MFC Presents:

CONCERT@MFC: MOAN + GRINNER

ZATERDAG 11-02-2023 | ZAAL OPEN 21:00 UUR | AANVANG 22:00 UUR | ENTREE GRATIS!

Coevorden (MFC) – Zaterdag 11 februari vindt bij MFC Coevorden het eerste concert van dit kalenderjaar plaats. Helemaal gratis in het welbekende clubhok ver buiten de bewoonde wereld, op het industrieterrein. Met op de teller honderden deelgenomen bands en meer dan 300 honderd muziekavonden met blues, rock, hardrock, punk, funk, metal en vele andere stijlen, alles als het maar niet te poppie is!, staat er ditmaal bij MFC Sludge, noise en stonerrock op het menu. Speciaal verzorgd door de sludge noise stoner band Moan uit de provincie Groningen, die je echt even heel diep gaan laten trippen met hun mamoet-achtige sounscape composities. En de heren van Grinner, afkomstig elders uit het noorden van Nederland welke garant staan voor lekkere grungy stonerrock.

MOAN (2de band van de avond)

Moan zijn vier kerels uit Groningen, Nederland. Gitarist Marcel en Bassist André maken al sinds mensenheugenis samen muziek. Twee mensen in een kamer, nauwelijks licht en heel veel gras. Soms kwamen andere muzikanten binnen, jamden en gingen, om niet terug te keren. Hun muziek bestond puur door middel van het maken ervan. Ze traden nauwelijks op. Luisteraars aan de deur van die kamer werden lange tijd fans. Oorverdovend hamerachtig, de donkerste soundscapes. Zangers en drummers kwamen en gingen. “Je kunt binnenkomen en meedoen, maar we zijn Moan, deal with it”. Hoe ga je om met Moan? Door Moan te worden, niet door te ambitieus te zijn en dingen te willen veranderen. En houd stand, want hun zwarte humor is alomtegenwoordig.

Drummer Reinee komt binnen. Een mammoet en dat is precies hoe het geluid van Moan klinkt: een mammoet die rondstampt. Zanger Jurgen komt binnen. Hij luistert al eeuwen aan die deur, verlangend om hun zanger te worden. Eens kreeg hij een tape, probeerde zijn zang aan die tape toe te voegen en faalde jammerlijk, er kwam niets uit! Terug naar de deur, luisteren, luisteren en nog eens luisteren. Hoe om te gaan met Moan? Nogmaals, door Moan te worden. Dus fuck the tape, hij ging naar binnen. Moan geïmproviseerde dingen die klonken als composities. Vrijwel al het materiaal op hun eerste album ontstond tijdens die eerste improvisatie. Moan is nu een viertal…….

Wij zijn MOAN. Ons geluid is enorm, we voelen het op onze borst drukken. Het is geen Doom, verre van dat. Ons geluid is treurig, niet bedoeld om je tanden in te trappen, maar om je hart te doordrenken met melancholie en je te dragen. En ja, we houden van machines, luid stampende machines. Wij zijn modder, warm en vochtig. We zijn Moan, onze noise is stoner-achtig, de zang neigt naar melodieus, onze bas is een moker en onze drummer is een beest. Moan is als zwarte toermalijn en seleniet: twee stenen die zuiveren en reinigen….

MOAN (foto door: MOAN)
GRINNER (foto door: Lenny Meijer)

GRINNER (1ste band van de avond)

Grinner bestaande uit Luuk, Bob, Erik en Marty, is Underground Hard R&R! Smerige, vette en modderige grooves en vuige, vieze riffs en licks. Hun eigenzinnige songs prikkelen de stoffige, donkere en vergeten uithoeken van uw geest.

Oh….and they’re real cool and sexy!

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Zaterdagavond 11 februari opent het MFC Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur start de eerste band van de avond. De entree is geheel gratis.

mediapartners : ZWARE METALEN www.zwaremetalen.com en METALBOYS https://www.metalboys.org/

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/418264563819476/

Artikel MFC op Facebook: https://tinyurl.com/moangrinnerartikelmfc

BANDS:

(Facebookpagina MOAN) https://www.facebook.com/Moansludge

(Website MOAN)   https://audiosportrecords.bandcamp.com/album/moan   

(Facebookpagina  Grinner)   https://www.facebook.com/3Grinner  

(website Grinner)   https://www.grinner.nl/  

INFORMATIE MFC:

CONCERT: MOAN + GRINNER

DATUM CONCERT: Zaterdag 11 februari 2023

ZAAL OPEN: 21:00 uur

AANVANG: 22:00 uur

ENTREE: Gratis!

Betaalautomaat in het gebouw

Vanaf 1 november 2022 werkt MFC met nieuwe gele consumptiemunten

Zwarte munten worden per 31 december niet meer ingenomen

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741

Metal Front Coevorden