MFC Presents:

Oocee@MFC: The Wet Bellies + SkaldgrimCoevorden (MFC) – Zaterdag 20 april vind er in het Metal Front Coevorden weer een ‘Open Concert’ plaats. Twee bands spelen die avond voor eer en glorie en houden daarmee de traditie in stand. De opener van de avond is het death-metal-proza project SkaldGrim. De muziek van deze band laat zich het best omschrijven als deathmetal met meeslepende melodielijnen en grimmige teksten uit ‘bovenrijnse’ windstreken. Bovenaan de poster prijkt de naam The Wet Bellies een garagerockband uit Zelhem die opereert onder het gezag van ‘Khoning Khat’. Drie jonge muzikanten met pakkende songwriting die een energieke liveshow neerzetten, waarbij er nog wel eens een gitaarband los schiet of een backflip op het podium wordt gedaan.

Skâldgrim: voorprogramma

Onder de naam SkâldGrim wat zoiets betekend als, ‘vrijdichter van een reusachtig onheil’ brengt deze vijfkoppige Nederlandse metalband ons inspirerende deathmetal proza. Grimmige en sterke verhalen uit voornamelijk ‘bovenrijnse’ windstreken komen tot leven in een mythisch epos genaamd ‘Galdrutskreewn’. SkâldGrim legt hiermee een link naar de vroeg middeleeuwse tijdgeest en maakt een gewaagde crypto mythologische tijdreis langs gloriedagen en schaduwzijden van ons historisch erfgoed. De muziek van SkâldGrim is het best te omschrijven als sfeervol beukende deathmetal doorspekt met meeslepende melodielijnen.

Twee bandleden, de heren Dennis- en Herman Ketterlij, zijn bij de meeste MFC bezoekers wel bekend van hun optredens met Skullcrusher en later de band Hateflag.

The Wet Bellies: hoofdprogramma

Opgericht in een zelfgebouwd hok boven een koeienstal is The Wet Bellies is een band die nummers maakt waar zoveel mogelijk energie in zit. Flink d’r op knapp’n is wat ze doen! Garagerock met een heel aantal tandjes erbij. Live wil er nog wel eens een gitaarband losraken of een backflip op het podium gedaan worden, als het maar mooi is!

Zaterdagavond 20 april opent het MFC Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Support: Zware Metalen, MetalBoys en DeathBox ‘metal radio 24/7’
================================================

LINKS:

https://www.facebook.com/thewetbellies/ (Facebookpagina – The Wet Bellies)

https://www.facebook.com/SkaldGrim-122079214531918/ (Facebookpagina – Skâldgrim)

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2303818266309789

VIDEO:

https://youtu.be/qdQcBIaXu4Q (videoclip – Where Did He Go – The Wet Bellies)

https://youtu.be/A1CPjVUqqUk (videoclip – These Reasons –The Wet Bellies)

https://www.youtube.com/watch?v=18T0Ch-ZPWM (videoclip – Regicide – Skâldgrim)

https://www.youtube.com/watch?v=7OJ1ojIJjCw (videoclip –The Beast Is Watching- Skâldgrim)

================================================
CONCERT: Oocee@MFC: THE WET BELLIES + SKALDGRIM
DATUM CONCERT: Zaterdag 20 april 2019
ZAAL OPEN: 21:00 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
================================================