FaceBook:

5 hours ago

MFC Coevorden

Hier zijn ze dan de foto's van het concert@MFC 16-03-2019: Hibakusha + Selkies ...

View on Facebook

2 days ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'THE SHIVA HYPOTHESIS'

Deze zomer staat het eerste 'grotere' indoorfestival in de geschiedenis van het MFC Coevorden op stapel, MFC's Metal May-Hem 2019. Het is tijd voor de introductie van de tweede band van de dag. Vandaag de eer aan het uit Nederland afkomstige The Shiva Hypothesis.

The Shiva Hypothesis, is een vierkoppige blackened death metal band uit Twente met bekende namen in de line up, maar deze zijn gehuldigd in een ondoordringbare mist van mysterie. Alleen de initialen geven een vage indruk weer op ons netvlies. De band borduurt voort op tradities in de black en death metal, maar maakt daarnaast ook gebruik van elementen uit andere genres. De muziek kenmerkt zich door een sterke atmosfeer en gelaagde muzikale en vocale variatie. Verwacht invloeden van Behemoth, Emperor en Gorgoroth tot Fields of the Nephilim en Huun-Huur-Tuu.

De band bestaat uit: ML (bas, toetsen, toegevoegde zang, songwriting), JB (gitaar, songwriting), BN (drums), MvS (zang, lyrics)

The Shiva Hypothesis deelt het podium met: Indrid Cold, Razorblade Messiah, Hedonist speciaal vanuit België, Troops of Doom en Craneium uit Finland. De headliner is niemand minder dan For I Am King!

Videoclip: The Shiva Hypothesis - Caduceus:
www.youtube.com/watch?v=FgNx80ZpMSs

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Website: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/
...

View on Facebook

3 days ago

MFC Coevorden

TIMETABLE MFC'S METAL MAY-HEM DIT WEEKEND! Houdt de site in de gaten! ...

View on Facebook

4 days ago

MFC Coevorden

BACKFLASH THURSDAY@MFC

Hello y'all! Hier is weer een backflash thursday@MFC, en ja das flashback, maar dan omgekeerd en dat doen we expres. Sommige MFC gangers houden wel van omgekeerde zaken namelijk.

We hebben weer een plaatje voor jullie maar deze keer is het geen terugblik naar een band die in het verleden in het MFC Coevorden heeft gespeeld. Nee we nemen een stapje terug in de tijd naar het moment dat Hans MFC's clubmascotte ontwierp geïnspireerd door een afbeelding uit een vaag Duits 'motorrad zeitschrift', namelijk onze MFC DUDE!

Later gedigitaliseerd en gepimpt door Filthy Phil.

De vraag is: Wat symboliseren de gitaar en de zaag?
Tip: de rode draad die altijd door het bestaan van de club heeft gelopen.

En voor de échte freaks: Welk jaar werd dit logo gepresenteerd?

Succes! We zijn benieuwd hoe goed jullie het MFC kennen.
...

View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden

Zo het weekend zit er weer op en wat was het gezellig. Selkies en Hibakusha bedankt voor de geweldige optredens. Bands tevreden, publiek tevreden en de organisatie tevreden. Alleen jammer dat aan het eind van de avond een bierkoppeling de geest gaf, mensen die stonden te headbangen tijdens Hibakusha hadden gewoon wel schuim in het glas trouwens 😉

Foto's van deze avond worden uitgezocht dus stay posted als je de fotoreportage wilt zien.
Hier is alvast een sfeerimpressie, want Selkies heeft een korte videoreportage gemaakt: www.facebook.com/selkies.official.band/videos/vb.320636044634747/1958051164307177/?type=2&theater

Next gig Oocee@MFC 20-04-2019 met SkaldGrim en The Wet Bellies: www.facebook.com/events/246336152920793/

Selkies
Wat een pracht avond hebben wij gehad in coevorden zeg!
Wij hadden de eer om te mogen openen voor de rete strakke band Hibakusha en dat beviel ons behoorlijk goed!
Super bedankt aan MFC Coevorden dat we te gast waren in jullie prachtige clubhhuis!
...

View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden
View on Facebook

1 week ago

MFC Coevorden
View on Facebook

2 weeks ago

MFC Coevorden

Nog niets VanPlan dit weekend?

Dan hebben we hier een leuke uitgaanstip:
Hibakusha + Selkies zaterdagavond a.s. in het Metal Front Coevorden.

Twee bands die samen wel een héél groot arsenaal aan verschillende stijlen presenteren. Zoals; metal, prog, hiphop, rap, grooves, breakdowns en snoeiharde beats, gewoon teveel om op te noemen. Laat je verrassen en kom langs!

Volg de link voor meer info:
www.vanplan.nl/uitje/hibakusha-selkies-38637499

MFC Coevorden all kinds of music, not just metal!
...

View on Facebook

2 weeks ago

MFC Coevorden

Zware Metalen heeft samen met het Metal Front Coevorden weer een vette winactie op poten gezet. Je kunt 2x2 tickets winnen voor het concert met Hibakusha en Selkies a.s. zaterdag.

Hurry, want de actie loopt nog twee dagen en eindigt op 14 maart. Vandaar het gespam 😉

En wie weet zien we je in het MFC Coevorden

winactie: www.facebook.com/zwaremetalen/photos/a.466654230040383/2206886719350450/?type=3&theater

info evenement: www.facebook.com/events/174568220131928/MFC Coevorden heeft weer een fijne avond geprogrammeerd. 16 maart komt het veelbelovende maar bovenal groovende Hibakusha naar Drenthe, om samen met Selkies de tent af te breken. Een fijne avond voor iedereen die zin heeft in een flinke pot moderne metal. Zware Metalen geeft er graag kaartjes voor weg.

Wil je de kaartjes winnen? Reageer hieronder en win, win, WIN!

Meedoen kan tot en met 14 maart, 12.00 uur.

Zie ook: Concert@MFC Hibakusha + Selkies
...

View on Facebook

2 weeks ago

MFC Coevorden

VOLLEDIGE LINE UP MFC'S METAL MAY-HEM 2019!

In samenwerking met: Rockmuzine, DeathBoxCoevorden (MFC) - Zaterdag 15 juni trekt de organisatie van het MFC Coevorden de stoute schoenen weer aan. Na de bekende festivals van weleer zoals Metalblast en Boer-Area in de jaren negentig, wordt er wederom een poging gedaan om een nieuw festival op poten te zetten. De open air Metalblast festivals uit het verleden waren een groeiend succes zoals bij de laatste editie goed te zien was met een bezoekersaantal van maar liefst 750 man. Maar helaas was deze editie ook gelijk een kantelpunt, want ondanks dat dit het best bezochte evenement was in de geschiedenis van het MFC werd er op duizend bezoekers gerekend en mede hierdoor kwam er aan het festival een einde. In een kleinere setup werd vervolgens het Boer-Area festival georganiseerd, maar bezoekersaantallen bleven tegenvallen en werd er na drie jaar besloten om ook de stekker uit dit openluchtfeestje te trekken.

Maar de wens om een evenement te houden in de buitenlucht naast Metalfront ’s clubgebouw is altijd blijven sluimeren, zo is er in 2013 geprobeerd om het Metalblast festival nieuw leven in te blazen die de eerste dag zeer goed bezocht werd, maar uiteindelijk bleef onder de streep niet genoeg over voor een vervolg. Het jaar er op werd besloten om tijdens de jaarlijkse ledenbarbecue twee bands op een buitenpodium neer te zetten en werd ‘MFC Outside’ geboren. Met als traditioneel element dat er gegrild vlees aangeboden wordt en dat het een feestje is voor de leden waar bezoekers ook welkom zijn. Met een zesde editie op komst lijkt dit evenement meer dan levensvatbaar.

Een voorstel halverwege 2018 voor een nieuw metalfestival in de buitenlucht bleek iets te hoog gegrepen, maar na enig overleg heeft de organisatie besloten een indoorfestival te houden. Dus voor het eerst in de historie van het Metalfront staan er op één dag zeven bands op het podium binnen. Natuurlijk is er al het alom bekende ‘A Very Heavy X-Mosh’ festival met 13 edities op de teller maar hier stonden nooit meer dan vijf bands op de bühne.

De Metal May-Hem had in den beginne eigenlijk het nieuwe metalfeestje van het MFC in de maand mei moeten zijn (zoals de naam doet vermoeden), maar vanwege twee andere festivals in de regio die dit jaar hun data hebben geprikt in dezelfde maand is er voor gekozen om het festival te verplaatsen naar juni. En er wordt dus gelijk een speciale zomer editie van gemaakt met een line up van maar liefst zeven bands.

De bands die op het programma staan zijn: Craneium, (die momenteel de beste stoner/fuzz/doom metal band wordt genoemd in Finland), Troops of Doom, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah en Indrid Cold, allen afkomstig uit Nederland. Later op de dag bestijgt ook het uit België afkomstige Hedonist het podium. De headliner is niemand minder dan For I Am King de nieuwe sensatie uit onze hoofdstad Amsterdam.

For I Am King: (headliner)

For I Am King maakt recht-toe-recht-aan Gothenburg melodic metal met een modern Amerikaans randje. Het thema van de band is de “I” factor een upgrade tot versie 3.0 van de veel gezochte X-factor. Tja, onverklaarbaar of niet de muziek van For I Am King slaat in als een bom en weet tegelijkertijd ook het nodige kippenvel te bezorgen. Dit dankzij goed riff- en soleerwerk van beide gitaristen een bassist die tekeer kan gaan als een waanzinnige, strakke drumpartijen en de brute vocalen van frontvrouw Alma, die eenmaal op het podium, de huid van je botten screamt.

Naast invloeden van bands zoals; Kill Switch Engage, As I Lay Dying, Heaven Shall Burn en At the Gates zijn er ook duidelijk elementen terug te horen die doen denken aan Meshuggah, Arch Enemy en In Flames. Al deze zaken komen samen in een mooie lijst aan albums met releases zoals; Deamons, This Is A Warning en hun meest recente uitgave uit 2018 simpelweg getiteld “I”.
De heren en dame van For I Am King timmeren al jaren hard aan de weg en hebben een aardige reeks met concerten en festivals achter hun naam staan. Waaronder ESNS, With Full Force en Fortarock en deelden ze het podium met Charm the Fury, In This Moment, Magnacult en Arch Enemy. Met optredens op de festivals, Jera On Air, Dokk’em Open Air en Wacken Open Air die nog in het verschiet liggen bewijzen ze dat ze nog lang niet klaar zijn.

Craneium: (pré headliner)

Craneium is een fuzzrock groep opgericht in Turku, Finland in 2011. Sindsdien hebben de bandleden zich in het zweet gewerkt met shows in Finland, Zweden, Estland, Denemarken en Duitsland. Geheel gefundeerd op een DIY ethiek en passie, mixen ze vermalende stoner riffs met zoete melodische passages en vocale harmonieën om te zien waar hun muziek ze nu weer naar toe zal leiden. Na een aantal vinyl-splits en cassettes die in eigen beheer worden uitgebracht, wordt de band opgemerkt door het Californische label ‘Ripple Music’ welke in 2016 hun debuut LP ‘Explore the Void’ zal uitbrengen. Daarna sluiten de bandleden zichzelf weer op in de studio om aan acht verse tracks te werken. Het nieuwste album wat daar op volgt ‘the Narrow Line’ laat een zeer gevorderde en andere kant van de band zien en word in december 2018 uitgebracht.

Troops of Doom:

Troops of Doom, is een vijfkoppige heavy hardcore gezelschap uit oost Nederland. Na twee Ep’s en een split record op vinyl word er een full lenght album getiteld ‘Fear’uitgebracht door Crashlanding records. In de afgelopen 10 jaar heeft de band verschillende tours door Europa gedaan en het podium gedeeld met bands als; Madball, Nasty, Siberian Meatgrinder, Broken Teeth en Higher Power. Troops of Doom speelt muziek in het straatje van Suburban Scum, Harms Way, All Out War en Ringworm. Met een zware, groovende en agressieve muur van geluid laten ze elke zaal op haar grondvesten schudden.

Hedonist:

Hedonist, een hard rockin', hard groovin' power trio afkomstig uit Genk, word opgericht in de zomer van 2010 als Roel Paulussen (Sardonis, Solenoid, Barabbas) en Frederik "Cozy" Cosemans (Serpentcult, Hemelbestormer, Death Penalty) samen besluiten wat te gaan jammen. Riffs en songs blijven maar naar buiten gutsen en het duurt niet lang voordat een derde partij zich aandient en op de groovende trein springt om grote schade aan te brengen in het Land. De donderende bas en grommende vocalen van Frank “Frenz” Homolka (Solenoid, The Killbots) zijn een ‘perfect fit’ voor Cozy's maniakale beats en Roel’s nekbrekende gitaarpartijen en zo was de "kracht van drie" compleet.

Op hun eerste release, een split met stoner/sludge grootheden ‘Your Highness’ levert Hedonist een opwindende, energieke en meeslepende mix van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn, C.O.C. en Monster Magnet. Geen nonsens, geen bullshit, geen hippe gimmicks, alleen pure, eerlijke, kick-ass rock-n'-roll. In 2016 komt hun zinderende full length album ‘The Collapse’ uit.

Razorblade Messiah:

Razorblade Messiah, is een 4-koppige Old School metal band uit Rotterdam, opgericht in september 2015. De band wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ʼ80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar Razorblade Messiah voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows...
In 2017 brachten de heren hun Ep ‘Ride the Razor’uit.

