in het Metal Front Coevorden.

Twee bands die samen wel een héél groot arsenaal aan verschillende stijlen presenteren. Zoals; metal, prog, hiphop, rap, grooves, breakdowns en snoeiharde beats, gewoon teveel om op te noemen. Laat je verrassen en kom langs!

Volg de link voor meer info:
www.vanplan.nl/uitje/hibakusha-selkies-38637499

MFC Coevorden all kinds of music, not just metal!
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

Zware Metalen heeft samen met het Metal Front Coevorden weer een vette winactie op poten gezet. Je kunt 2x2 tickets winnen voor het concert met Hibakusha en Selkies a.s. zaterdag.

Hurry, want de actie loopt nog twee dagen en eindigt op 14 maart. Vandaar het gespam 😉

En wie weet zien we je in het MFC Coevorden

winactie: www.facebook.com/zwaremetalen/photos/a.466654230040383/2206886719350450/?type=3&theater

info evenement: www.facebook.com/events/174568220131928/MFC Coevorden heeft weer een fijne avond geprogrammeerd. 16 maart komt het veelbelovende maar bovenal groovende Hibakusha naar Drenthe, om samen met Selkies de tent af te breken. Een fijne avond voor iedereen die zin heeft in een flinke pot moderne metal. Zware Metalen geeft er graag kaartjes voor weg.

Wil je de kaartjes winnen? Reageer hieronder en win, win, WIN!

Meedoen kan tot en met 14 maart, 12.00 uur.

Zie ook: Concert@MFC Hibakusha + Selkies
...

View on Facebook

6 months ago

MFC Coevorden

VOLLEDIGE LINE UP MFC'S METAL MAY-HEM 2019!

In samenwerking met: Rockmuzine, DeathBoxCoevorden (MFC) - Zaterdag 15 juni trekt de organisatie van het MFC Coevorden de stoute schoenen weer aan. Na de bekende festivals van weleer zoals Metalblast en Boer-Area in de jaren negentig, wordt er wederom een poging gedaan om een nieuw festival op poten te zetten. De open air Metalblast festivals uit het verleden waren een groeiend succes zoals bij de laatste editie goed te zien was met een bezoekersaantal van maar liefst 750 man. Maar helaas was deze editie ook gelijk een kantelpunt, want ondanks dat dit het best bezochte evenement was in de geschiedenis van het MFC werd er op duizend bezoekers gerekend en mede hierdoor kwam er aan het festival een einde. In een kleinere setup werd vervolgens het Boer-Area festival georganiseerd, maar bezoekersaantallen bleven tegenvallen en werd er na drie jaar besloten om ook de stekker uit dit openluchtfeestje te trekken.

Maar de wens om een evenement te houden in de buitenlucht naast Metalfront ’s clubgebouw is altijd blijven sluimeren, zo is er in 2013 geprobeerd om het Metalblast festival nieuw leven in te blazen die de eerste dag zeer goed bezocht werd, maar uiteindelijk bleef onder de streep niet genoeg over voor een vervolg. Het jaar er op werd besloten om tijdens de jaarlijkse ledenbarbecue twee bands op een buitenpodium neer te zetten en werd ‘MFC Outside’ geboren. Met als traditioneel element dat er gegrild vlees aangeboden wordt en dat het een feestje is voor de leden waar bezoekers ook welkom zijn. Met een zesde editie op komst lijkt dit evenement meer dan levensvatbaar.

Een voorstel halverwege 2018 voor een nieuw metalfestival in de buitenlucht bleek iets te hoog gegrepen, maar na enig overleg heeft de organisatie besloten een indoorfestival te houden. Dus voor het eerst in de historie van het Metalfront staan er op één dag zeven bands op het podium binnen. Natuurlijk is er al het alom bekende ‘A Very Heavy X-Mosh’ festival met 13 edities op de teller maar hier stonden nooit meer dan vijf bands op de bühne.

De Metal May-Hem had in den beginne eigenlijk het nieuwe metalfeestje van het MFC in de maand mei moeten zijn (zoals de naam doet vermoeden), maar vanwege twee andere festivals in de regio die dit jaar hun data hebben geprikt in dezelfde maand is er voor gekozen om het festival te verplaatsen naar juni. En er wordt dus gelijk een speciale zomer editie van gemaakt met een line up van maar liefst zeven bands.

