MFC Presents:

Concert: The Muff & Switch Bones

COEVORDEN (MFC) – Na de zeer geslaagde eerste editie van het OoCee@MFC op 17 februari  staat het volgende event al weer op het programma. Het METAL FRONT COEVORDEN komt ZATERDAG 10 MAART weer met twee Nederlandse topbands op de proppen – waarvan het moeilijk te geloven is dat bands van dit kaliber uit ons kikkerlandje komen. Maar geloof het toch: want je gehoor wordt getrakteerd op hoogwaardige rock, grunge en stoner, met een zeer catchy en melodieus karakter gemaakt door de band SWITCH BONES. Waarna THE MUFF verder gaat met hedendaagse muziek doordrenkt met gitaarsolo’s, een scheurend orgel en bovenal, seventies vibes!

SWITCH BONES (voorprogramma, begint om 22.00 uur)

De alternatieve rockformatie SWITCH BONES dompelt catchy popmelodieën onder in een zwaar gitaargedreven geluid, beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age. Erik van Haaren (lead vocals/guitar), Paul Viets (bas/vocals) en Geert Teekens (drums/vocals) formeerden de band eind 2016 en begonnen direct met het spelen van veel club- en festivalshows. In oktober 2017 bracht SWITCH BONES haar debuut EP ‘Machine in Me’ uit.

3FM DJ Herman Hofman hoorde de opnames en kon zijn enthousiasme niet verbergen:

“Het is rammen en blazen, maar de hooks, de tweede stem, de gitaarsound, het blijft altijd luchtig genoeg, Switch Bones zompt en vuigt in een donker hol, maar eet daarna wel een frisse salade omdat dat gezonder is.”

Met bands als UndeclinableAmbuscade, One in a Million, Cooper, Tarantino en BluefisH als achtergrond is het niet moeilijk te bedenken op wat voor vuurwerk SWITCH BONES de bezoekers van hun shows weet te trakteren. SWITCH BONES is vastberaden om een groot publiek in lichterlaaie te zetten en het komende jaar heel Europa door te knallen. Ze zijn voor dit jaar in ieder geval vastgelegd op de Zwarte Cross, dus dat belooft wat!

THE MUFF (hoofdprogramma)

 

‘Classic Rock’ meets ‘Seventies Prog’. Dat is misschien de eerste gedachte bij het horen van de eerste tonen van THE MUFF. Maar verdomd! Wat de f#€k is dit? Funky grooves met Urban Dance Squad-achtige flows? En driestemmige zangpartijen á la Queen? Ontregelende gitaarsolo’s, gelardeerd met een scheurend orgel? Waar komen die gasten vandaan? Uit Nederland, zeg je? Get the f#€k…

Geloof het of niet: THE MUFF is een Amsterdamse rockband, bestaande uit zanger/toetsenist Reid Steenhuis (o.a. Hausmagger, Nachtschade), drummer Brian Oehlers, gitarist Aljo Leijdekkers en bassist Daan van Dijk. Een band die zó on-Nederlands goed is, dat wij er bij het MFC ook niet meer omheen kunnen: van THE MUFF wordt onze spreekwoordelijke ‘muff’ ook spontaan vochtig.

Talent én humor dus, die jongens van THE MUFF. En die aanstekelijke combinatie zie je duidelijk terug in hun shows. THE MUFF staat garant voor stevige rock, met de voeten in de jaren ’70 en hun hart en ziel in het ‘nu’. Eigenzinnige songs met onontkoombare melodieën, ondersteund door een onwrikbare ritmesectie met de klok op rock. En een flinke dosis humor. Waar Jett Rebel al een paar albums geleden is blijven steken qua on-Nederlandse, eigenzinnige rock, pakt THE MUFF de scepter op en gaat een paar tandjes hoger in de versnelling. Geen pretentieus gedoe en geen gepiel of gedonder: THE MUFF rockt je vooronder. Hun debuutalbum ‘People Sheople’ komt dit jaar uit, en wie een glimpje in de toekomst van het Nederlandse popklimaat wil opvangen om uit te kijken naar één van de meest getalenteerde bands die dit land gaat meemaken; moet zeker naar Metal Front Coevorden komen.

THE MUFF draaide afgelopen najaar mee in de PopRonde carrousel en stonden afgelopen december ook nog in de finale van de Amsterdamse Popprijs in de Melkweg.

Metal Front Coevorden opent de deuren om 20.30 uur en de eerste band rockt de boel los om 22.00 uur. Wees er dus op tijd bij. De entreeprijs van de avond is VIJF euro. MFC-leden betalen echter maar VIER euro entree.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland