MFC’s Metal Mayhem 2021

MFC’s Metal Mayhem 2021.

De kogel is door de kerk want met trots kan de organisatie van het MFC Coevorden bekend maken dat het indoorfestival ‘MFC’s Metal Mayhem’ in 2021 een vervolg krijgt en deze vindt plaats op zaterdag 26 juni.
Met deze editie als headliner niemand minder dan de ‘all female’ blackmetal band Asagraum welke pure satanische black metal presenteren, geïnspireerd door de grote old school bands uit de jaren 90.

De tweede band in de line up is het Russische pagan battle thrash kwartet, Путь Солнца / Put’ Solntsa die voor het eerst in hun bestaan een optreden geven op Nederlandse bodem.

Als het stof na het optreden van deze band uit Moskou is neergedaald betreden de stonerrockers van Pendej0 de bühne, die met Spaans en Nederlands bloed in diens gelederen Spaanstalige stonermetal gecombineerd met trompetgeschal presenteren.
Een van de eerste bands van de dag is het uit Arnhem afkomstige old school death metal gezelschap Mouflon en een er wordt nog één andere band bekend gemaakt.

Hoofdact Asagraum:

Een intercontinentale entiteit, Asagraum wordt opgericht in de herfst van 2015 door vocaliste en gitariste Obscura, geholpen op drums door T. Kolsvart. Het doel van dit project is het creëren van authentieke satanische blackmetal met dezelfde ‘old school feeling’ waar de grote bands uit jaren negentig bekend om staan. Daarnaast dringen extreem duistere psychedelische invloeden diep door in het geluid van de band.

– Officiële aankondiging met biografie: https://tinyurl.com/info-Asagraum

Een 3-track tellende democassette legt de doelen en het geluid van de band bloot in het voorjaar van 2017.
Zonder tijd te verliezen wordt in datzelfde jaar het debuutalbum ‘Potestas Magicum Diaboli’ opgenomen in de Zweedse Necromorbus Studio welke in september wordt uitgebracht door KVLT records. Aan het eind van het jaar 2017 verlaat T. Kolsvart de band en neemt Amber de vrijgekomen plaats in als drumster.

Voor de live shows die volgen wordt er gebruik gemaakt van gastmuzikanten uit bijvoorbeeld Nederland, Zwitserland en Scandinavië.
Met steeds meer gespeelde én nog komende shows verspreiden de verzengende zwarte vlammen die de vrouwen van Asagraum met zich meedragen zich o.a. over Europa, Canada en Latijns Amerika.

¡Pendej0!:

¡Pendejo! is een heavy rock kwartet uit Nederland, opgericht door twee neven met een geschiedenis in Latijns-Amerika. Teruggrijpend op hun Latino roots, pleurden ze een verzameling riffs met dikke cojones in een ton, deden er beukende drums bij, Spaanse recht-in-je-bakkes teksten en, om het af te maken, een scheurende trompet. In 2010 bracht ¡Pendejo! hun debuutalbum ‘Cantos a la vida’ uit, welke op goede reviews kon rekenen van
de pers, met name uit Spanje. De muziek valt het beste te omschrijven als hard, verslavend, rauw en met een goede groove. Of zoals een Spaanse criticus het adequaat omschreef: “Heavy rock in Spanish with balls the size of Danny de Vito”.

– Officiële aankondiging met biografie: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/3140742185950722

¡Pendejo! nam hun tweede album ‘Atacames’ (2014) op met producer Pieter Kloos in The Void Studio in Eindhoven. Dit resulteerde in een uitdagende, tien nummer tellende plaat met nummers variërend van hard naar luchtig en van melodramatisch naar ronduit agressief.

Tussen 2010 en 2020 heeft de band verschillende tours door Europa en Latijns-Amerika gedaan. In 2018 toerden ze als vaste supportact van Monster Magnet door Europa. Na een kleine en exclusieve clubtour door Nederland en tours door Zuid-Amerika en Europa zag hun derde langspeler ‘Sin Veguënza’ het levenslicht.

