MFC Presents:

Concert@MFC: The Shakedown 8 + 12AM

Folkrock, Ska, Reggae

FOLKROCK, BLUES, SKA EN REGGAE IN HET MFC COEVORDEN

Zaterdag 18 januari opent het MFC Coevorden het jaar 2020 met de twee bands; The Shakedown 8 en 12AM. Bereid je voor op een avond gevuld met folkrock, ska, punk, blues en reggae.

Zaterdag 18 januari opent het MFC Coevorden het jaar 2020 met een avond gevuld met folkrock, ska, punk, blues en reggea. Want als we het nieuwe jaar ingaan willen we dit doen met zoveel mogelijk fun en entertainment. Dit alles gebeurt met medewerking van twee bands namelijk het uit Klazienaveen afkomstige 12AM en het in Lelystad huizende The Shakedown 8. Dus voor de liefhebbers van zowel Ierse en exotische tunes valt er wat te beleven in het podium aan de monierweg.

The Shakedown 8: hoofdact

The Shakedown 8 is een band met veel afwisseling in hun muziek die zich niet in een hokje laten drukken, want met één voet vast in uitgehard cement en de andere vrij om te bewegen tussen reggea, gypsy, punk, blues en rock ’n roll is het haast onmogelijk om niet te bewegen op hun shakende beats. In de kern van de band huist onder andere een strakke achtergrondbeat bestaande uit drums, een zware pompende bas en een feestelijke ritmegitaar. Vergezeld door meerdere instrumenten zoals; orgel, piano, accordeons en natuurlijk ook zang.
De band blinkt uit met een mix van melodische, uptempo en catchy songs. Met als gevolg dat de band sinds 2009 hun publiek beroert door héél Nederland, België en Duitsland met hun energieke liveshows en hun unieke geluid.

Als headliner en waar gevraagd ook als support act van een hele reeks bands zoals; The Skatalites, The Toasters, The Slackers, Voodoo Glow Skulls, Peter Pan Speedrock en bijvoorbeeld The Resignators, heeft The Shakedown 8 meerdere malen bewezen dat zij de juiste band zijn op elk feest waarde boel even serieus door elkaar geschud moet worden.

12AM: eerste band van de avond

12AM bestaat uit de drie heren Tim Klaver en beiden uit dezelfde bloedlijn Danny en Stefan de Roo.
De band afkomstig uit Emmen en Klazienaveen speelt een energieke mix van opzwepende en modern rock en voor invloeden uit folk muziek draaien ze hun hand ook niet om, dus voor elk wat wils is het devies.

Met een duidelijke passie voor zowel rock en modern rock en een ruime hoeveelheid eigen muziek op zak is na twee singles uiteindelijk afgelopen juni hun debuut cd verschenen getiteld: ‘It’s Just A Matter Of Time’. Dit werpt zijn vruchten af want, na optredens op Sweelpop, RundeRock, ‘Folk veur Volk an de Gruppe’ en een reeks met shows in verschillende zalen in de regio spelen ze voor de tweede keer in het MFC Coevorden.

Entree en aanvangstijden evenement

Zaterdagavond 18 januari opent het Metal Front Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is 4,50,- euro en clubleden betalen 3,- euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement:
Rockmuzine, www.rockmuzine.nl DeathBox
================================================

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/2178642042242176/

Voor muziek en meer info over de bands volg je een van de onderstaande links

Websites bands:

http://www.theshakedown8.com/ (website – The Shakedown 8)

https://www.facebook.com/The-Shakedown-8-174262802585964/ (Facebookpagina – The Shakedown 8)

https://www.facebook.com/12AM.nl/ (Facebookpagina – 12.AM)

Muziek en video’s bands:

https://www.youtube.com/watch?v=rq3NN824yP8 (videoclip – No Responsibility- The Shakedown 8)

https://www.youtube.com/watch?v=Rsu7WodytKw (videoclip – Big Words – The Shakedown 8)

https://www.youtube.com/watch?v=obBm_Va_tkg (videoclip – Feel Again – 12. AM)

===========================================
CONCERT: THE SHAKEDOWN 8 + 12AM
DATUM CONCERT: Zaterdag 18 januari 2020
ZAAL OPEN: 21:00 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 4,50,- euro, MFC leden 3,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
===========================================

Alvast een voorproefje, omdat je interesse gewekt is? Check dan de twee video’s hieronder!