The Shiva Hypothesis:

The Shiva Hypothesis, is een vierkoppige blackened death metal band uit Twente. De band borduurt voort op tradities in de black en death metal, maar maakt daarnaast ook gebruik van elementen uit andere genres. De muziek kenmerkt zich door een sterke atmosfeer en gelaagde muzikale en vocale variatie. Verwacht invloeden van Behemoth, Emperor en Gorgoroth tot Fields of the Nephilim en Huun-Huur-Tuu.

Indrid Cold: (eerste band van de dag)

Indrid Cold, is een Nederlandse metalcore band opgericht in 1990 door Paul Schabbink (Bass, Vocals), Richard Ketelaar (Guitars) en Maurice Wanink (Drums). Na diverse bandnamen, zangers en opnames, word Indrid Cold een stuk bekender nadat hun zanger aan het eind van de jaren ’90 de Soundmixshow wint. De band, destijds bekend onder de naam ‘Visonary Voice’ , doet succesvolle optredens door het hele land. In 2005 versterkt Roel Hassels de band om een voller geluid op het podium te krijgen. De muziek begint inmiddels een stuk agressiever te worden met een complexere innoverende stijl, geïnspireerd door progressieve metal, metalcore, technical death metal en groove metal. In 2007 besluit zanger Rudi de band te verlaten. Na een serie audities die niets opleveren neemt Paul de zang voor zijn rekening. Zijn rauwe grunts doen het materiaal meer eer aan dan ooit. In 2008 bouwen ze een eigen hoofdkwartier en in 2012 zijn ze zover om hun eigen materiaal op te kunnen nemen. Het jaar erop worden de eerste songs geproduceerd en 2015 nemen ze hun eerste videoclip ‘4WD’op.

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro. Pinnen is niet mogelijk!

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio
----------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/

Website – For I Am KIng: www.foriamking.com/
Facebookpagina – For I Am King: www.facebook.com/foriamkingofficial/
Website Troops of Doom: www.instagram.com/troopsofdoom.twente/
Website Hedonist: vi.be/hedonist
Website Razorblade Messiah: www.razorblade-messiah.com
Website the Shiva Hypothesis: theshivahypothesis.com

MFC's Evenement op Facebook: www.facebook.com/events/1992640044182730/

VIDEO:

(videoclip – Prey – For I Am King)
www.youtube.com/watch?v=yZIeca_CCGQ
(videoclip – Manifest - Craneium)
www.youtube.com/watch?v=1Hk4HsnaDtQ
(videoclip – Fear ‘full album’ - Troops of Doom)
www.youtube.com/watch?v=Mn2066mOex0
(videoclip – I Hedonist - Hedonist)
www.youtube.com/watch?v=XO9fdVhaYM0
(videoclip – Ride Razor Ep - Razorblade Messiah)
www.youtube.com/watch?v=VXI1hctNhEA
(videoclip – Caduceus -The Shiva Hypothesis)
www.youtube.com/watch?v=FgNx80ZpMSs
(videoclip – 4WD - Indrid Cold)
www.youtube.com/watch?v=s2Zgt7tS3N4

-----------------------------------------------------------------------
INDOORFESTIVAL: Metal May-Hem 2019 “Hot As Hell – summer edition”
BANDS: FOR I AM KING + CRANEIUM + TROOPS OF DOOM + HEDONIST + RAZORBLADE MESSIAH + THE SHIVA HYPOTHESIS + INDRID COLD
DATUM CONCERT: Zaterdag 15 juni 2019
ZAAL OPEN: 15:00 uur
AANVANG: 15:30 uur
ENTREE: 15,- euro, MFC leden 10,- euro
(Let op: er kan niet gepind worden!)

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

-----------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

2 weeks ago

MFC Coevorden

FOR I AM KING BEVESTIGD ALS HEADLINER MFC's METAL MAY-HEM 2019

Coevorden (MFC) – Het moment is daar, de bekendmaking van de hoofdact van MFC’s Metal May-Hem. Deze extra dikke editie van dit indoorfestival, in dit geval gedoopt tot ‘hot as hell summer edition’, belooft werkelijk heet te worden. Het kwik rees al dankzij een zeer vette line-up aan metal bands die al een tijdje bekend waren, maar het glas staat nu werkelijk op springen. Met de toevoeging van de headliner For I Am King afkomstig uit Amsterdam is de line-up meer dan compleet.

Andere bands die al bekend waren zijn; Indrid Cold, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Hedonist(Bel), Troops of Doom en Craneium, laatstgenoemde afkomstig uit Finland.

For I Am King maakt recht-toe-recht-aan Gothenburg melodic metal met een modern Amerikaans randje. Het thema van de band is de “I” factor een upgrade tot versie 3.0 van de veel gezochte X-factor. Tja, onverklaarbaar of niet de muziek van For I Am King slaat in als een bom en weet tegelijkertijd ook het nodige kippenvel te bezorgen. Dit dankzij goed riff- en soleerwerk van beide gitaristen een bassist die tekeer kan gaan als een waanzinnige, strakke drumpartijen en de brute vocalen van frontvrouw Alma, die eenmaal op het podium, de huid van je botten screamt.

Naast invloeden van bands zoals; Kill Switch Engage, As I Lay Dying, Heaven Shall Burn en At the Gates zijn er ook duidelijk elementen terug te horen die doen denken aan Meshuggah, Arch Enemy en In Flames. Al deze zaken komen samen in een mooie lijst aan albums met releases zoals; Deamons, This Is A Warning en hun meest recente uitgave uit 2018 simpelweg getiteld “I”.
De heren en dame van For I Am King timmeren al jaren hard aan de weg en hebben een aardige reeks met concerten en festivals achter hun naam staan. Waaronder ESNS, With Full Force en Fortarock en deelden ze het podium met Charm the Fury, In This Moment, Magnacult en Arch Enemy. Met optredens op de festivals, Jera On Air, Dokk’em Open Air en Wacken Open Air die nog in het verschiet liggen bewijzen ze dat ze nog lang niet klaar zijn. Ondanks het groeiende succes lijkt de gehele band met alle voeten op de aarde te blijven staan, maar tijdens MFC’s Metal May-Hem vliegen ze over het podium van het Metal Front Coevorden.

Zaterdagmiddag 15 juni om 15:00 gaan de deuren open en om 15:30 uur start de eerste band van de dag. De entreeprijs bij het MFC Coevorden bedraagt 15,- euro, clubleden ontvangen een korting en betalen 10,- euro.
Geen voorverkoop betalen kan aan de kassa. Pinnen is niet mogelijk!

Mediapartners: Rockmuzine, DeathBox 24/7 metalradio

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LINKS:

*Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/

(Website – For I Am King) www.foriamking.com/
(Facebookpagina – For I Am KIng)
www.facebook.com/foriamkingofficial/
(Facebookpagina - Craneium)
www.facebook.com/craneiumband/
(Website – Troops of Doom)
www.instagram.com/troopsofdoom.twente/
(Facebookpagina – Troops of Doom)
www.facebook.com/troopsofdoom.twente/
(Website – Hedonist)
vi.be/hedonist
(Facebookpagina – Hedonist)
www.facebook.com/IHedonist/
(Website – Razorblade Messiah)
www.razorblade-messiah.com
(Facebookpagina – Razorblade Messiah)
www.facebook.com/RazorbladeMessiah/
(Website – the Shiva Hypothesis)
theshivahypothesis.com
(Facebookpagina – the Shiva Hypothesis)
www.facebook.com/theshivahypothesis/
(Facebookpagina – Indrid Cold)
www.facebook.com/indrid.cold.nl/

*Artikel MFC op Facebook: www.facebook.com/MFC.7741/posts/2261631830528433?__tn__=K-R

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=yZIeca_CCGQ (videoclip – Prey - For I Am King)

www.youtube.com/watch?v=1Hk4HsnaDtQ (videoclip – Manifest - Craneium)

www.youtube.com/watch?v=Mn2066mOex0 (videoclip – Fear ‘full album’ - Troops of Doom)

www.youtube.com/watch?v=XO9fdVhaYM0 (videoclip – I Hedonist - Hedonist)

www.youtube.com/watch?v=VXI1hctNhEA (videoclip – Ride Razor Ep - Razorblade Messiah)

www.youtube.com/watch?v=FgNx80ZpMSs (videoclip – Caduceus -The Shiva Hypothesis)

www.youtube.com/watch?v=s2Zgt7tS3N4 (videoclip – 4WD - Indrid Cold)

*Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/1992640044182730/
...

View on Facebook

3 weeks ago

MFC Coevorden

BACKFLASH THURSDAY @MFC

We hebben weer terugflits voor jullie, wie kent deze memorabele avond nog waarbij de gezelligheid zich vanuit het publiek verplaatste tot op het podium?

Wat willen we weten? De datum en de naam van de artiest, en eventueel leuke anekdotes, succes!

update:
Met het geheugen van de leden is niets mis blijkt maar weer, want het goede antwoord is geraden Jet Kluin-Bleker was de eerste. Het was het optreden op 27-09-2013 met Lord Bishop Rocks! en als support My Restless .45.

Voor de moeite is hier de volledige foto set: www.facebook.com/pg/MFC.7741/photos/?tab=album&album_id=665313420160290
...

View on Facebook

3 weeks ago

MFC Coevorden

HET WACHTEN IS VOORBIJ BINNENKORT VOLGT DE OFFICIËLE BEKENDMAKING VAN DE HEADLINER OP MFC'S METAL MAY-HEM 2019!

Het wachten is bijna voorbij na enig zoekwerk is het gelukt om een headliner te vinden voor de extra dikke indooreditie van MFC's Metal May-Hem 2019. De bekendmaking volgt snel!

------------------------------------
Coevorden (MFC) - Zaterdag 15 juni trekt de organisatie van het MFC Coevorden de stoute schoenen weer aan. Na de bekende festivals van weleer zoals Metalblast en Boer-Area in de jaren negentig, wordt er wederom een poging gedaan om een nieuw festival op poten te zetten. De open air Metalblast festivals uit het verleden waren een groeiend succes zoals bij de laatste editie goed te zien was met een bezoekersaantal van maar liefst 750 man. Maar helaas was deze editie ook gelijk een kantelpunt, want ondanks dat dit het best bezochte evenement was in de geschiedenis van het MFC werd er op duizend bezoekers gerekend en mede hierdoor kwam er aan het festival een einde. In een kleinere setup werd vervolgens het Boer-Area festival georganiseerd, maar bezoekersaantallen bleven tegenvallen en werd er na drie jaar besloten om ook de stekker uit dit openluchtfeestje te trekken.

Maar de wens om een evenement te houden in de buitenlucht naast Metalfront ’s clubgebouw is altijd blijven sluimeren, zo is er in 2013 geprobeerd om het Metalblast festival nieuw leven in te blazen die de eerste dag zeer goed bezocht werd, maar uiteindelijk bleef onder de streep niet genoeg over voor een vervolg. Het jaar er op werd besloten om tijdens de jaarlijkse ledenbarbecue twee bands op een buitenpodium neer te zetten en werd ‘MFC Outside’ geboren. Met als traditioneel element dat er gegrild vlees aangeboden wordt en dat het een feestje is voor de leden waar bezoekers ook welkom zijn. Met een zesde editie op komst lijkt dit evenement meer dan levensvatbaar.

Een voorstel halverwege 2018 voor een nieuw metalfestival in de buitenlucht bleek iets te hoog gegrepen, maar na enig overleg heeft de organisatie besloten een indoorfestival te houden. Dus voor het eerst in de historie van het Metalfront staan er op één dag zeven bands op het podium binnen. Natuurlijk is er al het alom bekende ‘A Very Heavy X-Mosh’ festival met 13 edities op de teller maar hier stonden nooit meer dan vijf bands op de bühne.

De Metal May-Hem had in den beginne eigenlijk het nieuwe metalfeestje van het MFC in de maand mei moeten zijn (zoals de naam doet vermoeden), maar vanwege twee andere festivals in de regio die dit jaar hun data hebben geprikt in dezelfde maand is er voor gekozen om het festival te verplaatsen naar juni. En er wordt dus gelijk een speciale zomer editie van gemaakt met een line up van maar liefst zeven bands.

De bands die op het programma staan zijn: Craneium, (die momenteel de beste stoner/fuzz/doom metal band wordt genoemd in Finland), Troops of Doom, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah en Indrid Cold, allen afkomstig uit Nederland. Later op de dag bestijgt ook het uit België afkomstige Hedonist het podium. Wie de headliner gaat worden blijft even een mysterie, er valt dus nog iets te raden.

Craneium: (pré headliner)

Craneium is een fuzzrock groep opgericht in Turku, Finland in 2011. Sindsdien hebben de bandleden zich in het zweet gewerkt met shows in Finland, Zweden, Estland, Denemarken en Duitsland. Geheel gefundeerd op een DIY ethiek en passie, mixen ze vermalende stoner riffs met zoete melodische passages en vocale harmonieën om te zien waar hun muziek ze nu weer naar toe zal leiden. Na een aantal vinyl-splits en cassettes die in eigen beheer worden uitgebracht, wordt de band opgemerkt door het Californische label ‘Ripple Music’ welke in 2016 hun debuut LP ‘Explore the Void’ zal uitbrengen. Daarna sluiten de bandleden zichzelf weer op in de studio om aan acht verse tracks te werken. Het nieuwste album wat daar op volgt ‘the Narrow Line’ laat een zeer gevorderde en andere kant van de band zien en word in december 2018 uitgebracht.