Put Solnsta:

De razende beren uit Rusland zijn losgebroken! En samen noemen ze zich Put’Solnsta.
Een band die zowel kleine zalen en de grotere podia met gemak afbreken. De muziek van deze 4 heren maakt je helemaal gek en voor je het weet schreeuw je mee met hun songs. Wanneer je hun volksliederen over mannelijkheid en kracht eenmaal gehoord hebt blijven deze voor altijd in je hart.


– Officiële aankondiging met biografie: https://tinyurl.com/info-Put-Solnsta

Put’Solnsta is een unieke Russische pagan battle thrash band afkomstig uit Moskou. De band speelt crazy metal met patriottische teksten in hun moedertaal. Zo nu en dan zijn er Soulfly invloeden te horen mede geholpen door de ‘Max Cavalera’-achtige zangpartijen van de zanger. Verwacht waanzinnige brutale metal waarbij maximale power en dynamiek wordt bereikt die je niet vaak hoort in de muziek van tegenwoordig.

Mouflon:

In 2012 begint de door Dismember, Grave en Asphyx geïnspireerde kruistocht van Mouflon.
Tijdens deze tocht doen zich een aantal wisselingen in de line up voor en wordt er een debuut cd uitgebracht genaamd ‘Devastations’.
Inmiddels zijn we in 2020 aangekomen en word er een nieuw album uitgebracht met Raw Skull Recordz als nieuw platenlabel en omdat, drie keer scheepsrecht is, wordt er ook gelijk maar een nieuw bandlogo gebruikt.


– Officiële aankondiging met biografie: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2965369973487945

Met de opgedane ervaring tijdens de nodige liveshows en festivals waar de band het podium deelde met bands zoals; Severe Torture, Disabuse, Soulburn, Unleashed en anderen reist het vijftal verder en walsen menig obstakel op hun pad om, met een muur van geluid.
Het geluid van Mouflon bestaat uit een donkere, karakteristieke mix van death- en doommetal maar zonder retro te klinken. Het old school gevoel wordt gepresenteerd met bezieling, groove en agressie en zorgt voor heel wat headbang momentjes.

Zaterdagmiddag 26 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 15:00 uur en om 15:45 uur start de eerste band. De entree is 15,- euro en clubleden betalen 10,- euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox,
============================================

LINKS:

Artikel website MFC: https://mfcweb.nl/2019/12/02/mfcs-metal-mayhem-2020/

https://www.facebook.com/asagraum/ (Facebookpagina – Asagraum)

http://www.pendejoband.com (Pendejo! – website)

https://www.facebook.com/pendejoband (Pendejo – facebookpagina)

http://putsolnca.org/ (website – Put’ Solnsta)

https://www.facebook.com/putsolnca.russia/ (Facebookpagina – Put’ Solnsta)

https://www.facebook.com/MOUFLONDEATHMETAL/ (Facebookpagina – Mouflon)

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2823182747706669

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=GrSqBShVToU (official videoclip – They Crawl From The Broken Circle – Asagraum)

https://www.youtube.com/watch?v=ESKbIILBPUM (videoclip ¡Pendej0! – Unero)

https://www.youtube.com/watch?v=1Wh8YwSB1j4 (official videoclip – Путь Солнца Будь с нами – Put’Solnsta)

https://www.youtube.com/watch?v=gwBISsf2npw (official videoclip – On The Frontlines – Mouflon)

============================================
CONCERT: MFC’s METAL MAYHEM 2021: ASAGRAUM + PUT’SOLNSTA + MOUFLON + 2 BANDS TBA
DATUM CONCERT: Zaterdag 26 juni 2020
ZAAL OPEN: 15:00 uur
AANVANG: 15:45 uur
ENTREE: 15,- euro, MFC leden 10,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
============================================
Geen voorverkoop kaarten zijn te halen aan de kassa, pinnen is niet mogelijk, maar kan op loopafstand in het centrum van Coevorden