MFC Presents:

Concert@MFC Hibakusha + Selkies

MFC Coevorden – Zaterdag 16 maart kunnen de liefhebbers van progmetal, hiphop, beats&breakdowns en ‘headbobbing’ hun hart ophalen in het Metal Front Coevorden. Dit allemaal dankzij Hibakusha ‘een vijfkoppig metalgezelschap afkomstig uit Haarlem’ die op Forta Rock in Nijmegen mochten spelen en het uit Hengelo afkomstige kwintet Selkies die je hoofd er af laten vallen met hun extreem laag gestemde grooves. Dit is dé natte droom wat betreft het betere muzikale breek en groefwerk .

Met de zwaarste metalbands als inspiratie ontstond Hibakusha in 2013 in Haarlem. Snoeiharde beats en krijsende lead-partijen staan als basis van hun intense liveshows. Hibakusha is all about the groove.

De band kreeg voet aan de grond met hun EP release Incarnation in 2015. Na lovende recensies werden ze uit 120 acts gekozen door Buma Rocks om op FortaRock 2016 te spelen. In 2016 en 2017 speelde de bands o.a op Fortarock, Euroblast, Amsterdam Metalfest en waren ze de support act voor Norma Jean en Twelve Foot Ninja.

Tussen al het live-geweld door ging Hibakusha in September 2017 terug de studio in om hun eerste full-length plaat op te nemen: ‘Prophet of Numbers’. Op 19 maart 2018 is het album uitgekomen en deze heeft lovende recensies opgeleverd.

– Metal magazine Aardschok schrijft: “Met de titeltrack kun je – zonder te overdrijven – stellen dat de mannen zich plaatsen op een niveau waar bands as Meshuggah, Textures en noem nog een paar internationale toppers op, zich normaliter begeven… ..Hibakusha. Onthoud die naam. Echt!”. Maak je klaar voor Hibakusha! –

Selkies is een energieke crossover band, met zijn roots stevig in Twente. Geïnspireerd door bands zoals; Between The Buried and Me, DVSR, Parkway Drive en Architects maken ze met vijf man sterk een mix van metal, rap, breakdowns, jawdropping solo’s en catchy groove elementen!

Niels en Oscar op gitaar goed voor rollende en super strakke riffs, Thijs en Douwe laten je maag rommelen dankzij een pompende basgitaar en dreunende en zeer lekker getimede beats waar de nodige kunstjes mee worden uitgehaald zonder de juiste ‘headbob’ te verliezen. Renger Boersma heeft veel ervaring met rap, spoken-word en hiphop en heeft een strot en timing die perfect uit de bus komt naast de solide ritmesectie.

Na diverse optredens waaronder een aantal metal battles waarbij ze een o.a. de publieksprijs winnen komt op februari 2016 hun gelijknamige debuut demo uit en volgen er shows waar ze op hetzelfde podium staan als; Martyr, Teethgrinder en Chelsea Smile. Vanaf nu is hun nieuwste videoclip ‘safe haven’ te bewonderen op you tube. Dit nummer zal uitkomen op de nieuw te verschijnen EP.

Zaterdagavond 16 maart opent het MFC Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is vijf euro en clubleden betalen drie euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys en DeathBox ‘metal radio 24/7’
———————————————————————————-

LINKS:

https://hibakusha.nl/ (website – Hibakusha)

https://www.facebook.com/Hibakushaband/ (Facebookpagina – Hibakusha)

https://www.instagram.com/selkies.official.band/ (website – Selkies)

https://www.facebook.com/selkies.official.band/ (Facebookpagina – Selkies)

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=IRTQ4OVrAzw (videoclip – Prophet Of Numbers – Hibakusha)

https://www.youtube.com/watch?v=PXMI5tFXYEk (videoclip – Incarnation – Hibakusha)

https://www.youtube.com/watch?v=gLXYAEHbcxU (videoclip – Safe Haven – Selkies)

https://www.youtube.com/watch?v=umHWFYyeLTY (promovideo – Set In Stone – Selkies)

===============================================
CONCERT: HIBAKUSHA + SELKIES
DATUM CONCERT: Zaterdag 16 maart 2019
ZAAL OPEN: 21:00 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 5,- euro, MFC leden 3,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

===============================================