De bands die op het programma staan zijn: Craneium, (die momenteel de beste stoner/fuzz/doom metal band wordt genoemd in Finland), Troops of Doom, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah en Indrid Cold, allen afkomstig uit Nederland. Later op de dag bestijgt ook het uit België afkomstige Hedonist het podium. De headliner is niemand minder dan For I Am King de nieuwe sensatie uit onze hoofdstad Amsterdam.

For I Am King: (headliner)

For I Am King maakt recht-toe-recht-aan Gothenburg melodic metal met een modern Amerikaans randje. Het thema van de band is de “I” factor een upgrade tot versie 3.0 van de veel gezochte X-factor. Tja, onverklaarbaar of niet de muziek van For I Am King slaat in als een bom en weet tegelijkertijd ook het nodige kippenvel te bezorgen. Dit dankzij goed riff- en soleerwerk van beide gitaristen een bassist die tekeer kan gaan als een waanzinnige, strakke drumpartijen en de brute vocalen van frontvrouw Alma, die eenmaal op het podium, de huid van je botten screamt.

Naast invloeden van bands zoals; Kill Switch Engage, As I Lay Dying, Heaven Shall Burn en At the Gates zijn er ook duidelijk elementen terug te horen die doen denken aan Meshuggah, Arch Enemy en In Flames. Al deze zaken komen samen in een mooie lijst aan albums met releases zoals; Deamons, This Is A Warning en hun meest recente uitgave uit 2018 simpelweg getiteld “I”.
De heren en dame van For I Am King timmeren al jaren hard aan de weg en hebben een aardige reeks met concerten en festivals achter hun naam staan. Waaronder ESNS, With Full Force en Fortarock en deelden ze het podium met Charm the Fury, In This Moment, Magnacult en Arch Enemy. Met optredens op de festivals, Jera On Air, Dokk’em Open Air en Wacken Open Air die nog in het verschiet liggen bewijzen ze dat ze nog lang niet klaar zijn.

Craneium: (pré headliner)

Craneium is een fuzzrock groep opgericht in Turku, Finland in 2011. Sindsdien hebben de bandleden zich in het zweet gewerkt met shows in Finland, Zweden, Estland, Denemarken en Duitsland. Geheel gefundeerd op een DIY ethiek en passie, mixen ze vermalende stoner riffs met zoete melodische passages en vocale harmonieën om te zien waar hun muziek ze nu weer naar toe zal leiden. Na een aantal vinyl-splits en cassettes die in eigen beheer worden uitgebracht, wordt de band opgemerkt door het Californische label ‘Ripple Music’ welke in 2016 hun debuut LP ‘Explore the Void’ zal uitbrengen. Daarna sluiten de bandleden zichzelf weer op in de studio om aan acht verse tracks te werken. Het nieuwste album wat daar op volgt ‘the Narrow Line’ laat een zeer gevorderde en andere kant van de band zien en word in december 2018 uitgebracht.

Troops of Doom:

Troops of Doom, is een vijfkoppige heavy hardcore gezelschap uit oost Nederland. Na twee Ep’s en een split record op vinyl word er een full lenght album getiteld ‘Fear’uitgebracht door Crashlanding records. In de afgelopen 10 jaar heeft de band verschillende tours door Europa gedaan en het podium gedeeld met bands als; Madball, Nasty, Siberian Meatgrinder, Broken Teeth en Higher Power. Troops of Doom speelt muziek in het straatje van Suburban Scum, Harms Way, All Out War en Ringworm. Met een zware, groovende en agressieve muur van geluid laten ze elke zaal op haar grondvesten schudden.

Hedonist:

Hedonist, een hard rockin', hard groovin' power trio afkomstig uit Genk, word opgericht in de zomer van 2010 als Roel Paulussen (Sardonis, Solenoid, Barabbas) en Frederik "Cozy" Cosemans (Serpentcult, Hemelbestormer, Death Penalty) samen besluiten wat te gaan jammen. Riffs en songs blijven maar naar buiten gutsen en het duurt niet lang voordat een derde partij zich aandient en op de groovende trein springt om grote schade aan te brengen in het Land. De donderende bas en grommende vocalen van Frank “Frenz” Homolka (Solenoid, The Killbots) zijn een ‘perfect fit’ voor Cozy's maniakale beats en Roel’s nekbrekende gitaarpartijen en zo was de "kracht van drie" compleet.

