voorpagina

Concert: MetalMAYhem

 

 

COEVORDEN (MFC) – De zomer nadert en het festival seizoen is begonnen. Het eerste ‘openlucht event’ bij het MFC Coevorden laat nog even op zich wachten maar we pakken in mei alvast een beetje uit tijdens de derde editie van de ‘metalMAYhem’. Op 26 mei doen 2 internationale acts en één band van eigen bodem het Metal Front Coevorden aan. Met bands uit België, Nederland en Finland die ieder gespecialiseerd zijn in hun eigen muziekgenres, staat er een gevarieerd avondje op het menu.

DEAD WILL WALK (voorprogramma, begint om 21:30 uur)

Dead Will Walk afkomstig uit de regio Hoogeveen, speelt ‘old school death metal’ (OSDM) in de stijl van Autopsy, Death en Repulsion. De band bestaat uit ex-leden van Bloodbastard, The Grin en Makiladoras. Rick, Sander en Patrick draaien hun handen niet om voor een bruut partijtje mid-tempo osdm doordrongen met strakke  riffs, stampende drums en  grommende vocalen.

Nadat het nummer ‘Prison Tomb’ verscheen op de verzamelaar ‘Vestibule of Hell’ kreeg de band al snel het aanbod om een vier tracks tellende 7-inch EP uit te brengen bij Wolfsbane Records onder de naam ‘Unleash The Dead’. Al snel werd Dead Will Walk benaderd door Cavernous Records waar ze een split-tape uitbrachten met Entrapment.

Dead Will walk heeft in 2017 naast een aantal concerten o.a. op de  festivals;  Graveland , Anticover Fest en Schoonebeek Deathfest als  live band een goede indruk achter gelaten.

Momenteel wordt er gewerkt aan nieuw materiaal voor meer releases!

 

 

SEKSIHULLUT

Seksihullut is een punk/avant/rockband bestaande uit vijf heren en dames uit Finland.

Hun muziekstijl word omschreven als, “een op los geslagen magisch everzwijn onderwijl met zijn buik over de grond slepend”. De vocalen van de frontvrouw Sipra Järvenpää worden vergeleken met die van Christa “Nico” Päffgen , of bestempeld als ‘de vrouwelijke Danzig’.  In de muziek van Seksihullut zijn verder duidelijk invloeden van The Cramps en Black Flag uit de fifties te horen, maar dan zonder de garagepunk clichés.

Vanaf 2007 doet Seksihullut menig podium aan in Finland en de rest van Europa en trekt daarbij beheerst aan de gevoelige snaren van hun publiek. Niets is ze te gek, ze zijn werkelijk overal te vinden waaronder; rockbarretjes, grote festivals en zelfs kleine pool- en sauna party’s! Het meemaken van een live optreden door Seksihullut (wat vertaald vanuit het Fins ook nog eens seksmaniakken betekent) schijnt een hele ervaring te zijn. Hun shows zijn knetter intens en betoverend. Crustpunkers en zelfs grootmoeders vallen voor hun charmes, zoals de bandleden zelf beweren.

Seksihullut promoot tijdens hun huidige tour door Europa het nieuwe album ‘Vänrikki  Stoolin Seksihullut tarinat’ oftewel ‘krankzinnige seksverhalen van 2de luitenant Stool’.

 

OFF THE CROSS (Hoofdprogramma)

 

Antwerpen is  vruchtbare bodem voor bands en uit die stad komt de metal band Off the Cross op zaterdag 26 mei de eer van de Belgische metal scene hoog  houden. Off The Cross kwam begin 2017 aanzetten met hun debuutplaat ‘Divided Kingdom’. Een perfecte staalkaart van alles wat de liefhebbers van heavy muziek aanspreekt. Een vleugje stoner, een kruimeltje death, een streep hardcore en nog veel meer. Zelf omschrijven ze hun muziek graag als ‘luid’.

Voor de flinke dosis agressie zorgen de vocalen van Steven van Crombruggen. Hij is woedend en wil dat de wereld dit weet. Drummer Gerben Andries (hij heeft recent de band verlaten) en bassist Stef van den Brande zorgen voor een overdonderende, groovende basis en gitarist Jens de Vos maakt het geheel helemaal af.

De muziek laat zich lastig in een hokje plaatsen. Het is op metalcore gebaseerd, maar is veel breder en bevat een flinke dosis onverwachte wendingen. Er is goed gebruikt gemaakt van toetsen om een duistere sfeer te creëren en tevens het gevarieerde karakter van de muziek te versterken. Stijlkenmerken van andere bands klinken door, denk bijvoorbeeld aan Killswitch Engage, System Of A Down en Machine Head, maar er is een eigen draai aan gegeven. Dat alles is samengevoegd in een aantal veelzijdige tracks, die naast een flinke dosis agressie worden gekenmerkt door pakkende melodielijnen en een goede sound.

“Off The Cross is a brand new band hailing from the almighty hell pit of Europe, called Antwerp.
Off The Cross will bring raw music to a fucked up world. You are not ready!”

Wie zin heeft in een extra ‘dikke’ editie van de ‘metalMAYhem’  is welkom in ons clubgebouw op zaterdag 26 mei. Deze avond staat garant voor de nodige quotes en verhalen waar je jaren lang over na kunt praten. Mis het niet en steel de show tijdens de dode momenten op verjaardagen, picknicks, bedrijfsfeestjes en misschien wel het jubileum van jullie opa’s oma’s!

Metal Front Coevorden opent zaterdag 26 mei de deuren om 20.00 uur en de eerste band begint om 21.30 uur. Wees er dus op tijd bij. De entreeprijs van de avond is ZEVEN euro. MFC-leden betalen echter maar VIJF euro entree.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland