MFC Presents:

Showcase + Jamsessie@MFC: Kotsigaër + Barley Wine + Few Taken

COEVORDEN (MFC) – Nutcase, basketcase, jamcase en showcase? Dit betekend dat er een avond georganiseerd wordt met veelal bands die oefenen in het clubgebouw van het Metal Front Coevorden. Naast het feit dat het een gezellige vereniging is zijn er bijvoorbeeld ook faciliteiten voor bands die graag willen repeteren. Twee van deze bands, Køtsigaër en Barley Wine met hun “High speed rock ’n roll, with a lot of balls and a bit of boobs”, presenteren zichzelf deze avond op het podium. Naderhand is er gelegenheid voor het publiek om het podium te betreden en om samen lekker te jammen over MFC’s backline, want daar is in voorzien en het enige wat je mee hoeft te nemen is je eigen instrument. Mocht je toch nog niet helemaal los zijn en enigszins zenuwachtig voor de groepsjam dan heeft de coverband Few Taken zich bereid getoond om de Jamsessie te openen en het ijs te breken. Er word gehoopt op een leuk muzikaal feestje op de dag van de dodenherdenking met alle respect natuurlijk! Zet jezelf in the spotlights. Pak je kans, …the stage Is yours!!!

Barley Wine: eerste band van de avond

Barley Wine is échte bierdrinkersrock, voor de rechtgeaarde rockers onder ons met (door asfalt) verweerde leren jasjes, big-ass bakkebaarden, de kick voor snelheid en een odeur van verschraald bier en motorolie. “You can’t escape the Barley Wine!!!” Neem een rete-strakke ritmesectie, twee gitaarduellerende broers en een zinderende zangeres, en je hebt een groot gedeelte van het geheime recept voor de enige échte Drentse Barley Wine bij elkaar. Deze coverband, die ook in eigen materiaal voorziet, kenmerkt zich in hun vette jaren ’70 rock & roll sound met de snelheid en intensiviteit van punk en hardrock.

Ooit begonnen als ’the Coev’n Cowboys’ in wat vroeger bekend (en berucht) was als Motorclub Coevorden, speelden de gebroeders Marco en Henri Koops met hun neef Erik Langemaat in een rock ’n rollband. Na vele jaren met pieken, dalen en verschillende drummers het isolatiemateriaal van het plafond in de krakkemikkige oefenruimte te hebben gepeeld, kwam er een keerpunt toen ze een perfecte aanvulling vonden in zangeres Carla Vos. De van oorsprong uit Erica afkomstige zangeres besloot na het innemen van een paar glazen speciaalbier van hoge gisting (oftewel: barley wine) de microfoon ter hand te nemen tijdens een muzikale sessie van the Coev’n Cowboys in de zomer van 2000, en zo ontstond Barley Wine. Met een nog steeds wisselende bezetting van drummers, ontstond er al gauw een repertoire van speedy covers van bands als Skik, Aerosmith, the Ramones, Ten Years After, Rose Tattoo en Herman Brood & his Wild Romance. Met een aantal covers van de laatstgenoemde band bereikt Barley Wine een finaleplaats op de Broodnacht van 3 november 2006 in zaal ‘de Klinker’ te Winschoten, en speelde de band met kersverse drummer Maarten Koops (geen familie!) voor een zaal van meer dan duizend Herman Brood-fans. Niet lang daarna kwam ook de eerste demo van Barley Wine uit ‘This Kind A Rockin’, die werd opgenomen in de Still-studio in Coevorden in datzelfde jaar, met daarop tevens hun eerste zelfgeschreven rock-anthem “Zúndapp Suïcide”.

In 2010 deden ze het nog een keer over maar dan met Richard achter de drumkit en in de studio bij ‘Seb productions’ (Sebastiaan Pierik). De positie achter het drumstel blijft trouwens onderhevig aan wijzigingen en op deze avond wordt weer een nieuwe drummer gepresenteerd met een indrukwekkend cv volgens velen, wie dat is blijft vooralsnog een verrassing!

Kotsigaër: tweede band van de avond

De band Kotsigaër bestaande uit o.a. Marten , Jeroen en Kees speelt ‘hard funk’ wat zich in de praktijk vertaald naar: een flinke bak herrie, afgewisseld met fijne grooves. Een band zoals deze zul je niet vaak tegenkomen want hun devies ‘wel hard, maar niet goed’ leidt tot een zeer unieke en bijzondere stijl die het publiek telkens weet te verrassen.

Few Taken: ijsbreker voor de jamsessie

Few Taken afkomstig uit Nederland bestaat uit de muzikanten; Sil Schepers (bas en zang), Justin Eisen (gitaar) en slagwerker Hidde Popma . De band speelt covers van o.a. Volbeat, Royal Blood, Slash en meer. Dit jonge en vooral ook enthousiaste gezelschap kun je 19 mei bewonderen tijdens hun optreden op ‘Coevorden Gaat Los’, maar voor het zover is doen ze eerst even een ‘warm up’ in het MFC Coevorden.

Zaterdagavond 4 mei opent het MFC Coevorden de deuren om 20:00 uur en om 20:30 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Support: MetalBoys, Zware Metalen, DeathBox
————————————————————————————–

LINKS:

Artikel op website MFC: https://mfcweb.nl/2019/04/03/showcase-jamsessiemfc-kotsigaer-support/

https://www.facebook.com/K%C3%B8tsiga%C3%ABr-889736251145564/ (Facebookpagina – Kotsigaër)

https://www.facebook.com/Barleywine-171873552870022/ (Facebookpagina – Barley wine)

https://www.facebook.com/FewTaken/ (Facebookpagina – Few Taken)

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2366362510055364?__tn__=K-R-R

==================================================
CONCERT: SHOWCASE + JAMSESSIE@MFC
DATUM: ZATERDAG 4 MEI 2019
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 20:30 uur
ENTREE: GRATIS!

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
==================================================