Troops of Doom:

Troops of Doom, is een vijfkoppige heavy hardcore gezelschap uit oost Nederland. Na twee Ep’s en een split record op vinyl word er een full lenght album getiteld ‘Fear’uitgebracht door Raw Skull Recordz & Crashlanding records. In de afgelopen 10 jaar heeft de band verschillende tours door Europa gedaan en het podium gedeeld met bands als; Madball, Nasty, Siberian Meatgrinder, Broken Teeth en Higher Power. Troops of Doom speelt muziek in het straatje van Suburban Scum, Harms Way, All Out War en Ringworm. Met een zware, groovende en agressieve muur van geluid laten ze elke zaal op haar grondvesten schudden.

Hedonist:

Hedonist, een hard rockin', hard groovin' power trio afkomstig uit Genk, word opgericht in de zomer van 2010 als Roel Paulussen (Sardonis, Solenoid, Barabbas) en Frederik "Cozy" Cosemans (Serpentcult, Hemelbestormer, Death Penalty) samen besluiten wat te gaan jammen. Riffs en songs blijven maar naar buiten gutsen en het duurt niet lang voordat een derde partij zich aandient en op de groovende trein springt om grote schade aan te brengen in het Land. De donderende bas en grommende vocalen van Frank “Frenz” Homolka (Solenoid, The Killbots) zijn een ‘perfect fit’ voor Cozy's maniakale beats en Roel’s nekbrekende gitaarpartijen en zo was de "kracht van drie" compleet.

Op hun eerste release, een split met stoner/sludge grootheden ‘Your Highness’ levert Hedonist een opwindende, energieke en meeslepende mix van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn, C.O.C. en Monster Magnet. Geen nonsens, geen bullshit, geen hippe gimmicks, alleen pure, eerlijke, kick-ass rock-n'-roll. In 2016 komt hun zinderende full length album ‘The Collapse’ uit.

Razorblade Messiah:

Razorblade Messiah, is een 4-koppige Old School metal band uit Rotterdam, opgericht in september 2015. De band wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ʼ80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar Razorblade Messiah voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows...
In 2017 brachten de heren hun Ep ‘Ride the Razor’uit.

The Shiva Hypothesis:

The Shiva Hypothesis, is een vierkoppige blackened death metal band uit Twente. De band borduurt voort op tradities in de black en death metal, maar maakt daarnaast ook gebruik van elementen uit andere genres. De muziek kenmerkt zich door een sterke atmosfeer en gelaagde muzikale en vocale variatie. Verwacht invloeden van Behemoth, Emperor en Gorgoroth tot Fields of the Nephilim en Huun-Huur-Tuu.

Indrid Cold: (eerste band van de dag)

Indrid Cold, is een Nederlandse metalcore band opgericht in 1990 door Paul Schabbink (Bass, Vocals), Richard Ketelaar (Guitars) en Maurice Wanink (Drums). Na diverse bandnamen, zangers en opnames, word Indrid Cold een stuk bekender nadat hun zanger aan het eind van de jaren ’90 de Soundmixshow wint. De band, destijds bekend onder de naam ‘Visonary Voice’ , doet succesvolle optredens door het hele land. In 2005 versterkt Roel Hassels de band om een voller geluid op het podium te krijgen. De muziek begint inmiddels een stuk agressiever te worden met een complexere innoverende stijl, geïnspireerd door progressieve metal, metalcore, technical death metal en groove metal. In 2007 besluit zanger Rudi de band te verlaten. Na een serie audities die niets opleveren neemt Paul de zang voor zijn rekening. Zijn rauwe grunts doen het materiaal meer eer aan dan ooit. In 2008 bouwen ze een eigen hoofdkwartier en in 2012 zijn ze zover om hun eigen materiaal op te kunnen nemen. Het jaar erop worden de eerste songs geproduceerd en 2015 nemen ze hun eerste videoclip ‘4WD’op.

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio
----------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/

Website Troops of Doom: www.instagram.com/troopsofdoom.twente/
Website Hedonist: vi.be/hedonist
Website Razorblade Messiah: www.razorblade-messiah.com
Website the Shiva Hypothesis: theshivahypothesis.com

MFC's evenement op Facebook: www.facebook.com/events/1992640044182730/

VIDEO:

(videoclip – Manifest - Craneium)
www.youtube.com/watch?v=1Hk4HsnaDtQ

(videoclip – Fear ‘full album’ - Troops of Doom)
www.youtube.com/watch?v=Mn2066mOex0

(videoclip – I Hedonist - Hedonist)
www.youtube.com/watch?v=XO9fdVhaYM0

(videoclip – Ride Razor Ep - Razorblade Messiah)
www.youtube.com/watch?v=VXI1hctNhEA

(videoclip – Caduceus -The Shiva Hypothesis)
www.youtube.com/watch?v=FgNx80ZpMSs

(videoclip – 4WD - Indrid Cold)
www.youtube.com/watch?v=s2Zgt7tS3N4

-----------------------------------------------------------------------
INDOORFESTIVAL: Metal May-Hem 2019 “Hot As Hell – summer edition”
BANDS: HEADLINER (TBA) + CRANEIUM + TROOPS OF DOOM + HEDONIST + RAZORBLADE MESSIAH + THE SHIVA HYPOTHESIS + INDRID COLD
DATUM CONCERT: Zaterdag 15 juni 2019
ZAAL OPEN: 15:00 uur
AANVANG: 15:30 uur
ENTREE: 15,- euro, MFC leden 10,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
MFC Coevorden
www.twitter.com/MFC7741

-----------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

3 weeks ago

MFC Coevorden

MFC's METAL MAY-HEM 2019 - BAND INTRODUCTION 'INDRID COLD'

Met nog zo'n drie maanden te gaan voordat het eerste 'grotere' indoorfestival in de geschiedenis van het MFC Coevorden van start gaat is het tijd om te beginnen met de introductie van de bands. Vandaag is het de eer aan de eerste band van de dag die MFC's Metal May-Hem 2019 gaat openen, namelijk het uit Nederland afkomstige Indrid Cold.

Indrid Cold, is een Nederlandse metalcore band opgericht in 1990 door Paul Schabbink (Bass, Vocals), Richard Ketelaar (Guitars) en Maurice Wanink (Drums). Na diverse bandnamen, zangers en opnames, word Indrid Cold een stuk bekender nadat hun zanger aan het eind van de jaren ’90 de Soundmixshow wint. De band, destijds bekend onder de naam ‘Visonary Voice’ , doet succesvolle optredens door het hele land. In 2005 versterkt Roel Hassels de band om een voller geluid op het podium te krijgen. De muziek begint inmiddels een stuk agressiever te worden met een complexere innoverende stijl, geïnspireerd door progressieve metal, metalcore, technical death metal en groove metal. In 2007 besluit zanger Rudi de band te verlaten. Na een serie audities die niets opleveren neemt Paul de zang voor zijn rekening. Zijn rauwe grunts doen het materiaal meer eer aan dan ooit. In 2008 bouwen ze een eigen hoofdkwartier en in 2012 zijn ze zover om hun eigen materiaal op te kunnen nemen. Het jaar erop worden de eerste songs geproduceerd en 2015 nemen ze hun eerste videoclip ‘4WD’op.

Indrid Cold deelt het podium met: The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah, Hedonist, Troops of Doom en Craneium. Als alles meezit zal de bekendmaking van de headliner ook niet lang meer gaan duren, stay posted!

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio

Info evenement: www.facebook.com/events/1992640044182730/

Website: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/
...

View on Facebook

3 weeks ago

MFC Coevorden

Coevorden (MFC) – Verdient een warme herfstdag ‘wat de laatste jaren een trend lijkt te zijn’ vlammende bands? Zaterdag 12 oktober staat er bij het Metal Front Coevorden wederom een ‘Open Concert’ op de agenda en dan kun je het zelf beoordelen. Met de bands, Rotten Remains uit Twente met een mega line up bestaande uit muzikanten afkomstig uit bands zoals; Anarchos, Pernicious en Deifecation en de Stonerformatie Sunburn, omhoog gepompt uit Schoonebeeker olievelden, staat er weer heel wat gerommel en getrommel op het menu.

Sunburn: voorprogramma

Sunburn is een stoner/sludge/doom band uit Schoonebeek, Ja-knikkercity, opgericht in 2014. De band bestaat uit: Jan Rossing(drums), Marco Ekkelkamp(gitaar) en Erik Vinke(Bas). Zoals veel bands beïnvloed door Black Sabbath, daarnaast ook door Monolord, Cathedral, Electric Wizard, Kyuss en nog veel meer bands. In 2017 kwam het debuutalbum ‘Down with the Sun’ uit. Sunburn heeft zo’n beetje door het hele land gespeeld Zoals het Paard van Troje Den Haag, Hedon Zwolle en Vera Groningen, samen met The Wounded. Ook in Duitsland hebben de heren een aantal optredens gedaan. Op het moment is de band bezig met het 2e album met als werktitel "Sol Invictus" die, volgens planning, net uit is voor het optreden in het MFC.

Rotten Remains: hoofdprogramma

Rotten Remains afkomstig uit Twente ziet in 2016 het levenslicht. De oprichter Mark Knoop krijgt het idee om covers te gaan spelen uit de jaren negentig en tachtig, om oude death metal tijden te laten herleven.
Er ontstaat vervolgens een heuse ‘underground all star’ death metal band en dat is niet teveel gezegd als je de line-up bekijkt met muzikanten afkomstig uit bands zoals; Deifecation, Anarchos, Rotten Casket, Justify All Means, Extreem Eczeem en Pernicious. Bij elkaar opgeteld hebben de heren meer dan 100 jaar ervaring opgedaan met eerdergenoemde bands. Deze band heeft absoluut zin om ieder podium te bestormen met ‘ouwe rotten muziek’.

Zaterdagavond 12 oktober opent het MFC Coevorden de deuren om 20:30 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys en DeathBox ‘metal radio 24/7’
-----------------------------------------------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: link volgt binnenkort

www.facebook.com/Sunburn2014/ (Facebookpagina – Sunburn)

www.facebook.com/markrotten (Facebookpagina – Rotten Remains)

www.sunburn-stoner.nl (Website – Sunburn)

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/257132561884648/

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=mxOm4dS_zno (live videoclip – backstage Nijmegen – Rotten Remains)

www.youtube.com/watch?v=jNBKHFWyv-U (live videoclip – live@Rock’s – Rotten Remains)

www.youtube.com/watch?v=N4QbB0Bujns (videoclip – Liar – Sunburn)
-----------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

4 weeks ago

MFC Coevorden

Morgen Oocee@MFC Nieuws dan maken we de gig van oktober bekend.

Hier is ook weer een 'backflash@MFC' en dat is een afbeelding uit de concertgeschiedenis van het Metal Front Coevorden, voor de mensen met een goed geheugen. Wanneer is deze foto genomen of welke herinneringen komen er nu naar boven? We zijn benieuwd...
...

View on Facebook

4 weeks ago

MFC Coevorden

En het klopt helemaal, Hibakusha keert terug, want in 2017 stonden ze al eens te beuken in het MFC Coevorden. Namelijk samen met Disquiet en Deem Index, op een van de eerste edities van MFC's Metal May-Hem.

De heren zijn gevorderd, ver gevorderd... en ze komen zaterdag 16 maart samen met Selkies de tent afbreken.

Dan staan er voor vijf euro weer twee supervette bands op het programma die je als moderne metal fan niet wilt missen. Wie gaan we zien?

Partners: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBoxFor our next show we will be returning to Coevorden, Drenthe! We'll come to MFC Coevorden the 16th of March to break down the stage and Selkies will be opening!

Event: Concert@MFC Hibakusha + Selkies
...

View on Facebook

4 weeks ago

MFC Coevorden

De naam DeathBox en het logo die je regelmatig voorbij ziet komen op de posters en nieuwsitems van het MFC Coevorden, wie of wat is dat nu eigenlijk? Welnu Deathbox gerund door ‘Backdroppie’ (een van de meest aardige en maniakale metal liefhebbers van het hoge noorden) is een host die ruimte biedt aan bijvoorbeeld radiostations. Waaronder: Metal Messiah Radio en The Metal Plague waar je 24 uur per dag je favoriete metal plaatjes kunt beluisteren. Daarnaast word het Deathbox platform ook gebruik ter promotie van evenementen, bands en zalen (uit de regio) denk bijvoorbeeld aan Pitfest, het Holland Heavy Festival en het Metal Front Coevorden.

Er achter de schermen ontwikkelingen geweest die hebben geleidt tot een geheel nieuwe website, Deathbox 2.0 onder de naam THE SWAMP.

Voor diegenen die het zich afvroegen hopen we dat we licht hebben geschenen op de duisternis die Deathbox omringt.
...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Update concertagenda MFC Coevorden.

Bevestigd voor 20 april: The Wet Bellies + SkaldGrim
www.facebook.com/events/246336152920793/

Volgende show: Hibakusha + Selkies
www.facebook.com/events/174568220131928/
...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Foto's: Oocee@MFC 12AM + LYOA. (foto's door: Hans van der Veen) ...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Oocee@MFC: THE WET BELLIES + SKALDGRIM 20-04-2019

Coevorden (MFC) - Zaterdag 20 april vind er in het Metal Front Coevorden weer een ‘Open Concert’ plaats. Twee bands spelen die avond voor eer en glorie en houden daarmee de traditie in stand. De opener van de avond is het death-metal-proza project SkaldGrim. De muziek van deze band laat zich het best omschrijven als deathmetal met meeslepende melodielijnen en grimmige teksten uit ‘bovenrijnse’ windstreken. Bovenaan de poster prijkt de naam The Wet Bellies een garagerockband uit Zelhem die opereert onder het gezag van ‘Khoning Khat’. Drie jonge muzikanten met pakkende songwriting die een energieke liveshow neerzetten, waarbij er nog wel eens een gitaarband los schiet of een backflip op het podium wordt gedaan.

