MFC Presents:

Concert@MFC: BURIAL REMAINS + MOUFLON

ZATERDAG 25-06-2022 | ZAAL OPEN 20:00 UUR | AANVANG 21:00 UUR | ENTREE 5,- | LEDEN 3,-

Coevorden (MFC) – Zaterdag 25 juni komen Burial Remains en Mouflon de keet afbreken gewapend met old school deathmetal van de bovenste plank.
Ondanks dat ‘MFC’s Metal Mayhem 2022′ welke gepland stond op deze datum geannuleerd moest worden komen deze twee bands tóch nog even langs voor de nodige dosis ‘mayhem’!

Photo by: Gemma Miedema

BURIAL REMAINS – De Nederlandse brute kracht genaamd ‘Burial Remains’ spuwt deathmetal op de Zweedse manier.

Geformeerd in 2017 ter ere van de nalatenschap van Entombed, Dismember, Grave en Carnage bouwt de band al zeer snel al een eigen reputatie op, met optredens op de grotere festivals zoals; Pitfest, Schoonebeek Deathfest en Drachten Deathfest.

Met ‘Trinity Of Deception’ (2019) trekt de band de nodige aandacht in de internationale metalscene, met support van ‘wijlen’ Sven van het machtige Fleshcrawl die een gedeelte van de zang op het album voor zijn rekening neemt.

In het jaar 2020 treedt bassist Henk Zinger (ex- God Dethroned en Entrapment) toe tot de band en in datzelfde jaar wordt het album ‘Spawn Of Chaos’ uitgebracht op het label Raw Skull Recordz. Met dit 2de wapenfeit is het duidelijk dat Burial Remains een klasse gestegen is, met het afleveren van een nog woestere en HM-2 gedreven verdorvenheid.

In 2021 brengt de band een eerbetoon aan hun gevallen vriend Sven middels de release van de EP ‘AS Blood Rains From THe Sky’, die een coverversie bevat van de gelijknamige Fleshcrawl klassieker en daarnaast een nagelnieuwe eigen track. Terwijl ze een aantal selectieve shows blijven geven heeft de band zich alweer gewijd aan het volgende album en bereiden ze zich voor op het volgende hoofdstuk van absolute chaos.

Photo by: Mouflon

MOUFLON – In 2012 begint de door Dismember, Grave en Asphyx geïnspireerde kruistocht van Mouflon.
Tijdens deze tocht doen zich een aantal wisselingen in de line up voor en wordt er een debuut cd uitgebracht genaamd ‘Devastations’.
Inmiddels zijn we in 2020 aangekomen en word er een nieuw album uitgebracht met Raw Skull Recordz als nieuw platenlabel en omdat, drie keer scheepsrecht is, wordt er ook gelijk maar een nieuw bandlogo gebruikt. In 2022 verschijnt het nieuwe album “Pure Filth”.

Met de opgedane ervaring tijdens de nodige liveshows en festivals waar de band het podium deelde met bands zoals; Severe Torture, Disabuse, Soulburn, Unleashed en anderen reist het vijftal verder en walsen menig obstakel op hun pad om, met een muur van geluid.
Het geluid van Mouflon bestaat uit een donkere, karakteristieke mix van death- en doommetal maar zonder retro te klinken. Het old school gevoel wordt gepresenteerd met bezieling, groove en agressie en zorgt voor heel wat headbang momentjes.

BANDVIDEO’S:
ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS
Zaterdagavond 25 juni opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:00 uur en om 21:00 uur start de eerste band. De entree is 5,- euro en clubleden betalen 3,- euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys
============================================

LINKS:

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/5383393301685588

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/1117184788834523/

BANDS:

https://www.facebook.com/burialremains/  (facebookpagina – Burial Remains)

https://burialremainsofficial.bandcamp.com/  (website – Burial Remains)


https://www.facebook.com/MOUFLONDEATHMETAL/ (Facebookpagina – Mouflon)
CONCERT: BURIAL REMAINS + MOUFLON
DATUM CONCERT: Zaterdag 25 juni 2022
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 21:00 uur
ENTREE: 5,- euro, MFC leden 3,- euro
INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741


Geen voorverkoop kaarten zijn te halen aan de kassa, pinnen is mogelijk