MFC Presents:

A VERY HEAVY X-MOSH XV

BURIAL REMAINS + VON MOLLESTEIN + 2 BANDS TBA

ZONDAG 26-12-2021 | ZAAL OPEN 19:00 UUR | AANVANG 20:00 UUR | ENTREE 15,- | LEDEN 10,-

DIT EVENEMENT WORDT GECANCELD MEER INFO VOLGT ZSM

Coevorden (MFC) – Het Metal Front Coevorden organiseert na één jaar uitstel weer het traditionele kerst indoorfestival “A Very Heavy X-mosh” welke op zondagavond 26 december op 2de kerstdag plaatsvindt. Op deze feestelijke editie, ‘want het festival viert zijn vijftienjarige bestaan’ poogt de organisatie van het MFC Coevorden een avond gevuld met metal neer te zetten die menig metal hart kan bekoren.

Er is inmiddels een naam bevestigd en dat is het uit Nijmegen afkomstige aggrometal duo ‘Von Mollestein’ uit een line-up van vier bands die de komende tijd bekend gemaakt gaan worden. Bij deze maken we bekend dat ‘Burial Remains’ de volgende brute metalband is die op de X-mosh poster verschijnt. Schokgolven gaan oprukken vanuit het clubgebouw aan de monierweg in Coevorden tot aan de werkplaats van Santa’s kleine hulpjes, flapperende broekspijpjes en trillende puntbaardjes, dan weten ze daar wel hoe laat het is. It’s time to crush Christmass at MFC!

Von Mollestein – Von Mollestein ontstaan in 2019 te Nijmegen is muzikaal het beste te omschrijven als ‘aggrotech blackmetal óf aggroblack. Hun muziek bevat zowel invloeden als pure aggrotech beats en industriële composities gemixt met snelle onbeschaamde (black) metal riffs. Dunkelwalt Immerkalt is het brein achter dit project en verantwoordelijk voor de gitaar, keyboard partijen en de productie, terwijl Mr. Cooger de ijsrsmeltende screams en grunts verzorgt. Sterk beïnvloed door de werken van Clive Barker (en dan met name Hellraiser en de cenobites) en andere horrorliteratuur en films. Von Mollestein levert een ruwe en angstaanjagende ervaring af met een sterke focus op visuals die omschreven worden als ‘gesamtkunstwerk’. Von Mollesteins belofte aan jou is dat ze zorgen voor een unieke beleving waar snelle ongepolijste muziek met horrorelementen op nummer 1 staat. …Wees gewaarschuwd, ze leveren altijd.

Von Mollestein (foto door: Richard Meutstege)
Burial Remains (foto door: Gemma Miedema)

Burial Remains – De Nederlandse brute kracht genaamd ‘Burial Remains’ spuwt deathmetal op de Zweedse manier. Geformeerd in 2017 ter ere van de nalatenschap van Entombed, Dismember, Grave en Carnage bouwt de band al zeer snel al een eigen reputatie op, met optredens op de grotere festivals zoals; Pitfest, SChoonebeek Deathfest en Drachten Deathfest. Met ‘Trinity Of Deception’ (2019) trekt de band de nodige aandacht in de internationale metalscene, met support van ‘wijlen’ Sven van het machtige Fleshcrawl die een gedeelte van de zang op het album voor zijn rekening neemt.

In het jaar 2020 treedt bassist Henk Zinger (ex- God Dethroned en Entrapment) toe tot de band en in datzelfde jaar wordt het album ‘Spawn Of Chaos’ uitgebracht op het label Raw Skull Recordz. Met dit 2de wapenfeit is het duidelijk dat Burial Remains een klasse gestegen is, met het afleveren van een nog woestere en HM-2 gedreven verdorvenheid.

In 2021 brengt de band een eerbetoon aan hun gevallen vriend Sven middels de release van de EP ‘AS Blood Rains From The Sky’, die een coverversie bevat van de gelijknamige Fleshcrawl klassieker en daarnaast een nagelnieuwe eigen track. Terwijl ze een aantal selectieve shows blijven geven heeft de band zich alweer gewijd aan het volgende album en bereiden ze zich voor op het volgende hoofdstuk van absolute chaos.

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Het MFC Coevorden opent de deuren om 19:00 uur en de eerste band begint om 20:00 uur stipt. De entree bedraagt 15,- euro en leden betalen 10,- euro.

(dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten)

Mediapartners: Zware Metalen, MetalBoys / Black Monday Radioshow, DeathBox

LINKS:

MFC’s evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/316971049852349

MFC’s artikel op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/4819049401453317

https://www.facebook.com/burialremains  (facebookpagina Burial Remains)

https://burialremainsofficial.bandcamp.com/  (website Burial Remains)

https://www.facebook.com/VonMollestein (Facebookpagina Von Mollestein)

https://vonmollestein.bandcamp.com/ (Website Von Mollestein)

=============================

CONCERT: A VERY HEAVY X-MOSH XV: Burial Remains + Von Mollestein + 2 bands tba

DATUM CONCERT: Zondag 26 december 2021

ZAAL OPEN: 19:00 uur

AANVANG: 20:00 uur

ENTREE: 15,- euro, MFC leden  10,- euro

GEEN VOORVERKOOP, TICKETS VERKRIJGBAAR AAN DE DEUR!

=============================

EXTRA INFO IVM COVID:

Bij de ingang wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs meer info vind je hier: https://www.mfcweb.nl/corona/

=============================

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741

=============================