Skâldgrim: voorprogramma

Onder de naam SkâldGrim wat zoiets betekend als, ‘vrijdichter van een reusachtig onheil’ brengt deze vijfkoppige Nederlandse metalband ons inspirerende deathmetal proza. Grimmige en sterke verhalen uit voornamelijk ‘bovenrijnse’ windstreken komen tot leven in een mythisch epos genaamd 'Galdrutskreewn’. SkâldGrim legt hiermee een link naar de vroeg middeleeuwse tijdgeest en maakt een gewaagde crypto mythologische tijdreis langs gloriedagen en schaduwzijden van ons historisch erfgoed. De muziek van SkâldGrim is het best te omschrijven als sfeervol beukende deathmetal doorspekt met meeslepende melodielijnen.

Twee bandleden, de heren Dennis- en Herman Ketterlij, zijn bij de meeste bezoekers wel bekend van hun optredens met Skullcrusher en later de band Hateflag in het MFC.

The Wet Bellies: hoofdprogramma

Opgericht in een zelfgebouwd hok boven een koeienstal is The Wet Bellies is een band die nummers maakt waar zoveel mogelijk energie in zit. Flink d'r op knapp'n is wat ze doen! Garagerock met een heel aantal tandjes erbij. Live wil er nog wel eens een gitaarband losraken of een backflip op het podium gedaan worden, als het maar mooi is!

Zaterdagavond 20 april opent het MFC Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Support: Zware Metalen, MetalBoys en DeathBox ‘metal radio 24/7’
----------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: link volgt binnenkort

www.facebook.com/thewetbellies/ (Facebookpagina – The Wet Bellies)

www.facebook.com/SkaldGrim-122079214531918/ (Facebookpagina – Skâldgrim)

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/399445360789000/

VIDEO:

youtu.be/qdQcBIaXu4Q (videoclip – Where Did He Go – The Wet Bellies)

youtu.be/A1CPjVUqqUk (videoclip – These Reasons –The Wet Bellies)

www.youtube.com/watch?v=18T0Ch-ZPWM (videoclip – Regicide – Skâldgrim)

www.youtube.com/watch?v=7OJ1ojIJjCw (videoclip –The Beast Is Watching- Skâldgrim)
------------------------------
...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

12AM live @MFC: Oocee@MFC 16-02-2019 ...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Ja ja nog 2 uur en dan gaat het feest beginnen, het eerste Oocee@MFC van 2019 met de bands LYOA en 12AM. een avond gevuld met 70', 80's en 90's rock en we gaan door tot diep in de nacht!

www.facebook.com/events/195318948084102/Vanavond beuken in MFC Coevorden samen met LYOA als support! ⏱️ 22:00
...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Tijd voor iets nieuws MFC Coevorden, naast 'de week is doormidden', 'thank God it's friday' en 'throw back thursday', komen wij met 'backflash thursday'. Wie kent deze nog? Cryptische tip: sneeuw engel! ...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Hibakusha + Selkies: zaterdag 16 maart MFC Coevorden. Promoclip made by Selkies ...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Promoclip: Hibakusha + Selkies zaterdag 16 maart 2019 MFC Coevorden ...

View on Facebook

1 month ago

MFC Coevorden

Wat zijn we dit weekend VanPlan? Niets bijzonders? Dan is hier de uitgaanstip: Oocee@MFC met 12AM en LYOA aankomende zaterdag 16 februari.

Er vliegt je die avond muzikaal van alles om de oren, van moderne rock tot folk en van Lynyrd Skynyrd tot The Beach Boys, you'd better moisture your ear cups!

Check de VanPlan link voor meer info.

MFC Coevorden, all kinds of music, not just metal!
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

COEVORDEN (MFC) – Zaterdag 18 mei 2019 kun je in het MFC Coevorden terecht voor een avond die geheel in het teken staat van kettingen, rook, diesel, zijde en leer. Lovell's Blade de band vernoemd naar Pete Lovell ook wel bekend van de band Picture komt namelijk samen met het uit Stadskanaal afkomstige Burning de boel even lekker wakker schudden op de klassieke manier. Een avond gevuld met heavy metal en vette rockmuziek voor jong en oud.

Burning (voorprogramma)

Burning werd in 2013 opgericht door Jan Engelkes (Chainz). Samen met Andy Haandrikman (The Wounded) en Johnny Karst begon de zoektocht naar een zanger en die vonden ze in Hugo Koch (Rise & Burn/Rumbones). De band was compleet met tweede gitarist Renee Knegt. Andy en Jan zijn onlangs nog vervangen door drummer Mas Prevoo en bassist Robin Zinger.

De single ‘Something is Lurking in the Dark’ werd opgenomen in maart 2014, en beleefde zijn première live op het Very ‘Eavy Festival in 2014. De bijbehorende clip werd inmiddels al meer dan 200.000 keer bekeken en de band verkocht nagenoeg alle singles die werden geperst.
Meteen na het verschijnen van de single dook de band de studio in om te beginnen aan de opnamen van het eerste volwaardige album Nightmares. Het album werd voltooid in april 2016 en verkocht inmiddels bijna 1000 exemplaren wereldwijd. Het album kreeg zeer goede recensies in bekende magazines als Aardschok (NL), Rock Tribune (BE) en Deaf Forever (DE).

Burning is beïnvloed door bands als Black Sabbath, Iron Maiden, Trouble, Witchfinder General en Ghost, maar heeft zijn eigen unieke sound. De bekende Nederlandse thriller schrijfster Bronja Hoffschlag bleek groot fan van de band te zijn en bood aan een aantal teksten voor Nightmares te schrijven. Burning deelde reeds het podium met bands als Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Vicious Rumors, Picture en Saxon O.D.

Met een frisse bezetting zijn zeer recent de opnames van de nieuwste langspeler P.I.D. afgerond welke in het najaar van 2018 op de markt gebracht zal worden. De plaat is inmiddels al als pre-order verkrijgbaar en de vinylversie is na 3 weken in de voorverkoop al bijna uitverkocht. De agenda voor 2018 en 2019 begint inmiddels al behoorlijk vol te lopen en Burning is helemaal klaar om het publiek een heerlijk potje oldschool metal voor te schotelen.

Lovell’s Blade (hoofdprogramma)

De Nederlandse rockers van Lovell’s Blade kwamen samen na de split van de langlopende metalband Picture.
Met in de gelederen ex-leden uit laatstgenoemde band zoals de legendarische heavy metal zanger Pete Lovell, Mike Ferguson en Andre Wullems aangevuld met Patrick Vellis en Noel van Eersel beloofd Lovell’s Blade een band te worden die zijn mannetje staat in de metalscene.

Voor de fans van de klassieke heavy metal sound die geïnspireerd door de “groten” van de traditionele metal is Lovell’s Blade de band bij uitstek.
Met een arsenaal pompende riffs, catchy randjes en een soms een modern tintje zorgt de band voor een fris en nieuw geluid.

Het uit 2017 afkomstige debuut album 'Stone Cold Steel' werd zeer goed ontvangen en is in het binnen- en buitenland waaronder Europa en Zuid-Amerika live keihard aan de man gebracht. In de lente van 2019 zal een opvolger het levenslicht zien en de eerste shows om deze plaat te promoten worden al voorbereid.

De deuren bij het Metal Front Coevorden worden geopend om 20:30 uur en om 22:00 uur gaat de eerste band van start. De entree op deze zaterdagavond 18 mei is vijf euro en leden betalen drie euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

In samenwerking met: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox ‘24/7 metalradio’
----------------------------

Artikel op website MFC: mfcweb.nl/2019/01/27/concertmfc-burning-lovells-blade/

LINKS:

www.facebook.com/burningmetalband/ (Burning facebookpagina)

www.lovellsblade.info/ (website Lovell’s Blade)

www.facebook.com/officialovellsblade/ (facebookpagina Lovell’s Blade)

Evenement MFC op Facebook:
www.facebook.com/events/302959610278545/

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=7vFMt0OvhqM (videoclip, Take the Long Way Home – Lovell’s Blade)

www.youtube.com/watch?v=tRgGOGf2QNc (videoclip, Rollin’ On – Lovell’s Blade)

www.youtube.com/watch?v=1zqV7j9kEXI (videoclip , Nightmares –Burning)

www.youtube.com/watch?v=iCSuC6Ep5Qw (videoclip, Something Is Lurking In The Dark - Burning)

===================================================
CONCERT: Lovell’s Blade + Burning
DATUM CONCERT: ZATERDAG 18 mei 2019
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 5,- euro, MFC leden 3,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
===================================================

Evenement op Facebook: www.facebook.com/events/302959610278545/
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

MFC Coevorden - Zaterdag 16 maart kunnen de liefhebbers van progmetal, hiphop, beats&breakdowns en ‘headbobbing’ hun hart ophalen in het Metal Front Coevorden. Dit allemaal dankzij Hibakusha ‘een vijfkoppig metalgezelschap afkomstig uit Haarlem’ die op Forta Rock in Nijmegen mochten spelen en het uit Hengelo afkomstige kwintet Selkies die je hoofd er af laten vallen met hun extreem laag gestemde grooves. Dit is dé natte droom wat betreft het betere muzikale breek en groefwerk .

Met de zwaarste metalbands als inspiratie ontstond Hibakusha in 2013 in Haarlem. Snoeiharde beats en krijsende lead-partijen staan als basis van hun intense liveshows. Hibakusha is all about the groove.

De band kreeg voet aan de grond met hun EP release Incarnation in 2015. Na lovende recensies werden ze uit 120 acts gekozen door Buma Rocks om op FortaRock 2016 te spelen. In 2016 en 2017 speelde de bands o.a op Fortarock, Euroblast, Amsterdam Metalfest en waren ze de support act voor Norma Jean en Twelve Foot Ninja.

Tussen al het live-geweld door ging Hibakusha in September 2017 terug de studio in om hun eerste full-length plaat op te nemen: 'Prophet of Numbers'. Op 19 maart 2018 is het album uitgekomen en deze heeft lovende recensies opgeleverd.

- Metal magazine Aardschok schrijft: “Met de titeltrack kun je - zonder te overdrijven - stellen dat de mannen zich plaatsen op een niveau waar bands as Meshuggah, Textures en noem nog een paar internationale toppers op, zich normaliter begeven... ..Hibakusha. Onthoud die naam. Echt!". Maak je klaar voor Hibakusha! -

Selkies is een energieke crossover band, met zijn roots stevig in Twente. Geïnspireerd door bands zoals; Between The Buried and Me, DVSR, Parkway Drive en Architects maken ze met vijf man sterk een mix van metal, rap, breakdowns, jawdropping solo's en catchy groove elementen!

Niels en Oscar op gitaar goed voor rollende en super strakke riffs, Thijs en Douwe laten je maag rommelen dankzij een pompende basgitaar en dreunende en zeer lekker getimede beats waar de nodige kunstjes mee worden uitgehaald zonder de juiste ‘headbob’ te verliezen. Renger Boersma heeft veel ervaring met rap, spoken-word en hiphop en heeft een strot en timing die perfect uit de bus komt naast de solide ritmesectie.

Na diverse optredens waaronder een aantal metal battles waarbij ze een o.a. de publieksprijs winnen komt op februari 2016 hun gelijknamige debuut demo uit en volgen er shows waar ze op hetzelfde podium staan als; Martyr, Teethgrinder en Chelsea Smile. Vanaf nu is hun nieuwste videoclip ‘safe haven’ te bewonderen op you tube. Dit nummer zal uitkomen op de nieuw te verschijnen EP.

Zaterdagavond 16 maart opent het MFC Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is vijf euro en clubleden betalen drie euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys en DeathBox ‘metal radio 24/7’
----------------------------------------------------------------------------------

Artikel op website MFC: mfcweb.nl/2019/01/27/concertmfc-hibakusha-selkies/

Evenement op Facebook: www.facebook.com/events/174568220131928/

LINKS:

hibakusha.nl/ (website – Hibakusha)

www.facebook.com/Hibakushaband/ (Facebookpagina - Hibakusha)

www.instagram.com/selkies.official.band/ (website – Selkies)

www.facebook.com/selkies.official.band/ (Facebookpagina – Selkies)

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=IRTQ4OVrAzw (videoclip – Prophet Of Numbers - Hibakusha)

www.youtube.com/watch?v=PXMI5tFXYEk (videoclip – Incarnation - Hibakusha)

www.youtube.com/watch?v=gLXYAEHbcxU (videoclip – Safe Haven - Selkies)

www.youtube.com/watch?v=umHWFYyeLTY (promovideo – Set In Stone - Selkies)

===============================================
CONCERT: HIBAKUSHA + SELKIES
DATUM CONCERT: Zaterdag 16 maart 2019
ZAAL OPEN: 21:00 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 5,- euro, MFC leden 3,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

===============================================
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

De verse videoclip van Burning's laatste release 'the P.I.D. files' over een complottheorie die draait om het heengaan van Paul McCartney. Luister naar 'Paul' en 18 mei kun je dit nummer live aanschouwen in het MFC Coevorden want dan staat Burning op ons podium met niemand minder dan Lovell's Blade.

Partners: Zware Metalen, MetalBoys DeathBox

Info evenement: www.facebook.com/events/302959610278545/Official music video for "Paul" from the November 2018 EP "The P.I.D Files" by Burning. Available on Vinyl, CD and Tape. Facebook : www.facebook.com/...
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Er kwam ons ter ore dat 12AM nieuws voor ons had en dat willen we jullie niet onthouden. Check het promofilmpje maar even om te horen wat de guys in petto hebben voor hun aankomende show op zaterdag 16 februari in het MFC Coevorden samen met LYOA.