Op hun eerste release, een split met stoner/sludge grootheden ‘Your Highness’ levert Hedonist een opwindende, energieke en meeslepende mix van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn, C.O.C. en Monster Magnet. Geen nonsens, geen bullshit, geen hippe gimmicks, alleen pure, eerlijke, kick-ass rock-n'-roll. In 2016 komt hun zinderende full length album ‘The Collapse’ uit.

Razorblade Messiah:

Razorblade Messiah, is een 4-koppige Old School metal band uit Rotterdam, opgericht in september 2015. De band wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ʼ80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar Razorblade Messiah voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows...
In 2017 brachten de heren hun Ep ‘Ride the Razor’uit.

The Shiva Hypothesis:

The Shiva Hypothesis, is een vierkoppige blackened death metal band uit Twente. De band borduurt voort op tradities in de black en death metal, maar maakt daarnaast ook gebruik van elementen uit andere genres. De muziek kenmerkt zich door een sterke atmosfeer en gelaagde muzikale en vocale variatie. Verwacht invloeden van Behemoth, Emperor en Gorgoroth tot Fields of the Nephilim en Huun-Huur-Tuu.

Indrid Cold: (eerste band van de dag)

Indrid Cold, is een Nederlandse metalcore band opgericht in 1990 door Paul Schabbink (Bass, Vocals), Richard Ketelaar (Guitars) en Maurice Wanink (Drums). Na diverse bandnamen, zangers en opnames, word Indrid Cold een stuk bekender nadat hun zanger aan het eind van de jaren ’90 de Soundmixshow wint. De band, destijds bekend onder de naam ‘Visonary Voice’ , doet succesvolle optredens door het hele land. In 2005 versterkt Roel Hassels de band om een voller geluid op het podium te krijgen. De muziek begint inmiddels een stuk agressiever te worden met een complexere innoverende stijl, geïnspireerd door progressieve metal, metalcore, technical death metal en groove metal. In 2007 besluit zanger Rudi de band te verlaten. Na een serie audities die niets opleveren neemt Paul de zang voor zijn rekening. Zijn rauwe grunts doen het materiaal meer eer aan dan ooit. In 2008 bouwen ze een eigen hoofdkwartier en in 2012 zijn ze zover om hun eigen materiaal op te kunnen nemen. Het jaar erop worden de eerste songs geproduceerd en 2015 nemen ze hun eerste videoclip ‘4WD’op.

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro. Pinnen is niet mogelijk!

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio
----------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/

Website – For I Am KIng: www.foriamking.com/
Facebookpagina – For I Am King: www.facebook.com/foriamkingofficial/
Website Troops of Doom: www.instagram.com/troopsofdoom.twente/
Website Hedonist: vi.be/hedonist
Website Razorblade Messiah: www.razorblade-messiah.com
Website the Shiva Hypothesis: theshivahypothesis.com

MFC's Evenement op Facebook: www.facebook.com/events/1992640044182730/

VIDEO:

(videoclip – Prey – For I Am King)
www.youtube.com/watch?v=yZIeca_CCGQ
(videoclip – Manifest - Craneium)
www.youtube.com/watch?v=1Hk4HsnaDtQ
(videoclip – Fear ‘full album’ - Troops of Doom)
www.youtube.com/watch?v=Mn2066mOex0
(videoclip – I Hedonist - Hedonist)
www.youtube.com/watch?v=XO9fdVhaYM0
(videoclip – Ride Razor Ep - Razorblade Messiah)
www.youtube.com/watch?v=VXI1hctNhEA
(videoclip – Caduceus -The Shiva Hypothesis)
www.youtube.com/watch?v=FgNx80ZpMSs
(videoclip – 4WD - Indrid Cold)
www.youtube.com/watch?v=s2Zgt7tS3N4

-----------------------------------------------------------------------
INDOORFESTIVAL: Metal May-Hem 2019 “Hot As Hell – summer edition”
BANDS: FOR I AM KING + CRANEIUM + TROOPS OF DOOM + HEDONIST + RAZORBLADE MESSIAH + THE SHIVA HYPOTHESIS + INDRID COLD
DATUM CONCERT: Zaterdag 15 juni 2019
ZAAL OPEN: 15:00 uur
AANVANG: 15:30 uur
ENTREE: 15,- euro, MFC leden 10,- euro "CASH ONLY!"

(Let op: er kan niet gepind worden!)

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

-----------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook