MFC Presents:

Oocee@MFC: Hardland + Breakpoint Nine

Coevorden (MFC) – Een warme herfstdag en vlammende bands? Zaterdag 12 oktober staat er bij het Metal Front Coevorden wederom een ‘Open Concert’ op de agenda en dan kun je het zelf beoordelen. Met de bands, HARDLAND die muziek smeedt uit heel verschillende invloeden. Van heavy rock, AOR, 80’s wave tot toegankelijke (power) pop, waarbij vooral een grote liefde voor muziek uit de jaren zeventig en tachtig doorklinkt en BreakpointNine, die Motörhead kruisen met Alice In Chains en Volbeat valt er genoeg te beleven.

Breakpoint Nine: voorprogramma

Breakpoint Nine bestond uit drie vrienden, Michel, Ywe en Siger welke voor de fun speelden, maar enigszins verbaasd waren over de chemistry die zij deelden. Sinds een goede zanger zich aandiende bestaat, met het toetreden van Matthias, Breakpoint Nine voortaan gewoon uit vier kameraden.

Met deze chemie op zak werd Guido Aalbers benaderd om dit alles vast te leggen op de gevoelige plaat. Na een studio jam in april werd in juni in één weekend een plaat opgenomen. Hierbij wist Guido de connectie van de band met Motörhead en Volbeat uitstekend vast te leggen en gooide daar ook nog de sound van Alice In Chains overheen.
De mastering door Andy Van Dette in New York maakt dat de plaat nog directer is geworden. Met een zanger die ook aan Scott Weiland doet denken is Breakpoint Nine een band die zorgt voor positieve vibes op elk podium.

Hardland: hoofdprogramma

De ontstaansgeschiedenis van Hardland is bijzonder. De band begon als een project van de zangers en multi-instrumentalisten Aeilko Venema en Paul Evers. De twee muzikanten deelden dezelfde muzikale voorkeuren, begonnen samen aan songs te werken en voelden uiteindelijk de behoefte om die in een studio vast te leggen. Het resulteerde in 2017 in een eerste album, dat vooral met bevriende muzikanten werd opgenomen.

Kwaliteit had wel meteen de hoogste prioriteit: zo werd de mastering in de legendarische Abbey Road Studio in Londen verzorgd door de veteraan Sean Magee. Hij werkte met grootheden als Rush, Gary Moore en Deep Purple, maar werd door Hardland vooral aangezocht vanwege zijn betrokkenheid bij Pink Floyd/David Gilmour en The Beatles. Mede dankzij zijn bijdrage had de eerste CD daarmee gelijk een internationale allure.

De vele positieve reacties zorgden ervoor dat Hardland in de maanden die volgden transformeerde tot een echte band, die anno 2019 naast Aeilko en Paul bestaat uit toetsenist Marco Kuiper, bassist Remi Riegel en drummer Eric Gijsen. In 2018 werden de eerste optredens gedaan, waarbij niet alleen Nederlandse zalen bij Hardland aanklopten, maar er meteen ook belangstelling vanuit het buitenland was – met name vanuit Duitsland. Erkenning uit onverwachte hoek kwam ook toen de band eerder dit jaar in liefst vier categorieën de finale haalde van de prestigieuze International Singer-Songwriter Association contest in Amerika.

Het tweede album kon dus ook niet op zich laten wachten. Die is er nu in de vorm van ‘In Control’. De CD werd op 18 mei voorafgegaan door de single The Nation’s Biggest Enemies, waarmee ook het nieuwe album opent. Het nummer werd meteen opgepikt door Rock Rage Radio, een van de grootste rockzenders in Amerika. De fel uitgespuwde teksten hadden niet misstaan in een nummer van Rage Against The Machine – waarmee opnieuw blijkt hoe breed het geluid van Hardland is. Op het vervolg van het album wordt opnieuw het beste uit de jaren zeventig en tachtig vertaald naar het heden. Pakkende melodieën, gevarieerde zang, fraaie keyboardpartijen en smaakvol gitaarwerk. En dat ditmaal neergezet door een echte band. Hoewel de toon opnieuw wordt gezet door stevige, klassieke (hard) rock, wijkt Hardland er een aantal keren bewust van af. Zoals met de cover Are ‘Friends’ Electric.

Net als op het debuut is niets aan het toeval overgelaten. Opnieuw liet mastering engineer Sean Magee in de Abbey Road Studio zijn magie er op los. Het artwork van In Control, van de hand van Frans Mensink, oogt weer heel professioneel en sluit perfect aan op de sfeer van de muziek. Met een nieuw album op zak en een goedgevulde concertagenda lijkt Hardland toe te zijn aan een belangrijke nieuwe stap in hun loopbaan.

Zaterdagavond 12 oktober opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:30 uur en om 22:00 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.

Mediapartners bij dit evenement: Zware Metalen, MetalBoys en DeathBox
—————————-

LINKS:

(Facebookpagina – Hardland) https://www.facebook.com/HARDLANDRocks/

(Website – Hardland) https://www.hardland.net/

https://www.facebook.com/BreakpointNine/ (Facebookpagina – Breakpoint NIne

http://www.breakpointnine.com/ (Website – Breakpoint Nine)

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2633367446688201?__tn__=K-R

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/414265719210966/

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=O106DDBKM0s (videoclip – The Nations Biggest Enemies– Hardland)

https://www.youtube.com/watch?v=4UtvMHki_xM (videoclip – Desire – Breakpoint Nine)

==============================================
CONCERT: Oocee@MFC: HARDLAND + BREAKPOINT NINE
DATUM CONCERT: Zaterdag 12 oktober 2019
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
==============================================