MFC Presents:

CONCERT@MFC: NEMESIS INFERI (ita) + OBSTRUKTOR + ANGEL DISORDER

ALBUM RELEASE SHOW “THE MOWING DEVIL” NEMESIS INFERI

ZATERDAG 24-06-2023 | ZAAL OPEN 20:30 UUR | AANVANG 21:30 UUR | ENTREE GRATIS!

Coevorden (MFC) – Zaterdag 24 juni organiseert MFC Coevorden een album release party ten behoeve van het nieuwe album ‘the Mowing Devil’ (release datum 24 maart) van metalveteranen Nemesis Inferi uit Italië. De band die eerder al eens bij MFC op de planken stond tijdens de ‘A Very Heavy X-mosh 2019’, keren voor deze gelegenheid terug naar Coevorden.

Nemesis Inferi maakt groove, gothic metal met rockinvloeden beïnvloed door bands als Black Sabbath, Metallica, Paradise Lost en Kyuss. Met een nieuwe line-up, want zanger ‘Ale Manomorata’ nam het stokje over van frontman Gille Milani welke voortaan alleen nog de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt, sluiten ze een platendeal met ‘Wormholedeath’ en nemen ze het album ‘the Mowing Devil’ op. Het album is geproduceerd, opgenomen en gemixt door niemand minder dan ‘Jaime Gomez Arellano’ (Paradise Lost, Cathedral, Moonspell, Behemoth, Ghost, Solstafir en Angel Witch).

Het nieuwe album neemt afstand van de rocksfeer van het vorige ‘A Bad Mess’ (2018) en markeert een beslissende terugkeer naar een wat zwaarder metal geluid.

Met één band is het feest natuurlijk niet compleet dus voor dit feestje komen de mannen van Obstruktor vanuit Haarlem en Ijmuiden de avond openen met hun no-nonsense mix van death, thrash doordrenkt met andere stijlen uit het metalgenre. Een band met jonge, enthousiaste muzikanten die hun mannetje staan gezien het feit dat ze al in het voorprogramma van het Belgische Evil Invaders hebben gestaan.

Na het optreden van headliner Nemesis Inferi is het nog niet afgelopen, want voor de nablijvers die er nog niet genoeg van hebben klimt de driekoppige deathened-thrash metal formatie Angel Disorder ook nog op de buhne.

Deze lokale band uit Coevorden die bestaat uit vaste MFC clubleden Dick, Henry en Marco (Altar, ex- God Dethroned) sluiten de avond af, momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw album (EP) en er worden tijdens het optreden nieuwe nummers ten gehore gebracht.

NEMESIS INFERI (foto door: Simona Grigore & Giuseppe Chirico)

NEMESIS INFERI (2de band van de avond)

Ontstaan in 1997 in de Bergamo regio te Italië vervult ‘Nemesis Inferi’ hun behoefte tot het verkennen van groove metal invloeden en gothic elementen. Dit met vier muzikanten met de nodige ervaring op hun naam. De heren Fazz, Daniel en Carru, samengebracht door het enige nog originele bandlid G.M. Gain, zijn onmiskennelijk beïnvloed door bands als Black Sabbath, Metallica, Paradise Lost en Kyuss. Toch passen ze qua sound ook goed tussen de meeste moderne harde en heavy bands.

Door het samensmelten van de romantische tragiek van Type O Negative met het koude isolationisme van Bathory, de psychedelische reizen van Led Zeppelin en de visuele benadering van Rob Zombie, creëert de band een cinematisch effect op toeschouwers en luisteraars.

Met vijf cd’s op zak waaronder het in 2015 uitgebrachte ‘Natural Selection’ en het album ‘A Bad Mess’ uit 2018 komt er een belangrijke wijziging qua bandbezetting, want zanger ‘Ale Manomorata’ neemt het stokje over van frontman Gille Milani welke voortaan alleen nog de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt.

Met deze nieuwe line-up sluiten ze een platendeal met ‘Wormholedeath’ en nemen ze het album ‘the Mowing Devil’ op geproduceerd, opgenomen en gemixt door niemand minder dan ‘Jaime Gomez Arellano’ (Paradise Lost, Cathedral, Moonspell, Behemoth, Ghost, Solstafir en Angel Witch).

Het nieuwe album neemt afstand van de rocksfeer van het vorige “A Bad Mess” (2018) en markeert een beslissende terugkeer naar een wat zwaarder metal geluid.

OBSTRUKTOR (1ste band van de avond)

Obstruktor brengt een no-nonsense mix van death en thrash metal, doorspekt met invloeden uit tal van andere genres.

Jong, onafhankelijk en hongerig naar meer, Obstruktor uit Haarlem/IJmuiden is klaar om de wereld te veroveren. Of je nu van oldschool death en thrash houdt of van nieuwe bands die ‘de regels overtreden’, Obstruktor geeft het je!

OBSTRUKTOR (foto door: eigen foto)
ANGEL DISORDER (foto door: Erik Blauwgeers)

ANGEL DISORDER (laatste band van de avond)

Angel Disorder is een driekoppige old school death/thrash metal band uit Coevorden. De muziek van de band laat zich kenmerken door een  mix van thrash- en deathmetal gepaard met diepe grunts en al dan niet bedoeld, hardcore-achtige zangpartijen en dit alles in een ‘old school’ jasje.

Drie jaar na het ontstaan ​​van de band in 2010 brengen ze in 2013 in eigen beheer hun debuutdemo ‘Brutal Reality’ uit, opgenomen en gemixt door Sebastiaan Pierik in ‘the Alien Music Cave’ te Hoogeveen. Helaas wordt de release al snel gevolgd door een hiatus die duurt tot 2019.

De draad wordt weer opgepakt en na wat bezettingswisselingen bestaat Angel Disorder anno 2022 uit; Dick Kloosterhuis (ex-Midian en ex-Furious Corpse), Marco Arends (Altar, ex-God Dethroned ) en Henry ten Napel (ex-Furious Corpse), allen afkomstig uit de originele line-up. In 2022 duikt de band samen met Sebastiaan Pierik weer de studio in voor opnames van de nog te verschijnen EP ‘Toxic Wrath’. Oude nooit uitgebrachte nummers worden afgestoft, nieuwe nummers zijn in de maak en beide zullen het daglicht zien!

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Zaterdagavond 24 juni opent het MFC Coevorden de deuren om 20:30 uur en om 21:30 uur start de eerste band van de avond. De entree is GRATIS!

MEDIAPARTNERS:

ZWARE METALEN www.zwaremetalen.com | METALBOYS http://www.metalboys.org

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/1582642278865215/

Artikel MFC op Facebook: https://tinyurl.com/yc58x6nm

BANDS:

(website Nemesis Inferi) https://www.instagram.com/nemesisinferi/

(Facebookpagina Nemesis Inferi) https://www.facebook.com/N.Inferi/

(website Obstruktor)   https://instagram.com/obstruktor?igshid=ZDdkNTZiNTM=

(Facebookpagina Obstruktor)  https://www.facebook.com/obstruktorband/

(website Angel Disorder)   https://www.angeldisorder.com/  

(Facebookpagina Angel Disorder)  https://www.facebook.com/angeldisorder.nl/

INFORMATIE MFC:

CONCERT: NEMESIS INFERI + OBSTRUKTOR + ANGEL DISORDER

DATUM CONCERT: Zaterdag 24 JUNI 2023

ZAAL OPEN: 20:30 uur

AANVANG: 21:30 uur

ENTREE: Gratis

(Betaalautomaat in het gebouw)

Per 1 november 2022 is MFC overgestapt op gele consumptiemunten

Oude zwarte munten worden per 01-01-2023 niet meer ingenomen

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741