MFC Presents:

Showcase+Jamsessie@MFC: The Oxford Miners + Angel Disorder

COEVORDEN (MFC) – Zaterdag 28 september staan er weer huisbands op het podium bij het Metal Front Coevorden. Onder de noemer Showcase en jamsessie@MFC zullen de poprockers The Oxford Miners laten zien en horen uit welk hout zij gesneden zijn. Nadien poogt een ex-huisband, namelijk de thrash- en deathmetal formatie Angel Disorder (nl) de jamsessie open te breken met een beetje kabaal. Als het stof is neergedaald is het tijd voor het publiek om gezellig te jammen over MFC’s backline en het enige wat men mee hoeft te nemen is een eigen instrument. Dus zet jezelf in the spotlights. Pak je kans, …the stage Is yours!!!

Oxford Miners: Eerste band van de avond

The Oxford Miners is het best bewaarde muzikale geheim van Coevorden. Nog wel tenminste. The Oxford Miners, waarvan zanger/toetsenist Peter Seinen en bassist/zanger Stefan Spiekman deel uit maken, bestaat al vanaf 2003. In 2014 begon een 5-jaar-lange vakantie. Sinds de zomer van 2019 is de band weer volop bezig. Aangevuld met Marco van Delden op gitaar en Hugo Lippold achter de drums is de band klaar om de podia te veroveren. Hoe? Met pop/rockliedjes die in je kop blijven hangen, waarbij je wilt dansen, waarop je wilt losgaan en waar je soms gevoelig van wilt genieten. Want The Oxford Miners speelt op volle kracht, maar schuwt ook intieme ballads niet.
Met een gevarieerde set eigen nummers en hier en daar een cover (denk aan REM, The Cure en Editors) is de band klaar om op pad te gaan. Het optreden in rocktempel MFC wordt een bijzondere gebeurtenis, zeker omdat dit het eerste optredens is sinds 5 jaar onder de naam The Oxford Miners.

Angel Disorder: Opener jamsessie

Angel Disorder word in 2010 opgericht door de gitaristen Henry ten Napel en Bas Croezen. In 2011 aangevuld door Dick Kloosterhuis op de basgitaar waarna Marco Arends (ex-Altar, God Dethroned en Lords of the Stone) besluit plaats te nemen achter het drumstel. De muziek van de band laat zich kenmerken door een mix van thrash- en deathmetal gepaard met diepe grunts en al dan niet bedoeld, hardcore-achtige zangpartijen en dit alles in een ‘old school’ jasje.
Eenmaal compleet neemt de band in samenwerking met producer Sebastiaan Pierik na een half jaar repeteren een zes tracks tellende demo op in ‘the Alien Music Cave’ te Hoogeveen, genaamd “Brutal Reality” welke in maart 2013 onder eigen beheer wordt uitgebracht. Vlak na de release moeten Dick en Marco wegens tijdgebrek de band verlaten en wordt het project beëindigd. Na een ontmoeting tussen Dick en Henry in 2017 pakt Angel Disorder na jaren van stilte de draad weer op, deze keer met Maik Snippe (bekend uit o.a. DAMN en Mandator) in de gelederen als drummer.

Zaterdagavond 28 september opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:00 uur en om 20:30 uur begint de eerste band. De entree is geheel gratis.
—————————-

LINKS:

MFC’s artikel op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/2631562363535376?__tn__=K-R

BANDS:

https://www.facebook.com/The-Oxford-Miners-521272437886639/ (Facebookpagina – Oxford Miners)

https://www.facebook.com/angeldisorder.nl/ (Facebookpagina – Angel Disorder)

https://angeldisordernl.bandcamp.com/releases (Bandcamp – Angel Disorder)

MUZIEK:

Lot’s of Grey – The Oxford Miners (you tube)
https://www.youtube.com/watch?v=Zxxmbm-chiE

Angel Disorder – Angel Disorder (official album track bandcamp):
https://angeldisordernl.bandcamp.com/track/angel-disorder-2

—————————————————————————-
CONCERT: MFC SHOWCASE + JAMSESSIE
DATUM CONCERT: Zaterdag 28 september 2019
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 20:30 uur
ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
—————————————————————————-