MFC Presents:

Concert@MFC Burning + Lovell’s Blade

COEVORDEN (MFC) – Zaterdag 18 mei 2019 kun je in het MFC Coevorden terecht voor een avond die geheel in het teken staat van kettingen, rook, diesel, zijde en leer. Lovell’s Blade de band vernoemd naar Pete Lovell ook wel bekend van de band Picture komt namelijk samen met het uit Stadskanaal afkomstige Burning de boel even lekker wakker schudden op de klassieke manier. Een avond gevuld met heavy metal en vette rockmuziek voor jong en oud.

Burning (voorprogramma)

Burning werd in 2013 opgericht door Jan Engelkes (Chainz). Samen met Andy Haandrikman (The Wounded) en Johnny Karst begon de zoektocht naar een zanger en die vonden ze in Hugo Koch (Rise & Burn/Rumbones). De band was compleet met tweede gitarist Renee Knegt. Andy en Jan zijn onlangs nog vervangen door drummer Mas Prevoo en bassist Robin Zinger.

De single ‘Something is Lurking in the Dark’ werd opgenomen in maart 2014, en beleefde zijn première live op het Very ‘Eavy Festival in 2014. De bijbehorende clip werd inmiddels al meer dan 200.000 keer bekeken en de band verkocht nagenoeg alle singles die werden geperst.
Meteen na het verschijnen van de single dook de band de studio in om te beginnen aan de opnamen van het eerste volwaardige album Nightmares. Het album werd voltooid in april 2016 en verkocht inmiddels bijna 1000 exemplaren wereldwijd. Het album kreeg zeer goede recensies in bekende magazines als Aardschok (NL), Rock Tribune (BE) en Deaf Forever (DE).

Burning is beïnvloed door bands als Black Sabbath, Iron Maiden, Trouble, Witchfinder General en Ghost, maar heeft zijn eigen unieke sound. De bekende Nederlandse thriller schrijfster Bronja Hoffschlag bleek groot fan van de band te zijn en bood aan een aantal teksten voor Nightmares te schrijven. Burning deelde reeds het podium met bands als Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Vicious Rumors, Picture en Saxon O.D.

Met een frisse bezetting zijn zeer recent de opnames van de nieuwste langspeler P.I.D. afgerond welke in het najaar van 2018 op de markt gebracht zal worden. De plaat is inmiddels al als pre-order verkrijgbaar en de vinylversie is na 3 weken in de voorverkoop al bijna uitverkocht. De agenda voor 2018 en 2019 begint inmiddels al behoorlijk vol te lopen en Burning is helemaal klaar om het publiek een heerlijk potje oldschool metal voor te schotelen.

Lovell’s Blade (hoofdprogramma)

De Nederlandse rockers van Lovell’s Blade kwamen samen na de split van de langlopende metalband Picture.
Met in de gelederen ex-leden uit laatstgenoemde band zoals de legendarische heavy metal zanger Pete Lovell, Mike Ferguson en Andre Wullems aangevuld met Patrick Vellis en Noel van Eersel beloofd Lovell’s Blade een band te worden die zijn mannetje staat in de metalscene.

Voor de fans van de klassieke heavy metal sound die geïnspireerd door de “groten” van de traditionele metal is Lovell’s Blade de band bij uitstek.
Met een arsenaal pompende riffs, catchy randjes en een soms een modern tintje zorgt de band voor een fris en nieuw geluid.

Het uit 2017 afkomstige debuut album ‘Stone Cold Steel’ werd zeer goed ontvangen en is in het binnen- en buitenland waaronder Europa en Zuid-Amerika live keihard aan de man gebracht. In de lente van 2019 zal een opvolger het levenslicht zien en de eerste shows om deze plaat te promoten worden al voorbereid.

De deuren bij het Metal Front Coevorden worden geopend om 20:30 uur en om 22:00 uur gaat de eerste band van start. De entree op deze zaterdagavond 18 mei is vijf euro en leden betalen drie euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

In samenwerking met: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox ‘24/7 metalradio’
—————————-

LINKS:

https://www.facebook.com/burningmetalband/ (Burning facebookpagina)

https://www.lovellsblade.info/ (website Lovell’s Blade)

https://www.facebook.com/officialovellsblade/ (facebookpagina Lovell’s Blade)

Evenement MFC op Facebook:
https://www.facebook.com/events/302959610278545/

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=7vFMt0OvhqM (videoclip, Take the Long Way Home – Lovell’s Blade)

https://www.youtube.com/watch?v=tRgGOGf2QNc (videoclip, Rollin’ On – Lovell’s Blade)

https://www.youtube.com/watch?v=1zqV7j9kEXI (videoclip , Nightmares –Burning)

https://www.youtube.com/watch?v=iCSuC6Ep5Qw (videoclip, Something Is Lurking In The Dark – Burning)

===================================================
CONCERT: Lovell’s Blade + Burning
DATUM CONCERT: ZATERDAG 18 mei 2019
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 5,- euro, MFC leden 3,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
===================================================