MFC Presents:

OpenConcert: Timber & Dead Entertainment

COEVORDEN (MFC) – MFC Coevorden presenteert de tweede editie van het open concert oftewel het ‘Oocee@MFC’. Met op zaterdagavond 14 april in het programma de loudrock formatie Timber uit Friesland en de punkveteranen van Dead Entertainment uit Gramsbergen te Overijssel.

DEAD ENTERTAIMENT (voorprogramma, begint om 22.00 uur)

De Punkband Dead Entertainment uit Gramsbergen leidt sinds het ontstaan in 1996 (toen onder de naam Bastard Squad) een sluimerend bestaan. Modus operandi is het toezeggen van een aantal optredens, vervolgens de band proberen bij elkaar te krijgen, een half jaartje oefenen en een drie- of viertal optredens te doen om vervolgens weer de pijp aan Maarten te geven en er voor een paar jaar mee te stoppen.

Echter, de band bestaat in z’n huidige bezetting sinds 2016 en is voornemens nog een poosje door te doen.Het repertoire bestaat uit punkmuziek die z’n oorsprong vindt in de jaren ‘80 (covers van o.a. The Exploited, GBH en de Vopo’s).

TIMBER (hoofdprogramma)

 

Eind 1999 verrijst Timber op uit de as van de Leeuwarder wave-rock band GarliC waarvan de twee resterende gitaristen Jack Kleisma en Andre v/d Zee vastbesloten zijn om door te gaan. Dit duo begint het millennium voortvarend met de promo demo ‘Unanimated Eyes’ waarop beukend gitaarwerk wordt begeleid door drum & bass samples en duidelijk een meer agressievere kant van de heren laat horen.

Kort daarna word de band aangevuld met een drummer en bassist, wat het duo omvormt tot een meer traditionele rock band line-up. Samen met Peter, de bassist van het eerste millennium uur, groeit Timber uit tot een hecht en vooral stevige melodisch geheel. Er worden in de loop der tijd nog een aantal studioalbums uitgebracht.

Hedendaags horen we een band die verder is en die hun repertoire compact en dynamisch speelt. Niet op de laatste plaats door Ynse Schellens (zang) en Hilbrand van der Woude (drums). De band heeft een eigen geluid welke een mix van stoner, metal, grunge en gitaarrock laat horen. Een groovy trip die leidt van beukende gitaarriffs tot groovende, dynamische melodieën. Op 11 September 2015 verscheen het album ‘Alone With My Fears’ met 7 studio tracks en één live opname.

Momenteel is Timber druk met schrijven en opnemen van nieuw werk. Een paar nieuwe tracks zullen live al op het publiek afgevuurd worden.

Friesland en Overijssel zijn deze avond goed vertegenwoordigd. Er staan twee bands op de bühne met muzikanten in de gelederen die toch al zo’n 20 jaar meedraaien.  Word dit weer zo’n geweldige avond als het eerste Oocee@MFC in februari dit jaar? Waarbij de afterparty zelfs duurde tot  zonsopkomst! De eerste trein naar Gramsbergen gaat de volgende ochtend iets voor  08:00 uur weer ’tjokke tjokke tjok’ die richting uit, dus wie weet!?

Iedereen is welkom in het MFC Coevorden op zaterdag 14 april a.s. Om 20:30 uur gaat de balie open en mag iedereen gratis naar binnen. Om 22:00 uur gaat de eerste band van start die een energieke set speelt. Wil je dit niet missen wees dan niet te laat!