MFC Presents:

Concert@MFC: Thorium (BEL) + Razorblade Messiah

ZATERDAG 16-10-2021 | ZAAL OPEN 20:00 UUR | AANVANG 21:00 UUR | ENTREE 7,- | LEDEN 5,-

Coevorden (MFC) – Geluidsgolven van heavy, power, speed en thrashmetal resoneren op zaterdag 16 oktober door het Metal Front Coevorden.

Het Belgische Thorium komt acte de présence geven gebruik makend van bijna alle elementen en genres van metal zoals; power, speed, thrash, en vooral klassieke heavy metal. Bovengenoemde band wordt voorafgegaan door het uit Rotterdam afkomstige Razorblade Messiah de bandleden die hun inspiratie ook uit o.a. power- en heavymetal halen leggen hierbij nog meer de nadruk op old school thrashmetal.

Thorium (photo by: Hans van Hoof)

Thorium – Gestimuleerd door hun samenwerking in Ostrogoth worden Dario Frodo, Stripe en Tom Tee overspoeld met inspiratie voor nieuw materiaal. Veel daarvan buiten de grenzen van wat bij hun huidige project zou passen. In de jaren 2016 en ‘17 wordt er zoveel materiaal geschreven voor nieuwe songs dat ze er onderhand haast twee albums mee zouden kunnen vullen. Ze besluiten een extra band op te richten waarin ze al deze ideeën kunnen gaan gebruiken. Met het aantrekken van drummer Louis van der Linden en de Nederlands zanger David Marcelis bekend van o.a. Lord Volture is het nieuwe wapenfeit genaamd ‘Thorium’ een feit. In 2018 ziet hun gelijknamige debuutalbum het daglicht gevolgd door optredens in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Engeland en delen ze het podium met bekende namen zoals, Geoff Tate’s Operation Mindcrime, Ross the Boss en Toxic. Nog binnen één jaar na het uitbrengen van hun eerste release wordt een opvolger opgenomen getiteld ‘Empires In the Sun’ onder het toeziend oog van producer Simone Mularoni. Dat de band ambitie heeft blijkt wel uit het feit dat er voor de opnames gastmuzikanten uitgenodigd worden zoals, Arjen A. Lucassen (Ayreon), Joe van Audenhove (Evil Invaders) en de Britse acteur en verhalenverteller Norman Eshley (Blind Guardian).Geïnspireerd door en gebruik makend van bijna alle elementen en genres van metal uit de afgelopen vier decennia zoals; melodic, power, speed, bay area thrash, nwobhm en vooral klassieke heavy metal stellen de bandleden van Thorium zichzelf geen grenzen en leveren muziek af die zowel zwaar, melodisch, virtuoos en catchy is.

Razorblade Messiah – Razorblade Messiah is een 4-koppige Old School metal band uit Rotterdam, opgericht in september 2015. De band wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ʼ80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar Razorblade Messiah voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows…

In 2017 brachten de heren hun Ep ‘Ride the Razor’uit.

Razorblade Messiah (photo by: Cor van Kasbergen)

CHECK DE BANDVIDEO’S HIERONDER

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS

Zaterdagavond 16 oktober vindt het evenement plaats in het Metal Front Coevorden. De deuren gaan open om 20:00 uur en om 21:00 uur begint de eerste band. De entree bedraagt 7,50,- euro en vaste leden betalen 5,- euro.

(Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten)

Partners: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox

LINKS:

Artikel MFC op Facebook:

https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/4617898511568408

Evenement MFC op Facebook:

https://www.facebook.com/events/530298871534585

BANDS:

https://www.thoriumband.com/ (website – Thorium)

https://www.facebook.com/ThoriumBand (Facebookpagina – Thorium)

http://www.razorblade-messiah.com (website – Razorblade Messiah)

https://www.facebook.com/RazorbladeMessiah/ (Facebookpagina – Razorblade Messiah)

CONCERT: THORIUM + RAZORBLADE MESSIAH

DATUM CONCERT: Zaterdag 16 oktober 2021

ZAAL OPEN: 20:00 uur

AANVANG: 21:00 uur

BETALING CASH AAN DE KASSA, PINNEN IN HET GEBOUW IS NIET MOGELIJK, …GEEN VOORVERKOOP!

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741

EXTRA INFO IVM CORONA

Wij maken gebruik van coronatoegangsbewijs controle. Er moet een geldige QR-code getoond worden bij de ingang.

Hoe alles in zijn werk gaat lees je hier: https://www.mfcweb.nl/corona/