MFC Presents:

Concert: Hellhookah + Venhill

 

COEVORDEN (MFC) – De zomerstop zit er haast weer op en het is tijd voor de eerste gig van de herfstagenda. Zaterdagavond 15 september gaat het weer los. Op het podium staat Hellhookah, dit doom, rock en metal duo uit Litouwen die erg sterk aan een zwaar melancholische versie van The White Stripes doet denken, beleeft een ware primeur met hun eerste show ooit in Nederland. Daarnaast word Nederland sterk vertegenwoordigd met het voorprogramma die verzorgd of misschien wel verpulverd word door Venhill, een band in opkomst die vanuit het zuiden hun muziek verder wil verspreiden door het land. Bij deze Alphense band is het grunge-rock psych-punk wat de pot schaft, de kers onder de taart om het in dit geval maar even zo uit te drukken want bij een headline positie had deze sleazy psych(o)punk band er zeker dik bovenop gelegen.

 

Venhill: voorprogramma

De vier jonge honden van Venhill hebben de drang om alles met een glimlach kapot te maken. Vuige grunge riffs, manische uithalen en raggende punk beats worden omgeven door een trippende waas van chaos, fuzz en psycho. Jaro toont meedogenloos het achterste van haar strot waarmee ze je meeneemt naar jouw grootste levensvragen, hardste kwellingen en diepste verlangens. Songs worden keihard alle kanten op geschopt om vervolgens op verrassende manier weer thuis te komen. Psychedelische uitstapjes met melancholische melodieën worden afgestraft met rauwe refreinen gemaakt om keihard mee te schreeuwen. De ‘psycho liefdesbaby’ van Soundgarden en John Coffey of Retro-Nirvana meets QOTSA on acid. Hoe je het ook noemt: Venhill ragt, spuugt, duwt en trekt alle kanten op zonder focus te verliezen.

Ruim twee jaar aankloten en zoveel mogelijk spelen heeft de eigen smoel van de band gevormd, een smoel die zich beschrijft als grunge-rock psych-punk. Na een uitverkochte release show in Gebr. De Nobel, support voor Navarone en Popronde 2018 in het vooruitzicht is Venhill hongerig naar meer.

 

 

Hellhookah: hoofdprogramma

 

Hellhookah is een doom metal duo uit Litouwen opgericht door Arnas (zang/gitaar) en Gintarė (drums).

Hellhookah houd er niet van om hun muziek in een hokje te plaatsen, maar hun geluid bevat veel invloeden van old school metal en classic rock. Denk bij hun sound aan Black Sabbath, Celtic Frost, een snufje Eric Burdon, gevoelige en opbouwende melodieën waarbij je lichaam en gedachten meegenomen worden op een melancholische trip . De teksten zijn gebaseerd op levenservaringen en uitdagingen op onze aardse planeet, waarbij soms grootte hoogtes worden bereikt.

De band speelt voor het eerst live sinds 2014 en na een periode van ruim een jaar  word er voor een platendeal getekend bij NoSlip Records uit de U.S. Onder het beheer van dit label word Hellhooka’s debuutalbum ‘Endless Serpents’ in 2016 uitgebracht. Op 26 juni verschijnt de officiële gelijknamige  videoclip met daarin ‘zeer toepasselijk’ beeldmateriaal van de film ‘Natural Born Killers’.

In Europa hebben beide bandleden al aardig wat landen van hun bucketlist af kunnen strepen met optredens op diverse festivals en andere gelegenheden in; Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Finland, Kroatië, Hongarije, Oekraïne, Estland  en ga zo maar door. Er word inmiddels al weer een tijd gewerkt aan een tweede plaat waarbij er ook gewoon keihard getoerd word.

Een van de keiharde feiten van deze herfst tour is dat Hellhookah voor het eerst in haar bestaan Nederland aandoet en dat deze avond in het Metal Front  Coevorden misschien wel de uitgelezen kans is om deze band live te aanschouwen.                                                                                                                                                                      Zaterdagavond 15 september vanaf 20:30 uur gaat de balie open en de eerste band begint om 21:30 uur. De entree aan de kassa is vijf euro en leden betalen drie euro.

LINKS:

artikel op facebook:  https://tinyurl.com/ycjba3aa

evenement op facebook:  https://www.facebook.com/events/1483869101740578/ 

BANDS:

(Facebookpagina Hellhookah)  https://www.facebook.com/Hellhookah/

(webpagina Hellhookah)  http://www.hellhookah.com/

(Facebookpagina Venhill)  https://www.facebook.com/VenhillBand/

(webpagina Venhill)  http://venhill.nl/

VIDEO:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Pvbqp5WEqEQ   Venhill – #19 (official video)

 

https://www.youtube.com/watch?v=B89-ubEO8dA    Venhill – Aftersolution (official video)

 

https://www.youtube.com/watch?v=-FH5SAnqy_w    Hellhookah  – Endless Serpents ( official video)

 

AUDIO:

 

(Bandcamp Hellhookah) https://hellhookah.bandcamp.com/