En als je toch bezig bent check dan gelijk de info over het evenement: hier - www.facebook.com/events/195318948084102/ , hier - www.facebook.com/MFC.7741/posts/2174442645914019 , of hier - mfcweb.nl/2018/12/05/ooceemfc-12-am-lyoa/

12AM
16 februari spelen we MFC Coevorden plat! Met nieuwe liedjes🐼
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Een vette fotoreportage door MetalBoys, enjoy!The Tiger Lovemachine, An Evening With Knives en Drive By Wire openden het 'harde' jaar bij MFC Coevorden afgelopen zaterdag. Kijk hier voor een sfeerimpressie van een goed bezochte avond. Foto's door The View Photography. ...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Drive by Wire + An Evening With Knives + the Tiger Lovemachine 19/01/2019

De kop is er goed af, beter had 2019 niet kunnen beginnen!
Support by: www.rockmuzine.nl + www.deathbox.nl

(Foto's door: Hans van der Veen)
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Coevorden (MFC) - Zaterdag 15 juni trekt de organisatie van het MFC Coevorden de stoute schoenen weer aan. Na de bekende festivals van weleer zoals Metalblast en Boer-Area in de jaren negentig, wordt er wederom een poging gedaan om een nieuw festival op poten te zetten. De open air Metalblast festivals uit het verleden waren een groeiend succes zoals bij de laatste editie goed te zien was met een bezoekersaantal van maar liefst 750 man. Maar helaas was deze editie ook gelijk een kantelpunt, want ondanks dat dit het best bezochte evenement was in de geschiedenis van het MFC werd er op duizend bezoekers gerekend en mede hierdoor kwam er aan het festival een einde. In een kleinere setup werd vervolgens het Boer-Area festival georganiseerd, maar bezoekersaantallen bleven tegenvallen en werd er na drie jaar besloten om ook de stekker uit dit openluchtfeestje te trekken.

Maar de wens om een evenement te houden in de buitenlucht naast Metalfront ’s clubgebouw is altijd blijven sluimeren, zo is er in 2013 geprobeerd om het Metalblast festival nieuw leven in te blazen die de eerste dag zeer goed bezocht werd, maar uiteindelijk bleef onder de streep niet genoeg over voor een vervolg. Het jaar er op werd besloten om tijdens de jaarlijkse ledenbarbecue twee bands op een buitenpodium neer te zetten en werd ‘MFC Outside’ geboren. Met als traditioneel element dat er gegrild vlees aangeboden wordt en dat het een feestje is voor de leden waar bezoekers ook welkom zijn. Met een zesde editie op komst lijkt dit evenement meer dan levensvatbaar.

Een voorstel halverwege 2018 voor een nieuw metalfestival in de buitenlucht bleek iets te hoog gegrepen, maar na enig overleg heeft de organisatie besloten een indoorfestival te houden. Dus voor het eerst in de historie van het Metalfront staan er op één dag zeven bands op het podium binnen. Natuurlijk is er al het alom bekende ‘A Very Heavy X-Mosh’ festival met 13 edities op de teller maar hier stonden nooit meer dan vijf bands op de bühne.

De Metal May-Hem had in den beginne eigenlijk het nieuwe metalfeestje van het MFC in de maand mei moeten zijn (zoals de naam doet vermoeden), maar vanwege twee andere festivals in de regio die dit jaar hun data hebben geprikt in dezelfde maand is er voor gekozen om het festival te verplaatsen naar juni. En er wordt dus gelijk een speciale zomer editie van gemaakt met een line up van maar liefst zeven bands.

De bands die op het programma staan zijn: Craneium, (die momenteel de beste stoner/fuzz/doom metal band wordt genoemd in Finland), Troops of Doom, The Shiva Hypothesis, Razorblade Messiah en Indrid Cold, allen afkomstig uit Nederland. Later op de dag bestijgt ook het uit België afkomstige Hedonist het podium. De headliner is niemand minder dan For I Am King de nieuwe sensatie uit onze hoofdstad Amsterdam.

For I Am King: (headliner)

For I Am King maakt recht-toe-recht-aan Gothenburg melodic metal met een modern Amerikaans randje. Het thema van de band is de “I” factor een upgrade tot versie 3.0 van de veel gezochte X-factor. Tja, onverklaarbaar of niet de muziek van For I Am King slaat in als een bom en weet tegelijkertijd ook het nodige kippenvel te bezorgen. Dit dankzij goed riff- en soleerwerk van beide gitaristen een bassist die tekeer kan gaan als een waanzinnige, strakke drumpartijen en de brute vocalen van frontvrouw Alma, die eenmaal op het podium, de huid van je botten screamt.

Naast invloeden van bands zoals; Kill Switch Engage, As I Lay Dying, Heaven Shall Burn en At the Gates zijn er ook duidelijk elementen terug te horen die doen denken aan Meshuggah, Arch Enemy en In Flames. Al deze zaken komen samen in een mooie lijst aan albums met releases zoals; Deamons, This Is A Warning en hun meest recente uitgave uit 2018 simpelweg getiteld “I”.
De heren en dame van For I Am King timmeren al jaren hard aan de weg en hebben een aardige reeks met concerten en festivals achter hun naam staan. Waaronder ESNS, With Full Force en Fortarock en deelden ze het podium met Charm the Fury, In This Moment, Magnacult en Arch Enemy. Met optredens op de festivals, Jera On Air, Dokk’em Open Air en Wacken Open Air die nog in het verschiet liggen bewijzen ze dat ze nog lang niet klaar zijn.

Craneium: (pré headliner)

Craneium is een fuzzrock groep opgericht in Turku, Finland in 2011. Sindsdien hebben de bandleden zich in het zweet gewerkt met shows in Finland, Zweden, Estland, Denemarken en Duitsland. Geheel gefundeerd op een DIY ethiek en passie, mixen ze vermalende stoner riffs met zoete melodische passages en vocale harmonieën om te zien waar hun muziek ze nu weer naar toe zal leiden. Na een aantal vinyl-splits en cassettes die in eigen beheer worden uitgebracht, wordt de band opgemerkt door het Californische label ‘Ripple Music’ welke in 2016 hun debuut LP ‘Explore the Void’ zal uitbrengen. Daarna sluiten de bandleden zichzelf weer op in de studio om aan acht verse tracks te werken. Het nieuwste album wat daar op volgt ‘the Narrow Line’ laat een zeer gevorderde en andere kant van de band zien en word in december 2018 uitgebracht.

Troops of Doom:

Troops of Doom, is een vijfkoppige heavy hardcore gezelschap uit oost Nederland. Na twee Ep’s en een split record op vinyl word er een full lenght album getiteld ‘Fear’uitgebracht door Crashlanding records. In de afgelopen 10 jaar heeft de band verschillende tours door Europa gedaan en het podium gedeeld met bands als; Madball, Nasty, Siberian Meatgrinder, Broken Teeth en Higher Power. Troops of Doom speelt muziek in het straatje van Suburban Scum, Harms Way, All Out War en Ringworm. Met een zware, groovende en agressieve muur van geluid laten ze elke zaal op haar grondvesten schudden.

Hedonist:

Hedonist, een hard rockin', hard groovin' power trio afkomstig uit Genk, word opgericht in de zomer van 2010 als Roel Paulussen (Sardonis, Solenoid, Barabbas) en Frederik "Cozy" Cosemans (Serpentcult, Hemelbestormer, Death Penalty) samen besluiten wat te gaan jammen. Riffs en songs blijven maar naar buiten gutsen en het duurt niet lang voordat een derde partij zich aandient en op de groovende trein springt om grote schade aan te brengen in het Land. De donderende bas en grommende vocalen van Frank “Frenz” Homolka (Solenoid, The Killbots) zijn een ‘perfect fit’ voor Cozy's maniakale beats en Roel’s nekbrekende gitaarpartijen en zo was de "kracht van drie" compleet.

Op hun eerste release, een split met stoner/sludge grootheden ‘Your Highness’ levert Hedonist een opwindende, energieke en meeslepende mix van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn, C.O.C. en Monster Magnet. Geen nonsens, geen bullshit, geen hippe gimmicks, alleen pure, eerlijke, kick-ass rock-n'-roll. In 2016 komt hun zinderende full length album ‘The Collapse’ uit.

Razorblade Messiah:

Razorblade Messiah, is een 4-koppige Old School metal band uit Rotterdam, opgericht in september 2015. De band wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ʼ80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar Razorblade Messiah voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows...
In 2017 brachten de heren hun Ep ‘Ride the Razor’uit.

The Shiva Hypothesis:

The Shiva Hypothesis, is een vierkoppige blackened death metal band uit Twente. De band borduurt voort op tradities in de black en death metal, maar maakt daarnaast ook gebruik van elementen uit andere genres. De muziek kenmerkt zich door een sterke atmosfeer en gelaagde muzikale en vocale variatie. Verwacht invloeden van Behemoth, Emperor en Gorgoroth tot Fields of the Nephilim en Huun-Huur-Tuu.

Indrid Cold: (eerste band van de dag)

Indrid Cold, is een Nederlandse metalcore band opgericht in 1990 door Paul Schabbink (Bass, Vocals), Richard Ketelaar (Guitars) en Maurice Wanink (Drums). Na diverse bandnamen, zangers en opnames, word Indrid Cold een stuk bekender nadat hun zanger aan het eind van de jaren ’90 de Soundmixshow wint. De band, destijds bekend onder de naam ‘Visonary Voice’ , doet succesvolle optredens door het hele land. In 2005 versterkt Roel Hassels de band om een voller geluid op het podium te krijgen. De muziek begint inmiddels een stuk agressiever te worden met een complexere innoverende stijl, geïnspireerd door progressieve metal, metalcore, technical death metal en groove metal. In 2007 besluit zanger Rudi de band te verlaten. Na een serie audities die niets opleveren neemt Paul de zang voor zijn rekening. Zijn rauwe grunts doen het materiaal meer eer aan dan ooit. In 2008 bouwen ze een eigen hoofdkwartier en in 2012 zijn ze zover om hun eigen materiaal op te kunnen nemen. Het jaar erop worden de eerste songs geproduceerd en 2015 nemen ze hun eerste videoclip ‘4WD’op.

Zaterdagmiddag 15 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:30 uur opent de eerste band het festival. De entree is vijftien euro en clubleden betalen tien euro. Pinnen is niet mogelijk!

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! www.rockmuzine.nl en DeathBox 24/7 metalradio
----------------------------

LINKS:

Artikel website MFC: mfcweb.nl/2019/01/21/mfcs-metal-may-hem-2019-indoorfestival/

Website – For I Am KIng: www.foriamking.com/
Facebookpagina – For I Am King: www.facebook.com/foriamkingofficial/
Website Troops of Doom: www.instagram.com/troopsofdoom.twente/
Website Hedonist: vi.be/hedonist
Website Razorblade Messiah: www.razorblade-messiah.com
Website the Shiva Hypothesis: theshivahypothesis.com

MFC's Evenement op Facebook: www.facebook.com/events/1992640044182730/

VIDEO:

(videoclip – Prey – For I Am King)
www.youtube.com/watch?v=yZIeca_CCGQ
(videoclip – Manifest - Craneium)
www.youtube.com/watch?v=1Hk4HsnaDtQ
(videoclip – Fear ‘full album’ - Troops of Doom)
www.youtube.com/watch?v=Mn2066mOex0
(videoclip – I Hedonist - Hedonist)
www.youtube.com/watch?v=XO9fdVhaYM0
(videoclip – Ride Razor Ep - Razorblade Messiah)
www.youtube.com/watch?v=VXI1hctNhEA
(videoclip – Caduceus -The Shiva Hypothesis)
www.youtube.com/watch?v=FgNx80ZpMSs
(videoclip – 4WD - Indrid Cold)
www.youtube.com/watch?v=s2Zgt7tS3N4

-----------------------------------------------------------------------
INDOORFESTIVAL: Metal May-Hem 2019 “Hot As Hell – summer edition”
BANDS: FOR I AM KING + CRANEIUM + TROOPS OF DOOM + HEDONIST + RAZORBLADE MESSIAH + THE SHIVA HYPOTHESIS + INDRID COLD
DATUM CONCERT: Zaterdag 15 juni 2019
ZAAL OPEN: 15:00 uur
AANVANG: 15:30 uur
ENTREE: 15,- euro, MFC leden 10,- euro
(Let op: er kan niet gepind worden!)

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

-----------------------------------------------------------------------
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

An Evening With Knives an evening of pleasure! ...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Het gaat los met The Tiger Lovemachine! ...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Vanavond is het zover 'Drive by Wire + supports' in het MFC Coevorden. Drive By Wire is een gezelschap podiumrotten die de laatste 10 jaar door heel wat landen in Europa hebben getoerd waaronder; Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland, België, en bijna alle clubs in Nederland. Ze verzorgden het voorprogramma voor shows van Kyuss, Blues Pills, Mudhoney, God Is An Astronaut, Fu Manchu en speelden op de volgende festivals; Eurosonic, Generatorfest, Zwarte Cross en het Bevrijdingsfestival.

Vanavond staan ze dus ook een keer in het MFC Coevorden. Bereid je voor op een intrigerende en unieke mix van fuzz-beladen heavy rock grooves, vergezeld van de trippy, zwoele vocalen van frontvrouw Simone Holsbeek.

Oordeel zelf middels bijgevoegde clip 'Where have you been'.

