MFC Presents:

OpenConcert: Sackback & Heftig

COEVORDEN (MFC) – BAM!!! OP ZATERDAG 17 FEBRUARI is het eerste Oopee@mfc van 2018 is een feit, of beter gezegd het eerste OCEE@MFC want we konden het niet laten en hebben wéér de naam veranderd, het lijkt de AH, LIDL of Jumbo wel tegenwoordig net als je het goede gangpad uit je hoofd kent gooien ze de boel om!
Na de Jamsessies, de Open Podia, Boss on Stage’s en de Mfc Showcase’s die al die jaren mogelijk konden worden gemaakt dankzij bands die voor een schappelijke vergoeding (audio opname en bier inbegrepen) optreden, gaan we in deze setting dus verder onder de nieuwe noemer “OPEN CONCERT”. Het niveau van de bands is namelijk haast te hoog om nog van een jamsessie of open podium te spreken.
Deze 1ste editie gaan we starten met de punkrock band HEFTIG afkomstig uit Coevorden met in het voorprogramma de metalband SACKBACK uit het Friese Dokkum.

SACKBACK (voorprogramma)

Deze band gaat alle skulls kraken met hun eigen ‘metal battle’ music!
SACKBACK opgericht in 2013 bestaat uit de leden:
Klaas Haaksma (Gitaar), Max vd Meij (Drums) en Frank vd Ploeg (Gitaar).
en sinds 2014 Frank Homma (Gitaar).
Het eerste optreden destijds was voor de winkel van v/d Zwaag Muziek in Dokkum. Na dit optreden volgden er al snel meer. O.a. het bevrijdingsfestival Leeuwarden in 2014 en 2 shows op de Party Stage van Dokk’em Open Air. Sackback speelt ook eigen nummers. En in 2015 hebben ze hun de EP ‘Bloodlovers opgenomen’: (Beschikbaar bij optredens of via de bandleden).
SACKBACK speelt daarnaast covers van Black Sabbath t/m Slayer.

HEFTIG (hoofdprogramma)

Na al dit brute metal geweld zal een lokale band afkomstig uit ons met ‘grachten doorzeefde bastion stadje’ Coevorden, als 2de band de avond afsluiten of misschien wel afbreken, het is maar hoe je het bekijkt. Als de sfeer er sowieso al goed in zit zijn we in iig vrij zeker dat dit ultiem versterkt gaat worden door de band “HEFTIG“, met hun gig vól met partypunk en rockmuziek, overladen met een dosis humor&lol!

De band bestond al even onder de naam ”Scarmory” Hun laatste optreden was destijds in café Sevens in Hardenberg. De gitarist ging studeren en ging stoppen met de band. Toevallig was gitarist Maikel daar ook aanwezig en kwam in gesprek met de band. De band had bijna de handdoek in de ring gegooid maar drummer Sven had andere jongens (Justin & Jorick) aan Maikel voorgesteld en deelden elkaars telefoon nummer uit.

Na ongeveer 3 weken kwamen de jongens bij elkaar, na 4 weken werd de naam “Heftig” geboren. Sinds dien hebbend de jongens een aardige naam opgebouwd in de regio Drenthe en Overrijsel. In de zomer van 2017 duiken de heren de studio in en nemen hun EP op binnen 2 dagen. Deze EP werd een maand later uitgebracht op een schijfje. Op de EP staan vijf eigen geschreven nummers.

Na het uitbrengen van de EP is de band meer bezig met eigen muziek hun plan is om begin 2018 een album op te nemen. En tussen het opnemen door, alleen maar optreden, want dat is waar de band het meeste van geniet!

Zullen ze misschien nog iets extra’s doen nu ze hun eenjarig bestaan vieren???

Dus wie zin heeft in een avond gevuld met veelbelovende en beginnende bands uit het noord/oosten des lands, met een eigen repertoire aangevuld met een lading covers, met ‘voor elk wat wils’ in de range classic rock tot metal’ is 17 februari a.s. in het mfc Coevorden aan het goede adres.
Where else can you be!?

De deuren van het MFC gaan open om 20:30 uur en de eerste band start om 21:30 uur dus komt allen op tijd zodat jullie niets missen en zorg voor een volgepakte zaal want dat is wat deze jongens verdienen!

Daarbij is gezelligheid in onze toko gegarandeerd zowel vóór, tijdens en na afloop van het concert, feesten kan tot in de late uurtjes! EN DE ENTREE IS VANAVOND GRATIS!