MFC Presents:

Oocee@MFC: Soundcrave + Mountain eye + Ericius

COEVORDEN (MFC) – Zaterdag 17 november vind in het Metal Front Coevorden het derde Oocee@MFC van het kalenderjaar 2018 plaats. Na twee succesvolle edities van het openpodium onder de nieuwe noemer openconcert is het weer tijd om nieuw en beginnend Nederlands talent een plaats te bieden om zichzelf te presenteren op MFC Coevorden’s podium. Of wat natuurlijk ook kan bands die gewoon overal en altijd willen optreden. Maar wat er ook op het programma staat het is gebleken dat de avonden in deze opzet garant staan voor een hoop gezelligheid, goede muziek en blije gezichten bij zowel de muzikanten als het publiek.
Met de bands Sound Crave, Mountain Eye en Ericius die heavy metal, progressive metal, nu-metal en meer op het menu zetten hoopt iedereen datzelfde doel nogmaals te bereiken.

Ericius (eerste band van de avond))

Ericius bestaande uit Thijs (gitaar en computers), Daniël (gitaar) en Mitchell (basgitaar) is een instrumentale progressieve metal band opgericht in 2013, te Arnhem. De muziek is beïnvloed door verschillende genres waaronder djent, thall, progressieve metal, metalcore en zelfs elektronische muziek en jazz.

Na de nodige live optredens wisten ze er in 2016 met de jury prijs vandoor te gaan na een show op de band battle ‘Krakend Ei’ te Barneveld.

Op 12 mei 2017 kwam hun allereerste EP uit, genaamd Ericius. De EP is beschikbaar op de vele bekende platformen en via hun bandcamppagina geheel gratis te downloaden. De track ‘Extraordinairy’ is te zien op DjentwoldwideTV, te vinden op You tube. Sinds augustus 2018 is met ‘Paroxysm’ de eerste officiële single in de loopbaan van Ericius een feit.

Mountain Eye (2de band van de avond)

Mountain Eye is een metal band met hun thuisbasis in Amsterdam. Na een tijd in een alternatieve rock band, te hebben gezeten besluiten gitaristen Tim en Omar om een project op te richten met een wat bredere en toegankelijkere stijl door invloeden uit de hard rock, alternatieve rock en funk toe te voegen.
In de zomer van 2017, word het duo aangevuld door drie jonge, ervaren en creatieve muzikanten. In chronologische volgorde worden vocalist Arthur, basgitarist Kieft (met wortels in funk en jazz), en rock drummer Matthijs toegelaten tot de band. Catchy nummers met zware gitaar riffs en meeslepende vocalen worden snel het handelsmerk van de band, hiermee proberen ze op hun eigen innovatieve wijze nieuw leven in de ooit zo populaire nu-metal scene te blazen.

In 2018 worden er twee demo singles opgenomen en uitgebracht waaronder Take Control gevolgd door Singularity later dat jaar. En verschijnen de heren op het Wij-land festival, staan ze in de finale van ‘de Grote Prijs van Leusden’ en winnen ze de ‘Battle of Hox’ waarmee ze een ticket verdienen voor een optreden op ‘Nog Harder Lopik’.

SoundCrave (Laatste band van de avond)

Heavy metal band SoundCrave is opgericht in 2008 door voormalig ‘No Inner Limits’ drummer Manfred voormalig ‘Quartor Nion’ bassist Ronnie. De line-up word gecomplementeerd in 2009 door gitarist Marco en vocalist Michael.

Het zit hem allemaal in de naam! ‘SoundCraving: een intens verlangen voor geluid hebbend’. Muziek met een intense en krachtige sound, vol met stampende drums en melodieuze gitaar riffs, solide gebouwd op sterke baslijnen. De songs variërend van ballads tot metal zijn allemaal eigen werk. De teksten gaan over verschillende sociale en persoonlijke ervaringen.

Dagen voor de eerste succesvolle editie van of Metal Meets Rock in 2012 brengt de band uit Varsseveld een promo CD getiteld ‘Through my eyes’ uit welke vier tracks bevat.
In 2013 brengt SoundCrave hun eerste officiële videoclip “Days of Sorrow” uit welke op veel gewaardeerde kritiek mag rekenen. Het nieuwste album ‘Satans Crew’ met daarop vijf tracks ziet in 2017 het levenslicht.
In de nabije toekomst zal SoundCrave een tweede videoclip lanceren en zal zeker blijven optreden, als headliner of als support op locale gigs of festivals en daarbij een stevig potje heavy metal te gehore brengen..
Dit jaar nog deden ze mee aan de halve finale van de ‘Metal Battle’ te Hoogeveen.

De deuren bij het Metal Front Coevorden gaan open om 20:00 uur en om 21:30 uur gaat de eerste band van start. De entree op zaterdagavond 17 november is geheel gratis.
——————————————————————————————

LINKS:

Facebookpagina SoundCrave:
https://www.facebook.com/SoundCrave-220571094638289/

Website SoundCrave:
http://www.soundcrave.com/

Facebookpagina Mountain Eye:
https://www.facebook.com/MountainEyeBand/

Website Mountain Eye:
https://www.mountaineyeband.com/

Facebookpagina Ericius:
https://www.facebook.com/ericiusofficial/

(MFC’s artikel op Facebook)
https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2104223826269235?__tn__=K-R

MUZIEK:

http://www.soundcrave.com/album/satans-crew/ (SoundCrave – Satans Crew – digital album)

https://www.youtube.com/watch?v=D23z00DYNEk (SoundCrave – Days of Sorrow – official videoclip)

https://www.youtube.com/watch?v=wiv8gNM5MYY (Take Control – Mountain Eye – official video)

https://www.youtube.com/watch?v=1hRLGnMk8q4 (Inimical – Ericius – official video )

https://www.youtube.com/watch?v=l_NeNe2Voj8&feature=youtu.be(Paroxysm – Ericius – official video single)

Bandcamp Ericius: https://ericiusofficial.bandcamp.com/

===================================================
CONCERT OOCEE@MFC: SoundCrave + Mountain Eye + Ericius
DATUM CONCERT: ZATERDAG 17 november 2018
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 21:30 uur
ENTREE: Gratis!

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741