Verder staat An Evening With Knives en als opener The Tiger Lovemachine op het programma.

Dit evenement word georganiseerd in samenwerking met Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! en DeathBox 24/7 metalradio.

Meer info via een van onderstaande links:
Event op facebook: www.facebook.com/events/307487926506149/

Artikel op facebook: www.facebook.com/MFC.7741/posts/2131090086915942

Artikel op website MFC: mfcweb.nl/

Kom niet te laat want we beginnen om 21:30 uur, sharp!youtube.com
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

A.s. zaterdag in het MFC Coevorden bouwt An Evening With Knives een hypnotiserende, indrukwekkende muur van geluid die de grenzen tussen post-metal, psychedelische rock en doom metal doet vervagen. Met een dikke gegarandeerde trip voor de Tool fans.

Oordeel zelf middels bijgevoegde clip 'Come Undone' en zink weg in de diepste zeeën der kalmte...

Verder staan podiumveteranen Drive By Wire en als opener The Tiger Lovemachine op het programma.

Dit evenement word georganiseerd in samenwerking met Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! en DeathBox 24/7 metalradio.

Meer info via een van onderstaande links:
Event op facebook: www.facebook.com/events/307487926506149/

Artikel op facebook: www.facebook.com/MFC.7741/posts/2131090086915942

Artikel op website MFC: mfcweb.nl/

Online reserveren is ook mogelijk (tickets zijn 7,- incl.) : mfcweb.nl/contact-2/

Kom niet te laat want we beginnen om 21:30 uur, sharp!Come Undone is the first single of An Evening With Knives debut album ‘Serrated’. Available on CD and vinyl, in stores from January 26, 2018.
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

Timetable nieuwjaarsparty op zaterdag 19 januari a.s. in het MFC Coevorden met Drive By Wire, An Evening With Knives en The Tiger Lovemachine

Info evenement: www.facebook.com/events/307487926506149/

In samenwerking met Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! en DeathBox 24/7 metal radio

Artikel op facebook: www.facebook.com/MFC.7741/posts/2131090086915942?__tn__=K-R

Of kijk op onze website: www.mfcweb.nl
Online reserveren kan hier: mfcweb.nl/contact-2/
...

View on Facebook

2 months ago

MFC Coevorden

A.s. zaterdag in het MFC Coevorden opent The Tiger Lovemachine onze nieuwjaarsparty. Speciaal voor de Nirvana fans want als er één band qua geluid en vocals zeer dicht in de buurt komt van de band afkomstig uit Seattle dan is het dit power kwartet uit Deventer wel.

Oordeel zelf middels bijgevoegde clip, PLAY IT LOUD! voor de volledige impact!

Verder staan An Evening With Knives en als afsluiter Drive By Wire op het programma.

Dit evenement word georganiseerd in samenwerking met Rockmuzine Rock, rock en nog eens rock! en DeathBox 24/7 metalradio.

Meer info via een van onderstaande links:
Event op facebook: www.facebook.com/events/307487926506149/

Artikel op facebook: www.facebook.com/MFC.7741/posts/2131090086915942

Artikel op website MFC: mfcweb.nl/

Online reserveren is ook mogelijk (tickets zijn 7,- incl.) : mfcweb.nl/contact-2/

Kom niet te laat want we beginnen om 21:30 uur, sharp!No Heart Feelings (single) Official music video by The Tiger Lovemachine 2015® Video by Pim Klompenmaker Editing by Ido Kaleb Stoter Mixed & produced by Ido ...
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden
View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

OUD&NIEUW@MFC

Feestje aan de bar voor leden (introducees worden echter niet afgeschoten, gelanceerd met lawinepijlen of bestookt met 'Ali Express' mortiergranaten, wij gebruiken alleen Poolse kwaliteitsvuurwerk namelijk). In de zaal kun je je o.a. vermaken middels live footage opgenomen in en om de club op een groot scherm/doek. Entree is helemaal gratis, het verzoek om eigen hapjes mee te nemen anders mag je het doen met oliebollen only ;).

Bar geopend vanaf een uur of tien 's avonds!
Consumpties verkrijgbaar voor munten.
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Aan iedereen die ons dit jaar hebben gesteund: Onze leden, vrijwilligers en bezoekers, promotors: Zware Metalen, MetalBoys, Rockmuzine, NDC mediagroep, DeathBox, WingsOfDeath + alle bands die de zaal op zijn kop hebben gezet. En de bands en vrienden die ons in 2018 uit de brand hebben geholpen om verschillende redenen bijvoorbeeld toen we op het laatste moment bands nodig waren: Raw Skull Recordz, Doc-Agency (in het bijzonder DEAD END) Operation Hurricane, Outside Revelation, Stone In Egypt.Namens het MFC Coevorden goede feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

We hopen dat de kerstkaart banaal genoeg is...
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

We willen iedereen bij deze bedanken voor een geslaagde avond en een vette dertiende editie van de 'A Very Heavy X-Mosh'. De bands: MagnaCult, Graceless, Suffering Quota en Supreme Carnage, de promotors: MetalBoys, Zware Metalen, DeathBox, extreme special support: Raw Skull Recordz en alle vrijwilligers en organisatie bedankt voor de inzet!

De opkomst was goed en de sfeer zat er goed in en dat is mede te danken aan het geweldige publiek, bedankt voor een onvergetelijke metalnight! \m/

De foto's van de 'A Very Heavy X-Mosh XIII' staan inmiddels online: www.facebook.com/pg/MFC.7741/photos/?tab=album&album_id=2221467247878225&__tn__=-UC-R

Bedankt namens het MFC Coevorden en tot volgend jaar!
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Foto's 'A Very Heavy X-Mosh XIII': Magnacult + Graceless + Suffering Quota + Supreme Carnage (foto's door: Hans van der Veen) ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Magnacult ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Magnacult ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Graceless ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

En actie! Supreme Carnage trapt af ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

@Supreme Carnage heeft wat live gadgets mee gebracht. ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

De winnaar van de 'A Very heavy X-Mosh' prijsvraag waarbij we in samenwerking met Zware Metalen 1x twee tickets weg geven is geworden: Yorick Hoogeveen. Gefeliciteerd namens de organisatie van het MFC en Zware Metalen, jij mag je met één extra persoon melden bij de balie/kassa om je prijs in ontvangst te nemen. ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Voordat de 'A Very Heavy X-Mosh XIII' in het MFC Coevorden morgenavond van start gaat pluggen we nog één band middels een you tube clip. Luister maar eens naar 'Morbid Ways To Die' van het uit Duitsland afkomstige Supreme Carnage welke band de eer heeft om de avond af te mogen trappen. Een goed begin is het halve werk en dat gaan deze heren bewijzen.

De videoclip en een korte biografie vind je hieronder:

www.youtube.com/watch?v=LK-Rv2DAhYw

Supreme Carnage bestaande uit, Jorge (zang), Acker en Nova (gitaren), Joni (bas) en Mirko op drums verschijnt in 2010 op het wereldtoneel. De band afkomstig uit Duitsland speelt death metal in de oude stijl met hoofdzakelijk muzikale invloeden van de bands; Hypochrisy, Bloodbath, Gorefest en Dismember.
Supreme Carnage staat aan de top van de Europese ‘metalberg’ zware vermorzelende riffs, messcherpe ‘hooks’ en krachtige vocalen smedend. Met een goed oor voor zowel de oude als moderne benadering herschrijft de band de regels der brutaliteit waarbij de traditionele regels van het genre gerespecteerd worden.

Na de release van hun eerste EP in 2011 en twee jaar later hun debuut album reizen ze in 2015 af naar de Soundlodge studio en nemen ze het album 'Sentenced by the Cross’ op.
2018 markeert de volgende stap in de geschiedenis van de band. In november duiken ze voor de tweede keer de eerder genoemde studio in en nemen ‘Morbid Ways To Die’ op, dit album word halverwege het jaar 2018 uitgebracht via het in Schoonebeek gestationeerde platenlabel Raw Skull Recordz.

Naast Supreme Carnage staan MagnaCult, Graceless en Suffering Quota op het programma.

Support: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox en Raw Skull Recordz

Info evenement op de website: mfcweb.nl/2018/11/19/823/

info evenement op facebook: www.facebook.com/events/1941208719507502/
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Zoals eerder gezegd gaan we voordat de 'A Very Heavy X-Mosh XIII' in het MFC Coevorden morgen van start gaat de bands die die avond op het programma staan pluggen middels een paar you tube clips. Eten achter de kiezen? Anders zou ik nu even heel snel je yoghurt doorslikken. Hier de 2de band van de avond Suffering Quota met hun laatste beukplaat 'Life In Disgust'.

De full album clip en een korte biografie vind je hieronder:

www.youtube.com/watch?v=YRGtw-YWUMQ
(jazeker 12 nrs. ruim binnen de 21 minuten)

Suffering Quota is een grindcore band uit Groningen, die elementen van crust, punk en death metal vermengt in hun sound. Veranderingen in de line-up op bas en zang, zorgen voor een eclectisch geluid terwijl ze tegelijkertijd bewijzen dat ze nog steeds een sterke live-act zijn.

Het tweede album van Suffering Quota getiteld 'Life in Disgust' is nog maar net gereleased op cd, vinyl en zelfs op cassette. Het album bouwt voort op hun bekende grindcore geluid. Met invloeden die verder rijken dan het genre creëren ze een verpletterend, krachtig geluid dat niet alleen de gebaande paden voorbij gaat, maar ze er volledig verlegt.

Naast Suffering Quota staan MagnaCult, Graceless en Supreme Carnage op het programma.

Support: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox en Raw Skull Recordz

Info evenement op de website: mfcweb.nl/2018/11/19/823/

info evenement op facebook: www.facebook.com/events/1941208719507502/
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Zoals eerder gezegd gaan we voordat de 'A Very Heavy X-Mosh XIII' in het MFC Coevorden morgen van start gaat de bands die die avond op het programma staan pluggen middels een paar you tube clips. Nu is het de beurt aan de pre headliner Graceless, behold!

De clip en een korte biografie vind je hieronder:

www.youtube.com/watch?v=adCj0vFe2SM

Graceless is een ‘old school’ death doom band uit Leiden. Opgericht in 2016 door Remco Kreft, het bekendst als gitarist van Soulburn. Graceless rijst op uit de ashopen van Nailgun Masssacre en Xenomorph en is qua sound duidelijk geïnspireerd door een scala aan bands waaronder: Bolt Thrower, Obituary, Morbid Angel, Autopsy, Asphyx en Paradise Lost.
In 2017 tekenen ze een platencontract bij 'Raw Skull Recordz' voor het debuut album Shadowlands, uitgebracht in December 2017.

Om hun nieuwe album te promoten timmeren de heren Marc, Jasper en Björn samen met Remco al geruime tijd aan de weg, ze stonden naast een reeks concerten ook op de volgende festivals; Schoonebeek Deathfesten Veghell DeathFest III. Elk podium op hun pad nationaal of internationaal is onderhevig aan een zware beproeving. Getuigende het feit dat ze op het programma stonden samen met bands als; Entrails, Vallenfyre, Dark Tranquility en Asphyx.

Naast Graceless staan MagnaCult, Suffering Quota en Supreme Carnage op het programma.

Support: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox en Raw Skull Recordz

Info evenement op de website: mfcweb.nl/2018/11/19/823/

info evenement op facebook: www.facebook.com/events/1941208719507502/
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Met nog 2 dagen te gaan voordat de 'A Very Heavy X-Mosh XIII' in het MFC Coevorden van start gaat pluggen we middels een paar you tube clips de bands die die avond op het programma staan. We beginnen gelijk met de headliner van de avond MagnaCult en hun meest recente clip, I'm Chosen.

De clip en een korte biografie vind je hieronder:

www.youtube.com/watch?v=4bFSDqMljug

Groove en death metal thrashers MagnaCult komen voor het eerst samen in 2005, een samensmelting van een groep unieke muzikanten uit Nederland: vocalist Seb, gitaristen Tomas en David, bassist Stan en drummer Bionic.
Hun debuut album Synoré, uitgebracht in 2007, was de geboorte van hun karakteristieke groove en death metal. De band tilde hun geluid naar een hoger niveau met het vervolg ‘Insua En Venom’. Technischer en brutaler dan zijn voorganger is dit album een stuk sneller en vooral verpletterend. Met hun derde release ‘Infinitum’ lijkt MagnaCult zijn ware stijl te hebben gevonden, met de voet diep op het gaspedaal word er een episch album geproduceerd volgepakt met massieve gitaarsolo’s en bomvol met groove.

Door de jaren heen heeft Magnacult een behoorlijke groep volgers opgebouwd, en in Europa het podium gedeeld met bands zoals; Five Finger Death Punch, DevilDriver, Soulfly, Trivium en Nile. Magnacult weet hoe je op de grote podia de boel afbreekt. En hun status groeit meer en meer na elke gespeelde show.

Naast Magnacult staan Graceless, Suffering Quota en Supreme Carnage op het programma.

Support: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox en Raw Skull Recordz

Info evenement op de website: mfcweb.nl/2018/11/19/823/

info evenement op facebook: www.facebook.com/events/1941208719507502/
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Bij Zware Metalen kun je kaarten winnen voor de 'A Very Heavy X-Mosh' bij het MFC Coevorden a.s. zaterdag 22 december.

Ga naar de Zware Metalen website om direct mee te doen!
:https://zwaremetalen.com/zware-zaken/win-kaartjes-voor-magnacult

Je kunt mee doen tot 20 decemberMFC Coevorden heeft het voor elkaar hoor: het jaar met een knal afsluiten! 22 december is het alweer tijd voor Concert@MFC: A Very Heavy X-Mosh XIII - 2018 en komen er even vier bands langs om je vingers bij af te likken. MagnaCult voorop, maar ook Graceless, Suffering Quota en Supreme Carnage mogen er zijn! Zware Metalen geeft er gewoon even kaartjes voor weg!

Wil je de kaartjes winnen? Kijk direct op onze website en win, win, WIN: zwaremetalen.com/zware-zaken/win-kaartjes-voor-magnacult!

Meedoen kan tot en met 20 december, 12.00 uur.
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Fijne feestdagen aan alle MFC-ers + aanhang namens MetalBoys!MetalBoys bedankt iedereen voor het volgen van onze pagina.
We willen in het bijzonder Metropool, Black Monday Radioshow, PitFest, MFC Coevorden , Cult-art Shop Nijverdal/Zwolle en Ernst van Rossum bedanken voor de prettige samenwerking en iedereen die we vergeten zijn!
We wensen iedereen prettige kerstdagen en een heavy nieuwjaar!

Richard, Arno, Ronald, Mike, Etienne, Henk, Renee, Ard, Marcel, Frido, Frank v B
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

MFC's "Metal top 50" allertijden!- Closing day!

Vandaag is de laatste dag waarop je jou persoonlijke top 10 in kunt leveren, per mail naar nils@mfcweb.nl of stem digitaal op onze website: mfcweb.nl/metaltop50/

Met je deelname maak je automatisch kans op prijzen, meer info vind je op de website.
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

DJ Daemon is live, get your dose of vinyl now! En kom naar het MFC Coevorden ...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

Vanavond, lekker plaatjes draaien!Coevorden MFC - Onze "huis spinner" draait weer vinyl tijdens een reguliere bardienst. Deze gewilde gast weet de juiste toon te zetten voor een lekker avondje die je aan vroeger doet denken. Kom langs en geniet van juist díe classic rockhits die het tóen zo goed deden, evergreens, oldies en andere muziek waar je grootmoeder nog groot mee is geworden.

Zaterdag 15 december draait DJ DAEMON dampende plaatjes op een koude winteravond!

Het betreft een reguliere bardienst bij het MFC Coevorden dus de toegang is geheel gratis.

Event: www.facebook.com/events/299969987497235/
=============================================

VINYLAVOND@MFC
DATUM: ZATERDAG 15 december 2018
BAR OPEN: 21:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

=============================================
...

View on Facebook

3 months ago

MFC Coevorden

A VERY HEAVY X-MOSH 2018
MagnaCult Graceless Suffering Quota Supreme Carnage
DATUM: ZATERDAG 22 DECEMBER 2018
AANVANG: 20:30 uur
ENTREE: 10,- euro, MFC leden 7,- euro

Info: mfcweb.nl/2018/11/19/823/
partners: Zware Metalen MetalBoys DeathBox Raw Skull Recordz
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Wat hebben we hier... ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Rock 'n Roll! ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Act two @Jamsessie@MFC Coevorden ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Vanavond Jamsessie@MFC, wie gaan we zien? Het eerste gerucht is dat de Coevr'n Cowboys een showtje gaan geven...COEVORDEN (MFC) – Klimaatverandering en permafrost wat hebben deze twee zaken te doen met het MFC Coevorden? Welnu het smeltende ijs heeft de jamsessie waarvan gedacht werd dat deze voorgoed uitgestorven was weer nieuw leven ingeblazen. Na de eerste revival sinds decennia in de zomer van 2018 krijgt dit virus weer voeten in de aarde.

Zoveel dat er op zaterdag 1 december weer een editie plaats gaat vinden. Is het broedsel volledig ontdooit en is de eiwitmantel sterker dan ooit om weer voor vele jaren toegevoegd te kunnen worden aan de vaste programmering van het Metal Front Coevorden? Dat zal dan blijken op de eerste decemberavond van 2018.

Leden en bezoekers zijn welkom op het podium en mogen even laten zien welke skills zij beheersen. Er is een backline aanwezig dus neem alleen je instrument en accessoires mee en zet jezelf in the spotlights. Pak je kans, …the stage Is yours!!!

Zaterdagavond 1 december opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:00 uur en vanaf 20:30 uur is het podium te betreden. De entree is geheel gratis.

Support: MetalBoys Zware Metalen Rockmuzine WingsOfDeath DeathBox
----------------------------

LINKS:

Artikel op website MFC: volgt spoedig

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/1744831745646032/

==================================================
CONCERT: JAMSESSIE@MFC
DATUM: ZATERDAG 1 december 2018
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 20:30 uur
ENTREE: GRATIS!

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
==================================================
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

MFC's metal top 50 allertijden 2018

Tijdens de Jamsessie@MFC op zaterdag 1 december a.s. kun je je ingevulde stemformulier inleveren, of vul ter plekke een van de briefjes in die verkrijgbaar zijn aan de bar.

Online stemmen kan hier: mfcweb.nl/metaltop50/

Meer info? lees verder:

Natuurlijk is de 'A Very Heavy X-Mosh' niet compleet zonder de traditionele MFC metal top 50 allertijden.
Dus hebben we ook dit jaar besloten om iedereen in de gelegenheid te stellen om zijn of haar favoriete metal of rock top 10 in te leveren, uit alle inzendingen stellen we de metal top 50 samen. Uit de deelnemers loten we twee namen want er zijn ook leuke prijzen te winnen.
De eerste prijs is een jaar lang gratis entree (2019) bij alle events georganiseerd door het Metal Front Coevorden en de tweede prijs bestaat uit 10 gratis munten af te halen aan de balie.

Dus brainstorm maar even lekker en lever jou persoonlijke top 10 in via de mail: nils@mfcweb.nl
met je naam en als onderwerp: metal top50 2018.
Of vul een van de stemformulieren in die te vinden zijn in het bargedeelte. Inleveren kan tot en met 16 december!

De metal top 50 van 2018 zal in zijn geheel afgespeeld worden tijdens de 'A Very Heavy X-mosh' op 22 december en de prijswinnaars worden bekend gemaakt voordat het optreden van Magnacult begint.
Welke artiest gaat er dit jaar met de gele trui vandoor?

info 'A Very Heavy X-Mosh XIII': www.facebook.com/events/1941208719507502/

info Jamsessie@MFC: www.facebook.com/events/1744831745646032/
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Bekendmaking support act Oocee@MFC zaterdag 16 februari.

LYOA staat in het voorprogramma van 12AM tijdens het Oocee@MFC op 16-02-2019.

LYOA met hun thuisbasis in Zwolle presenteert een diverse mix van hard- en classicrock stijlen uit de 70’s & 80’s. Na de release van hun EP in de zomer van 2018 zijn de heren; Cody Greaver, Nils Groener, Rutger Gangelhof en Kees Attinga nu bezig met het schrijven van nummers voor een te verschijnen debuut album. Naast eigen werk speelt de band ook de nodige covers en een kleine greep uit hun selectie bestaat uit nummers van; Lynyrd Skynyrd, Judas Priest, Yes en zelfs van de Beach Boys want de heren van LYOA houden het graag nice&mellow.

Hier onder alvast een live video om warm te worden:
(LYOA – What’s the Use – livevideo)

Artikel MFC op Facebook: www.facebook.com/MFC.7741/posts/2174442645914019

Info evenement: www.facebook.com/events/195318948084102/Live @ Hedon Zwolle op 16 mei 2018
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Coevorden (MFC) – Het eerste Oocee@MFC van 2019 is op zaterdag 16 februari een feit. Met twee chille bands op het menu. De eerste band LYOA afkomstig uit Zwolle trakteert het publiek op classicrock sferen uit de seventies en de eighties. De avond word afgesloten door het uit Klazienaveen en Emmen afkomstige 12AM die moderne rockmuziek met invloeden uit de 90’s spelen.

12AM bestaat uit de heren Tim Klaver en ‘beiden uit dezelfde bloedlijn’ Danny en Stefan de Roo. De band afkomstig uit Emmen en Klazienaveen speelt een energieke mix van opzwepende nineties- en modernrock en voor invloeden uit bijv. folk muziek draaien ze hun hand ook niet om, voor elk wat wils is het devies.

Met een duidelijke passie voor rock en een ruime hoeveelheid eigen muziek op zak is na twee singles afgelopen juni hun debuut cd verschenen getiteld: ‘It’s Just A Matter Of Time’. Na optredens op Sweelpop, RundeRock, ‘Folk veur Volk an de Gruppe’ en een reeks met shows in verschillende zalen in de regio is het Metal Front huisje aan de brug nu aan de beurt.

LYOA met hun thuisbasis in Zwolle presenteert een diverse mix van hard- en classicrock stijlen uit de 70’s & 80’s. Na de release van hun EP in de zomer van 2018 zijn de heren; Cody Greaver, Nils Groener, Rutger Gangelhof en Kees Attinga nu bezig met het schrijven van nummers voor een te verschijnen debuut album. Naast eigen werk speelt de band ook de nodige covers en een kleine greep uit hun selectie bestaat uit nummers van; Lynyrd Skynyrd, Judas Priest, Yes en zelfs van de Beach Boys want, de heren van LYOA houden het graag nice&mellow.

Zaterdagavond 16 februari opent het MFC Coevorden de deuren om 20:30 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.
---------------------------------------------------------------------------------

LINKS:
Artikel op website MFC: mfcweb.nl/2018/12/05/ooceemfc-12-am-lyoa/

Facebookpagina 12. AM: www.facebook.com/12AM.nl/?ref=br_rs
Facebookpagina LYOA: www.facebook.com/lyoaband/

Event MFC op Facebook: www.facebook.com/events/195318948084102/

VIDEO:

(12. AM - Feel Again – Official videoclip) www.youtube.com/watch?v=obBm_Va_tkg

(LYOA – What’s the Use – livevideo) www.youtube.com/watch?v=ymZKThnBJzI

===================================================
CONCERT: Oocee@MFC
DATUM CONCERT: ZATERDAG 16 FEBRUARI 2019
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: Gratis!

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
===================================================
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Foto's: Oocee@MFC - SoundCrave + Mountain Eye + Ericius 17/11/2018 ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Ondanks dat er aan het eind van de avond toch een paar mensen naar huis moesten heeft SoundCrave met volle overtuiging een lekkere show neergezet en een gezellige avond gehad. Soundcrave says hail to MFC Coevorden \m/

De foto's van de gehele avond volgen zsm.MFC Coevorden bedankt!
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Sons of metal! Soundcrave ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Nog en goede reden om vanavond naar het Oocee@MFC te komen want je kunt vanaf nu middels een stemformulier verkrijgbaar in het MFC Coevorden EEN JAAR LANG GRATIS ENTREE WINNEN! Hoe gaat het in zijn werk? Lees dan verder...

MFC's metal top 50 allertijden- 2018

Natuurlijk is de 'A Very Heavy X-Mosh' niet compleet zonder de traditionele MFC metal top 50 allertijden.
Dus hebben we ook dit jaar besloten om iedereen in de gelegenheid te stellen om zijn of haar favoriete metal of rock top 10 in te leveren, uit alle inzendingen stellen we de metal top 50 samen. Uit de deelnemers loten we twee namen want er zijn ook leuke prijzen te winnen.
De eerste prijs is een jaar lang gratis entree (2019) bij alle events georganiseerd door het Metal Front Coevorden en de tweede prijs bestaat uit 10 gratis munten af te halen aan de balie.

Dus brainstorm maar even lekker en lever jou persoonlijke top 10 in via de mail: nils@mfcweb.nl
met je naam en als onderwerp: metal top50 2018.
Of vul een van de stemformulieren in die te vinden zijn in het bargedeelte. Inleveren kan tot en met 16 december!

Online stemmen kan hier: mfcweb.nl/metaltop50/

De metal top 50 van 2018 zal in zijn geheel afgespeeld worden tijdens de 'A Very Heavy X-mosh' op 22 december en de prijswinnaars worden bekend gemaakt voordat het optreden van Magnacult begint.
Welke artiest gaat er dit jaar met de gele trui vandoor?

info Oocee@MFC 17-11-2018: www.facebook.com/events/234613050614530/

info 'A Very Heavy X-Mosh XIII' : www.facebook.com/events/1941208719507502/
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Morgen is het zover het laatste Oocee@MFC van het jaar 2018! We maken er een feestje van met drie bands SoundCrave Mountain Eye en Ericius.

www.facebook.com/events/234613050614530/

mfcweb.nl/2018/11/02/ooceemfc-soundcrave-mountain-eye-ericius/
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

COEVORDEN (MFC) – Klimaatverandering en permafrost wat hebben deze twee zaken te doen met het MFC Coevorden? Welnu het smeltende ijs heeft de jamsessie waarvan gedacht werd dat deze voorgoed uitgestorven was weer nieuw leven ingeblazen. Na de eerste revival sinds decennia in de zomer van 2018 krijgt dit virus weer voeten in de aarde.

Zoveel dat er op zaterdag 1 december weer een editie plaats gaat vinden. Is het broedsel volledig ontdooit en is de eiwitmantel sterker dan ooit om weer voor vele jaren toegevoegd te kunnen worden aan de vaste programmering van het Metal Front Coevorden? Dat zal dan blijken op de eerste decemberavond van 2018.

Leden en bezoekers zijn welkom op het podium en mogen even laten zien welke skills zij beheersen. Er is een backline aanwezig dus neem alleen je instrument en accessoires mee en zet jezelf in the spotlights. Pak je kans, …the stage Is yours!!!

Zaterdagavond 1 december opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:00 uur en vanaf 20:30 uur is het podium te betreden. De entree is geheel gratis.

