MFC Presents:

Concert@MFC: The Shivvies + Rats and Daggers

ZATERDAG 22-04-2023 | ZAAL OPEN 20:30 UUR | AANVANG 21:30 UUR | ENTREE 5,- | LEDEN 3,-

Coevorden (MFC) – Het wordt punk tegen punk, zaterdag 22 april in MFC Coevorden. Twee bands The Shivvies en Rats and Daggers scherpen hun messen en gaan het tegen elkaar opnemen tijdens een muzikale knife fight. Wat men kan verwachten is punk rock uit Rotterdam door de Shivvies dus, waarbij Ramones fans hun vingers af mogen likken. En de wat heavier, sludgy punk rock van het uit Utrecht afkomstige Rats and Daggers die in 2022 als hard ’n heavy NMTH talent meededen aan de popronde.

THE SHIVVIES: (2de band van de avond)

Punk rock uit Rotterdam, voortbordurend op de 1-2-3-4-traditie die de Maasstad rond de millenniumwisseling de titel Punk Rock City opleverde middels bands als The Apers, The Raging Hormones, Accelerators en aanverwanten.

The Shivvies, opgericht in 2020, bestaat uit leden van The Apers, The Windowsill, The Real Danger en Giant Eagles. In 2021 zag het eerste wapenfeit van de band het levenslicht; een LP met 14 nummers, uitgebracht op Shield Recordings. Het album werd op tape uitgebracht in de VS via Memorable But Not Honorable records.

Met optredens op o.a. PitFest (2022), PukeFest (DL) en Scumbash 5, bewijzen Michiel, Robert en Marien dat ze met hun aanstekelijke poppy punkrock de gehele boel op zijn kop kunnen zetten.

En… Uiteraard klinken The Shivvies als Ramones.

The Shivvies (foto door: eigen foto)
Rats and Daggers (foto door: Kirsten Heskamp)

RATS AND DAGGERS: (1ste band van de avond)

Een powertrio dat de vlijmscherpe rand tussen heavy en punk op zoekt. Rats and Daggers concentreert de slagkracht van IDLES, de schwung van QOTSA en de schijt-aan-alles attitude van Amyl and The Sniffers tot rappe punkrockprojectielen die de moshpits ter plekke doen aanzwellen. Live zijn zij zowel ontwapenend als exceptioneel expressief en spelen zij met een energie die zo oprecht uit de tenen komt dat zij in een vlammende set ieder een momentele zo nodige toevlucht bieden uit hun dagelijkse sleur.

In 2022 speelde ze op Booster en Valkhof festival and speelden ze support van LIFE en Sprints. Ze brachten hun debuut EP ‘RATS and DAGGERS’ uit op vinyl met Lay Bare Recordings en speelden maar liefst 21 Popronde shows als een NMTH talent, inclusief het legendarische eindfeest in de Melkweg Oude Zaal.

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Zaterdagavond 22 april opent MFC Coevorden de kassa om 20:30 uur en om 21:30 uur start de eerste band van de avond. De entree is 5,- euro en MFC leden betalen 3,- euro (lidmaatschap niet verplicht).

MEDIAPARTNERS:

ZWARE METALEN http://www.zwaremetalen.com | METALBOYS http://www.metalboys.org

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/1250824205527198/

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/pfbid02VSXHtuxXjxWtfWgrL5NgnZaQLdAEg9CV68kXawRaXoiS6SM67ohKHpzjiZtgQYMKl

BANDS:

(Facebookpagina The Shivvies) https://www.facebook.com/theshivvies/

(website The Shivvies)   https://www.instagram.com/theshivvies/     

(Facebookpagina Rats and Daggers)   https://www.facebook.com/ratsanddaggers/    

(website Rats and Daggers)   https://www.ratsanddaggers.com/nl

INFORMATIE MFC:

CONCERT: THE SHIVVIES + RATS AND DAGGERS

DATUM CONCERT: Zaterdag 22 april 2023

ZAAL OPEN: 20:30 uur

AANVANG: 21:30 uur

ENTREE: 5,- euro , MFC leden 3,- euro

(Betaalautomaat in het gebouw)

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741

Metal Front Coevorden