MFC Presents:

MFC OUTSIDE: BACON FAT LOUIS + SWAMP BLUES REVELATION

DATUM: 27-07-2024 | TERREIN OPEN: 19:00 uur | AANVANG: 20:30 uur | ENTREE: GRATIS

Coevorden (MFC) – Wegens onderhoud om-en-rond het clubgebouw van Metal Front Coevorden heeft er vorig jaar geen jaarlijks buitenfeest plaats kunnen vinden. Maar zoals het gezegde luidt: na gedane arbeid is het tijd om te feesten! De vrijwilligers van Metal Front Coevorden hebben het vorige seizoen weer fantastisch bijgedragen en  daarnaast zijn er diverse reparaties en verbeteringen uitgevoerd. En dat mag wel eens ouderwets gevierd worden met een buitenfeestje.

Onder de noemer ‘MFC OUTSIDE’ organiseert de muziekvereniging uit Coevorden op ZATERDAG 27 JULI een buitenevenement voor zowel leden als niet-leden met live muziek, barbecue, lokaal speciaalbier, een vinyl-deejay en een vuurwerkshow. En het mooiste aan alles: GRATIS ENTREE!

Als de poorten om 19:00 uur open gaan, staat DJ Monday (Daymon van Eijk) achter de vinyl drive-in show die hij heeft geërfd van zijn oom, die in de jaren ’80 als disc jockey de buurt onveilig maakte. DJ Monday heeft de oude vinylcollectie van zijn wijlen oom inmiddels ook aangevuld met meer (en ook modernere) platen en andere klassiekers. Verwacht een mix van metal-klassiekers en ook andere dansbare rockers die toegankelijk zullen klinken voor mensen die niet eerder bij Metal Front Coevorden zijn geweest.

We’ve got your back: want ook de live muziek is een stuk ‘toegankelijker’ dan de dikke metalshows die we doorgaans programmeren. Maar natuurlijk wel met een pittig randje. Deze keer gaan we voor het wat ‘steviger blues-rock werk’. En daar hebben we twee mooie bands voor weten te strikken!

Om 21:00 uur trapt de eerste live band van de avond af: SWAMP BLUES REVELATION uit Dedemsvaart.


Over BACON FAT LOUIS gesproken: daar deelt Swamp Blues Revelation ook deze keer weer het podium mee. Een overigens bijzonder podium, want het is een omgebouwde SRV wagen die ter beschikking wordt gesteld op MFC Outside.

Maar BACON FAT LOUIS dus. Begin deze maand speelde de band op Weijdepop in Dalen en eind september speelt Bacon Fat Louis in Nieuw Schoonebeek op Folk an de Gruppe. Voor wie Weijdepop gemist heeft en benieuwd is naar Folk an de Gruppe, is zaterdag 27 juli dan ook een uitgelezen kans om helemaal gratis dit geweldige delta-blues trio te zien spelen bij Metal Front Coevorden. Het trio bestaat uit Bo Hudson op (cigarbox-)gitaar, Thomas op de bluesharp en Rik achter de drumkit.


BANDS:

Swamp Blues Revelation (foto door: eigen foto)

SWAMP BLUES REVELATION:

Sinds 2014 heeft Swamp Blues Revelation menig podium betoverd met keiharde rock’n roll en diepgewortelde blues. Deze viermans formatie uit de moerassen van het Reestdal brengt een muur van geluid, geïnspireerd door bands als The Red Devils, Five Horse Johnson en Black Sabbath. Laat je meevoeren door hun ongeëvenaarde rauwe energie. Een muzikale openbaring die je niet snel zult vergeten! Mis deze kans niet om de ziel van de blues te ervaren, vermengd met de kracht van rock’n roll.

Swamp Blues Revelation deelde onlangs het podium met geweldenaren Bintangs en Tricklebolt, en afgelopen maand met Bacon Fat Louis en het fijne garagerockduo The Courettes uit Denemarken.

BACON FAT LOUIS:

Hoe klinkt Bacon Fat Louis? Als je naar het pandjeshuis gaat om de meest waardeloze blender te kopen die ze voorradig hebben; en je stopt er wat rauwe stampende blues van RL Burnside in, een beetje ‘shake’ van de Legendarische Shack Shakers, wat onderdelen van Bob Log’s helm, een paar stukjes T-model Ford, en een hintje Left Lane Cruiser en mix dit op volle snelheid, dan bereik je eindelijk je doel: een compleet nieuwe verfrissende cocktail met de naam Bacon Fat Louis!

Bacon Fat Louis (foto door: eigen foto)

BANDVIDEO’S:


FOOD, DRINKS & FIREWORK:

Onder het genot van OBOEMA’s HOUTGESTOOKTE BBQ en een – voor de gelegenheid – gebrouwen MFC OUTSIDE speciaalbier van lokale bierbrouwers DE STALEN PIEPE uit De Krim en de vinyl-kneiters van DJ MONDAY sluiten we de avond af (tegen alle verwachtingen in!) met een traditionele show van VON PICKARTZ’ PYROTEAM. Zoals sommigen weten, is afgelopen april ons ere-lid Harry von Pickartz overleden. En daarmee ook de helft van het legendarische MFC pyroteam bestaande uit Jan Hofman en Harry von Pickartz. Wij waren al bang dat we daarom geen traditionele vuurwerkshow hadden; maar wonderwel heeft Rikus von Pickartz (de broer van Harry) nog wat laatste vuurpijlen uit de boedel van Harry gevonden die hij beschikbaar wil stellen én ook zelf mee komt helpen afsteken met zijn zoon Vincent. Zodoende hebben we alsnog onze traditionele vuurwerkshow van Von Pickartz’ Pyroteam métechte Von Pickartz’en op MFC Outside!

Hoe dan ook: het wordt een niet te missen feest bij MFC! Zorg dus dat je erbij bent! En waarom zou je ook niet, want de entree voor dit alles is GRATIS!


LINKS:

https://baconfatlouis.nl/ (Website – Bacon Fat Louis)

https://www.facebook.com/SwampBluesRevelation/ (Facebookpagina – Swamp Blues Revelation)

www.instagram.com/swampbluesrevelation/ (Instagram – Swamp Blues Revelation)

Artikel MFC op Facebook: volgt

Evenement MFC op Facebook: volgt

Mediapartner: Zware Metalen | www.zwaremetalen.com


ENTREE, AANVANGSTIJDEN:

MFC opent de poorten op ZATERDAG 23 JULI om 19:00 uur met vinyl krakers van DJ Monday. Het buitenprogramma met live-muziek vindt plaats van 21:00 uur tot 00:00 uur. Muntprijs van de avond is € 2,50 en pinnen is mogelijk.


INFORMATIE MFC:

BUITENCONCERT: “MFC OUTSIDE” met SWAMP BLUES REVELATION + BACON FAT LOUIS
DATUM: Zaterdag 27 juli 2024
FOOD & DRINKS: OBOEMA’s HOUTGESTOOKTE BARBECUE + BROUWERIJ DE STALEN PIEPE
TERREIN OPEN: 19:00
AANVANG BANDS: 21:00 uur
ENTREE: GRATIS

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741