Support: MetalBoys Zware Metalen Rockmuzine WingsOfDeath DeathBox
----------------------------

LINKS:

Artikel op website MFC: volgt spoedig

Evenement MFC op Facebook: www.facebook.com/events/1744831745646032/

==================================================
CONCERT: JAMSESSIE@MFC
DATUM: ZATERDAG 1 december 2018
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 20:30 uur
ENTREE: GRATIS!

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
==================================================
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Voor diegenen die de nieuwe clip van Ericius nog niet hebben gezien is hier "Paroxysm" erg vet al zeggen we het zelf.

Zaterdag 17 november a.s. staan ze samen met SoundCrave en Mountain Eye in het MFC Coevorden tijdens het Oocee@MFC waarbij de entree gratis is!

Weet jij wat "Ericius" betekend? En ben je er zaterdag bij? Geef dan het antwoord in de reacties hieronder en dan mag jij op geheel eigenwijze deze band aankondigen voordat ze aftrappen. Hoe vet is dat!

We nemen vrijdagavond contact op met de winnaar, succes!Haven't heard our new single yet? Wait no longer!

You can check it out right here: youtu.be/l_NeNe2Voj8
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Mountain Eye is een metal band met hun thuisbasis in Amsterdam. Na een tijd in een alternatieve rock band te hebben gezeten besluiten gitaristen Tim en Omar om een project op te richten met een wat bredere en toegankelijkere stijl door invloeden uit hardrock, alternatieve rock en funk toe te voegen.
In de zomer van 2017, word het duo aangevuld door drie jonge ervaren en creatieve muzikanten. In chronologische volgorde worden vocalist Arthur, basgitarist Kieft (met wortels in funk en jazz), en rock drummer Matthijs toegelaten tot de band. Catchy nummers met zware gitaar riffs en meeslepende vocalen worden snel het handelsmerk van de band, hiermee proberen ze op hun eigen innovatieve wijze nieuw leven in de ooit zo populaire nu-metal scene te blazen.

In 2018 word de demo single 'Take Control' opgenomen en uitgebracht gevolgd door 'Singularity' later dat jaar.
De afgelopen maanden hebben de bandleden naargeestig gewerkt aan de opnames van hun debuut album waarvan de release gepland staat op 28 januari 2019.

Aankomend weekend staan ze samen met Ericius en SoundCrave in het MFC Coevorden De officiële videoclip 'Take Control' is te beluisteren middels onderstaande videolink.

Info evenement: www.facebook.com/events/234613050614530/?active_tab=aboutNetherlands-based nu metal band Mountain Eye's first demo, Take Control. Mountain Eye means metal with a raw core and catchy riffs. For the 2018 tour data, c...
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Good morning, een lekkere plaat om deze dag mee te beginnen vind je hier:

Navarone de band die een speciaal plekje heeft in de harten van mening mfc'er na twee memorabele gigs in ons clubgebouw brengen 23 november hun nieuwste album uit.

Voor een voorbeschouwing van NAVARONE's nieuwe album 'Salvo' kun je terecht bij de Rockmuzine. Op hun website staat een artikel.

Lees het artikel hier: rockmuzine.nl/2018/10/22/nieuw-album-navarone-verschijnt-op-23-november/

Klik op de link hieronder voor de videoclip.Taken from the forthcoming album 'SALVO' (NOV. 23rd, 2018). Pre-order SALVO: smarturl.it/29nygl Follow Navarone online! www.navaronemusic.com...
...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

En hier is ie "Paul" de officiële video van Burning. Klinkt lekker of hij nu dead is of alive!Official Music video of Burning performing "Paul" Become a fan on Facebook : www.facebook.com/burningmetalband/ Follow us on Instragram: www.... ...

View on Facebook

4 months ago

MFC Coevorden

Drive By Wire + An Evening With Knives + The Tiger Lovemachine
Zaterdag 19 Januari 2019 @MFC Coevorden
Zaal open: 20:00 uur | Aanvang: 21:30 uur | Entree: 7,- euro | MFC leden 5,- euro

In samenwerking met: Rockmuzine, DeathBox, Strik Beats

Meer info: www.facebook.com/events/307487926506149/
...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Prog metal en nu-metal dat kan een lekkere combi zijn. En heavy metal erbij dan? Nou bij het MFC Coevorden denken we dat het kan. SoundCrave speelt heavy rock en heavy metal in de stijl van Judas Priest en brengt op deze avond alle proggers, nu'ers en heavies bij elkaar.
Als de fans van Ericius en Mountain Eye nog even rond blijven hangen natuurlijk.

Gezellig, zaterdag 17 november in het Metal Front Coevorden. Het laatste Oocee@MFC van dit kalenderjaar dus dat moet een mooi feestje worden. De entree is gratis!

(Check de link hieronder voor 'Days of Sorrow' de officiële videoclip van SoundCrave)

info website MFC: mfcweb.nl/2018/11/02/ooceemfc-soundcrave-mountain-eye-ericius/

Artikel op facebook: www.facebook.com/MFC.7741/posts/2104223826269235

Pssst! Nog even dit: we kunnen alvast stiekem verklappen dat er in februari 2019 weer een Oocee gepland staat en de eerste band die we kunnen bevestigen is 12AM uit Emmen/Klazinaveen! Kwajongens rock 'n roll met een jaren negentig sfeertje en het is echt waar, we hebben het gezien, ze beheersen zelfs...Folk! 😋
Meer hierover te zijner tijd op deze pagina en de website.SoundCrave - Days of Sorrow (Official Videoclip) Released 19-06-2013 by Roenhorst Productions & SoundCraveLab Be sure to check us out on www.soundcrav...
...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

OOCEE@MFC: SoundCrave + Mountain Eye + Ericius
DATUM CONCERT: Zaterdag 17 november 2018
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 21:30 uur
ENTREE: Gratis!

Meer info website MFC: mfcweb.nl/2018/11/02/ooceemfc-soundcrave-mountain-eye-ericius/
...

View on Facebook

5 months ago

MFC Coevorden

Coevorden MFC – Het Metal Front Coevorden presenteert zaterdag 22 december de dertiende editie van ‘A Very Heavy X-Mosh’, dit indoor festival beloofd dit jaar extra zwaar te worden met de bands MagnaCult, Graceless, Suffering Quota en het uit Duitsland afkomstige Supreme Carnage op het avondmenu.

Het Heavy X-Mosh indoor-festival is dertien jaar geleden in het leven geroepen als alternatief voor het familiediner, de kerstmarkt, woonboulevard ‘by night’ en de verplichte 'kerst sing a longs’ met Santa’s non-gender elfjes.
Bij het MFC Coevorden mag er met het hoofd geschud worden, gezwommen worden in een moshpit of gesurft worden op het publiek.
Geen 'stille nacht' nee want deze keiharde kerstavond staat in teken van doordringende osdm, oorverdovende grindcore en uitmuntende modern groovemetal.

Magnacult (hoofdprogramma)

Groove en death metal thrashers MagnaCult komen voor het eerst samen in 2005, een samensmelting van een groep unieke muzikanten uit Nederland: vocalist Seb, gitaristen Tomas en David, bassist Stan en drummer Bionic.
Hun debuut album Synoré, uitgebracht in 2007, was de geboorte van hun karakteristieke groove en death metal. De band tilde hun geluid naar een hoger niveau met het vervolg ‘Insua En Venom’. Technischer en brutaler dan zijn voorganger is dit album een stuk sneller en vooral verpletterend. Met hun derde release ‘Infinitum’ lijkt MagnaCult zijn ware stijl te hebben gevonden, met de voet diep op het gaspedaal word er een episch album geproduceerd volgepakt met massieve gitaarsolo’s en bomvol met groove.

Door de jaren heen heeft Magnacult een behoorlijke groep volgers opgebouwd, en in Europa het podium gedeeld met bands zoals; Five Finger Death Punch, DevilDriver, Soulfly, Trivium en Nile. Magnacult weet hoe je op de grote podia de boel afbreekt. En hun status groeit meer en meer na elke gespeelde show.

Graceless

Graceless is een ‘old school’ death doom band uit Leiden. Opgericht in 2016 door Remco Kreft, het bekendst als gitarist van Soulburn. Graceless rijst op uit de ashopen van Nailgun Masssacre en Xenomorph en is qua sound duidelijk geïnspireerd door een scala aan bands waaronder: Bolt Thrower, Obituary, Morbid Angel, Autopsy, Asphyx en Paradise Lost.
In 2017 tekenen ze een platencontract bij Raw Skull Recordz voor het debuut album Shadowlands, uitgebracht in December 2017.

Om hun nieuwe album te promoten timmeren de heren Marc, Jasper en Björn samen met Remco al geruime tijd aan de weg, ze stonden naast een reeks concerten ook op de volgende festivals; Schoonebeek Deathfest, Veghell DeathFest III en het Big Ass Metalfest. Elk podium op hun pad nationaal of internationaal is onderhevig aan een zware beproeving. Getuigende het feit dat ze op het programma stonden samen met bands als; Entrails, Vallenfyre, Dark Tranquility en Asphyx.

Suffering Quota

Suffering Quota is een grindcore band uit Groningen, die elementen van crust, punk en death metal vermengt in hun geluid. Veranderingen in de line-up op bas en zang, zorgen voor een eclectisch geluid terwijl ze tegelijkertijd bewijzen dat ze nog steeds een sterke live-act zijn. Met de huidige line-up, die nu meer dan 2 jaar hetzelfde is, brachten ze in 2017 een split uit met My Minds Mine. Een jaar later zijn ze klaar voor de release van hun volgende album en het vernietigen van podia met hun energieke, intense live optredens.

Het tweede album van Suffering Quota getiteld 'Life in Disgust' is nog maar net gereleased op cd vinyl en zelfs op cassette. Het album bouwt voort op hun bekende grindcore geluid. Met invloeden die verder rijken dan het genre creëren ze een verpletterend, krachtig geluid dat niet alleen de gebaande paden voorbij gaat, maar ze er volledig verlegt.

Supreme Carnage (eerste band van de avond)

Supreme Carnage bestaande uit, Jorge (zang), Acker en Nova (gitaren), Joni (bas) en Mirko op drums verschijnt in 2010 op het wereldtoneel. De band afkomstig uit Duitsland speelt death metal in de oude stijl met hoofdzakelijk muzikale invloeden van de bands; Hypochrisy, Bloodbath, Gorefest en Dismember.
Supreme Carnage staat aan de top van de Europese ‘metalberg’ zware vermorzelende riffs, messcherpe ‘hooks’ en krachtige vocalen smedend. Met een goed oor voor zowel de oude als moderne benadering herschrijft de band de regels der brutaliteit waarbij de traditionele regels van het genre gerespecteerd worden.

Na de release van hun eerste EP in 2011 en twee jaar later hun debuut album reizen ze in 2015 af naar de Soundlodge studio en nemen ze het album 'Sentenced by the Cross’ op.
2018 markeert de volgende stap in de geschiedenis van de band. In november duiken ze voor de tweede keer de eerder genoemde studio in en nemen ‘Morbid Ways To Die’ op, dit album word halverwege het jaar 2018 uitgebracht via het in Schoonebeek gestationeerde platenlabel 'Raw Skull Recordz'.

Het MFC Coevorden opent de balie om 19:30 uur en de eerste band begint om 20:30 uur stipt. De entree op deze kerstavond is tien euro en leden betalen zeven euro.

(Dit concert word mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners: Zware Metalen, MetalBoys , DeathBox ‘24/7 metal radio’, Raw Skull Recordz
==================================================
LINKS:

Artikel op website MFC: mfcweb.nl/2018/11/19/823/

Link naar evenement: www.facebook.com/events/1941208719507502/

www.magnacult.eu/ (website Magnacult)

www.facebook.com/MagnaCult/ (facebookpagina Magnacult)

www.facebook.com/Graceless.osdm/ (facebookpagina Graceless)

www.facebook.com/suffferingquota/ (facebookpagina Suffering Quota)

www.supremecarnage.eu/ (website Supreme Carnage)

www.facebook.com/supremecarnage/ (facebookpagina Supreme Carnage)

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=k5VfEUy2fnI&start_radio=1&list=RDMMk5VfEUy2fnI
(official video Magnacult – Righteous Murder “feat Alma - For I am King”)

www.youtube.com/watch?v=4bFSDqMljug
(official video Magnacult – I’m Chosen)

www.youtube.com/watch?v=-spHcCHph2Y
(video Graceless – Iron Tears )

www.youtube.com/watch?v=adCj0vFe2SM
(official lyric video Graceless - Shadowlands)

www.youtube.com/watch?v=7OIOMFlP8z4
(official video Suffering Quota - Infected)

www.youtube.com/watch?v=sPcsbUDEaR4
(official video Supreme Carnage – The Fire Prevails)

www.youtube.com/watch?v=LK-Rv2DAhYw
(official lyric video Supreme Carnage – Morbid Ways To Die)

=============================================
CONCERT: A Very Heavy X-Mosh 2018: Magnacult + Graceless + Suffering Quota + Supreme Carnage
DATUM CONCERT: ZATERDAG 22 DECEMBER 2018
ZAAL OPEN: 19:30 uur
AANVANG: 20:30 uur
ENTREE: 10,- euro, MFC leden 7,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
=============================================

Er zijn geen online kaarten verkrijgbaar iedereen betaald aan de kassa op de avond zelf. Reserveren is mogelijk via het contactformulier op de webpagina van het MFC (mfcweb.nl/contact-2/).

150 man max. vol=vol!

=============================================
...

View on Facebook