MFC Presents:

CONCERT@MFC: DUDSEKOP + WRITTEN IN BLOOD

ZATERDAG 13-05-2023 | ZAAL OPEN 20:30 UUR | AANVANG 22:00 UUR | ENTREE 7,- | LEDEN 5,-

Coevorden (MFC) – Zaterdag 13 mei staat er weer een nieuwe editie van MFC’s Metal May-hem op het programma, deze keer kleiner opgezet dan voorgaande jaren, niet als indoorfestival, maar als regulier concert met twee bandnamen op de poster. Vanuit België komen de mannen van ‘Dudsekop’ naar Coevorden en de band die het voorprogramma mag gaan verzorgen is ‘Written in Blood’ opgericht door bassist Beef (ex-God Dethroned) en leden van Mandator.

MFC’s Metal May-hem werd een paar jaar geleden voor het eerst georganiseerd als het nieuwe metalfeestje van MFC in de maand mei met 2 tot 3 bands op het programma, telkens met bekende en veelbelovende bands denk hierbij aan; Disquiet, Dead End, Seksihullut en Hibakusha. Na een paar jaar in 2019 vond er een upgrade van het metal mei-hem feestje plaats met een line-up van zeven bands waaronder; Troops of Doom, Hedonist, Razorblade Messiah en For I Am King en naast activiteiten binnen werdt ook het buitenterrein erbij betrokken met o.a. plaatsing van een snackwagen en een metalmarket. (hier vindt je een lekkere review:https://www.metalfan.nl/concertreviews.php?id=1364 )

In 2020 zou er een vervolg komen maar dit moest wegens corona telkens uitgesteld worden, totdat er werd besloten om in 2022 het hele gebeuren te annuleren.

Maar anno 2023 houden we de naam Metal May-hem in de maand mei in ere, halen we het indoorfestival element er even uit en zetten we twee bands op het podium in black, death en thrash metal sferen die menig metal hart kunnen bekoren.

DUDSEKOP (foto door: Romee Royelle)

DUDSEKOP: (2de band van de avond)

Dudsekop is black metal die afwijkt van de gebruikelijke donkere paden en begonnen als een covid-project van Josh Fury (voormalig Congress/Liar, King Hiss, enz…) in samenwerking met drummer Burt (voormalig Liar, After All, …). Tijdens meerdere opnamesessies in Studio Scampi werd het debuutalbum ‘Liksems’ geschreven en opgenomen. Tijdens het opnemen werd een diversiteit aan gastvocalisten uitgenodigd in de studio en droegen ze bij aan de plaat. De teksten zijn allemaal geschreven in een oud Iepers dialect, uit respect voor de rijke geschiedenis van Ieper.

Aanvankelijk waren er geen intenties om liveshows te spelen. Het enige doel was om Liksems op LP uit te brengen en te verspreiden onder de metal-maatschappij.

Na het uitbrengen van de eerste single ‘Koavezwort’ ontstond het idee om een ​​band op te richten zodat Dudsekop de geschreven nummers live op het podium kon presenteren. Daarbij voegde Bjorn (Darqo) zich bij de gelederen en verzorgde de screams zowel live als op plaat. Nadien traden ook Wouter (THE RG’s) en Nico (voormalig Anything It Takes en Outcast) toe als respectievelijk gitarist en bassist.

Ondertussen stond de band op Ieper Hardcore Fest 2022 en deelde podia met bands als Integrity, Cult Of Fire (CZ), Aeternus (NO), Afsky (DK) en meer. In de loop van 2023 komt Dudsekop op de proppen met een 3 tracks tellende EP welke alleen te beluisteren en verkrijgbaar is als digitale release, aan het eind van het jaar is het de bedoeling een nieuw album uit te brengen waarop één of meerdere van de zojuist genoemde songs terug te vinden zijn. Ook maakt de band bekend dat in 2023 de vocalen voor de rekening komen van Tijs Verhelst (Her Fault), want Bjorn gaat het stokje over dragen, zodat hij zich volledig kan focussen op zijn andere band Darqo.

WRITTEN IN BLOOD: (1ste band van de avond)

Voormalige leden van God Dethroned & Mandator, smeedden een nieuwe melodic deathmetalband genaamd Written in Blood. Nummers met een vleugje old school death metal in de stijl van Unleashed, Bolt Thrower en een vleugje Hypocrisy zijn de ingrediënten voor serieus headbangen bij liveshows.

Na het opnemen van een demo in 2021 tekende de band een deal met TrollZorn records uit Duitsland in februari 2022. Er werden enkele optredens gedaan als voorprogramma van o.a. Heathen, Toxik en Burial Remains in Nederland en Duitsland. In december 2022 werd een volledige cd met de naam “Written in Blood” uitgebracht, welke zeer goed is ontvangen in de Duitse media.

WRITTEN IN BLOOD (foto door: Jasper Bolderdijk)

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Zaterdagavond 13 mei opent het MFC Coevorden de deuren om 20:30 uur en om 22:00 uur start de eerste band van de avond. De entree is 7,- euro en MFC leden betalen 5,- euro (lidmaatschap niet verplicht).

MEDIAPARTNERS:

ZWARE METALEN http://www.zwaremetalen.com | METALBOYS http://www.metalboys.org

Evenement MFC op Facebook:

https://www.facebook.com/events/1200620583922085/

Artikel MFC op Facebook:

https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/pfbid02JaVRNCAuezAg9KLV7M4dop4AwQY358xy1Z2rTAjbZoq3npk64W6jVkECHk7emk9Ll

BANDS:

(Facebookpagina Dudsekop) https://www.facebook.com/people/Dudsekop/

(website Dudsekop)   https://linktr.ee/dudsekop    

(Facebookpagina Written In Blood)   https://www.facebook.com/bloodwritten/   

(website Written In Blood)   https://writteninblood.nl/

INFORMATIE MFC:

CONCERT: DUDSEKOP + WRITTEN IN BLOOD

DATUM CONCERT: Zaterdag 13 mei 2023

ZAAL OPEN: 20:30 uur

AANVANG: 22:00 uur

ENTREE: 7,- euro , MFC leden 5,- euro

(Betaalautomaat in het gebouw)

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741www.twitter.com/MFC7741

Metal Front Coevorden