MFC’s Metal Mayhem 2022

MFC’s Metal Mayhem wordt verplaatst naar zaterdag 25 juni 2022.Van de uitspraak “de kogel is door de kerk” waarmee we met trots konden aankondigen dat er een vervolg zou komen op de editie in 2019 moeten we nu helaas bekend maken dat de kogel voor de 2de keer door de planning van het evenement gaat.We moeten MFC’s Metal Mayhem wederom met één jaar uitstellen omdat de Covid-maatregelen nog niet voldoende zijn versoepeld. Met bijv. de nog steeds geldende 1,5 meter maatregel ontbreekt het ons aan de faciliteiten om een dergelijk indoorfestival te kunnen organiseren.MFC’s Metal Mayhem wordt verplaatst naar zaterdag 25 juni 2022.Dankzij het begrip van de bands kunnen we gelukkig wel zeggen dat de huidige line-up ongewijzigd blijft.We hopen ook op begrip van iedereen die van plan was om de Metal Mayhem te bezoeken en jullie alsnog te mogen ontvangen in 2022 om te proberen er dan een leuk feest van te maken. Hailz! \m/ namens de organisatie

MFC’s Metal Mayhem 2022.

De kogel is door de kerk want de organisatie van het MFC Coevorden mag bekend maken dat het indoorfestival ‘MFC’s Metal Mayhem’ in 2022 een vervolg krijgt en deze vindt plaats op zaterdag 25 juni.
Met deze editie als headliner niemand minder dan de ‘all female’ blackmetal band Asagraum welke pure satanische black metal presenteren, geïnspireerd door de grote old school bands uit de jaren 90.


De tweede band in de line up is het Russische pagan battle thrash kwartet, Путь Солнца / Put’ Solntsa die voor het eerst in hun bestaan een optreden geven op Nederlandse bodem.
Als het stof na het optreden van deze band uit Moskou is neergedaald betreden de stonerrockers van Pendej0 de bühne, die met Spaans en Nederlands bloed in diens gelederen Spaanstalige stonermetal gecombineerd met trompetgeschal presenteren.
Een van de eerste bands van de dag is het uit Arnhem afkomstige old school deathmetal gezelschap Mouflon voorafgegaan door Entangled In Despair.

ASAGRAUM – Een intercontinentale entiteit, Asagraum wordt opgericht in de herfst van 2015 door vocaliste en gitariste Obscura, geholpen op drums door T. Kolsvart. Het doel van dit project is het creëren van authentieke satanische blackmetal met dezelfde ‘old school feeling’ waar de grote bands uit jaren negentig bekend om staan. Daarnaast dringen extreem duistere psychedelische invloeden diep door in het geluid van de band.

Een 3-track tellende democassette legt de doelen en het geluid van de band bloot in het voorjaar van 2017.
Zonder tijd te verliezen wordt in datzelfde jaar het debuutalbum ‘Potestas Magicum Diaboli’ opgenomen in de Zweedse Necromorbus Studio welke in september wordt uitgebracht door KVLT records. Aan het eind van het jaar 2017 verlaat T. Kolsvart de band en neemt Amber de vrijgekomen plaats in als drumster.Voor de live shows die volgen wordt er gebruik gemaakt van gastmuzikanten uit bijvoorbeeld Nederland, Zwitserland en Scandinavië.
Met steeds meer gespeelde én nog komende shows verspreiden de verzengende zwarte vlammen die de vrouwen van Asagraum met zich meedragen zich o.a. over Europa, Canada en Latijns Amerika.

Photo by: Martin Rahn

Officiële aankondiging met biografie: https://tinyurl.com/info-Asagraum

Photo by: Pendej0!

Officiële aankondiging met biografie: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/3140742185950722

¡PENDEJ0! – ¡Pendejo! is een heavy rock kwartet uit Nederland, opgericht door twee neven met een geschiedenis in Latijns-Amerika. Teruggrijpend op hun Latino roots, pleurden ze een verzameling riffs met dikke cojones in een ton, deden er beukende drums bij, Spaanse recht-in-je-bakkes teksten en, om het af te maken, een scheurende trompet. In 2010 bracht ¡Pendejo! hun debuutalbum ‘Cantos a la vida’ uit, welke op goede reviews kon rekenen van de pers, met name uit Spanje. De muziek valt het beste te omschrijven als hard, verslavend, rauw en met een goede groove. Of zoals een Spaanse criticus het adequaat omschreef: “Heavy rock in Spanish with balls the size of Danny de Vito”.

¡Pendejo! nam hun tweede album ‘Atacames’ (2014) op met producer Pieter Kloos in The Void Studio in Eindhoven. Dit resulteerde in een uitdagende, tien nummer tellende plaat met nummers variërend van hard naar luchtig en van melodramatisch naar ronduit agressief.

Tussen 2010 en 2020 heeft de band verschillende tours door Europa en Latijns-Amerika gedaan. In 2018 toerden ze als vaste supportact van Monster Magnet door Europa. Na een kleine en exclusieve clubtour door Nederland en tours door Zuid-Amerika en Europa zag hun derde langspeler ‘Sin Veguënza’ het levenslicht.

Put Solnsta – De razende beren uit Rusland zijn losgebroken! En samen noemen ze zich Put’Solnsta.
Een band die zowel kleine zalen en de grotere podia met gemak afbreken. De muziek van deze 4 heren maakt je helemaal gek en voor je het weet schreeuw je mee met hun songs. Wanneer je hun volksliederen over mannelijkheid en kracht eenmaal gehoord hebt blijven deze voor altijd in je hart.

Put’Solnsta is een unieke Russische pagan battle thrash band afkomstig uit Moskou. De band speelt crazy metal met patriottische teksten in hun moedertaal. Zo nu en dan zijn er Soulfly invloeden te horen mede geholpen door de ‘Max Cavalera’-achtige zangpartijen van de zanger. Verwacht waanzinnige brutale metal waarbij maximale power en dynamiek wordt bereikt die je niet vaak hoort in de muziek van tegenwoordig.

Photo by: Mirron Deaf

Officiële aankondiging met biografie: https://tinyurl.com/info-Put-Solnsta

Photo by: Mouflon

Officiële aankondiging met biografie: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2965369973487945

MOUFLON – In 2012 begint de door Dismember, Grave en Asphyx geïnspireerde kruistocht van Mouflon.
Tijdens deze tocht doen zich een aantal wisselingen in de line up voor en wordt er een debuut cd uitgebracht genaamd ‘Devastations’.
Inmiddels zijn we in 2020 aangekomen en word er een nieuw album uitgebracht met Raw Skull Recordz als nieuw platenlabel en omdat, drie keer scheepsrecht is, wordt er ook gelijk maar een nieuw bandlogo gebruikt.

Met de opgedane ervaring tijdens de nodige liveshows en festivals waar de band het podium deelde met bands zoals; Severe Torture, Disabuse, Soulburn, Unleashed en anderen reist het vijftal verder en walsen menig obstakel op hun pad om, met een muur van geluid.
Het geluid van Mouflon bestaat uit een donkere, karakteristieke mix van death- en doommetal maar zonder retro te klinken. Het old school gevoel wordt gepresenteerd met bezieling, groove en agressie en zorgt voor heel wat headbang momentjes.

CHECK DE BANDVIDEO’S HIERONDER

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS
Zaterdagmiddag 25 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:45 uur start de eerste band. De entree is 15,- euro en clubleden betalen 10,- euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox,
============================================

LINKS:

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/581646165954558/

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2823182747706669

BANDS:
https://www.facebook.com/asagraum/ (Facebookpagina – Asagraum)

http://www.pendejoband.com (Pendejo! – website)

https://www.facebook.com/pendejoband (Pendejo – facebookpagina)

http://putsolnca.org/ (website – Put’ Solnsta)

https://www.facebook.com/putsolnca.russia/ (Facebookpagina – Put’ Solnsta)

https://www.facebook.com/MOUFLONDEATHMETAL/ (Facebookpagina – Mouflon)


CONCERT: MFC’s METAL MAYHEM 2021: ASAGRAUM + PUT’SOLNSTA + MOUFLON + 2 BANDS TBA
DATUM CONCERT: Zaterdag 25 juni 2022
ZAAL OPEN: 15:00 uur
AANVANG: 15:45 uur
ENTREE: 15,- euro, MFC leden 10,- euro
INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741


Geen voorverkoop kaarten zijn te halen aan de kassa, pinnen is niet mogelijk, maar kan op loopafstand in het centrum van Coevorden