MFC Presents:

CONCERT@MFC: THE CORPS (CAN) + BLACKED OUT (CAN)

ZAT. 30-09-2023 | ZAAL OPEN 20:30 | AANVANG 21:30 | ENTREE 10,- | LEDEN 6,-

Coevorden (MFC) – Zaterdag 30 september organiseert MFC Coevorden “Vancouver meets Coevorden!” .Een punkavond die qua opzet wel uniek te noemen is en waarbij we niet geheel onterecht kunnen stellen dat er een soort van cultureel randje in de mix zit.

Op het programma staan namelijk ‘The Corps en Blacked Out’ twee punkbands afkomstig uit, geloof het of niet, de gelijknamige stad (in het Engels dan…) Coevorden uit Canada.
Geschiedkundig “cultureel” feitje is dat er sinds de expo daar in 1986, een replica staat van Coevordens roze herkenningspunt, het kasteel! Ooit geschonken door onze eigen gemeente. Een andere link met onze stad is dat English Bay, het latere Vancouver, is ontdekt door George Vancouver een nazaat van de heren van Coevorden. Nú, 37 jaar later, wagen twee locale punkbands de oversteek over de oceaan en komen The Corps en Blacked Out hun melodieuze skate punk, waarbij laatstgenoemde band alles voorziet van een hardcore randje, hier in Coevorden aan de man brengen. Deze show is ook gelijk de afsluiter van hun Europese tour zodat ze in Metal Front extra hard kunnen gaan.

THE CORPS: (2de band van de avond)

The Corps uit Vancouver BC is de perfecte combinatie van stripboeken en punkrock. Deze 4 vrienden debuteerden in 2015 en hebben hun geluid aangescherpt met snelheid, zwaarte, hart en een vleugje humor. Ze hebben een unieke insteek op snelle, agressieve en melodieuze skatepunk tegelijkertijd voortbouwend op de klassiekers van het genre. De band mengt elementen uit hun favoriete DC Comics met thema’s als sociale problemen, grote levensvragen en de roep om een betere wereld voor iedereen.

Brett “Limo” Hopkins van Modern Terror en voormalig NOFX-tourmanager heeft het geluid van de band omschreven als een kind van de scheiding tussen Propagandi en vroege No Use For A Name.

In augustus 2022 speelden The Corps een uitverkochte thuisstadshow als directe support van de Californische legendes Pulley en hebben podia gedeeld met anderen notabelen als Belvedere, Satanic Surfers en Propaghandi.

Met de zegen van Montreal’s Thousand Islands Records, duikt The Corps de studio in samen met Tim Creviston (Spiritbox, Rest Easy). Om te werken aan hun meest recente EP, ‘From Oblivion’ uit 2022.

De 6 nummers op deze EP bieden een geweldige momentopname van wat de band goed doet, en waar ze naartoe gaan. De leading single ‘Dear Detective’ is nu al hun meest gestreamde nummer op Spotify. De liedjes zitten vol pareltjes waar stripfans blij mee zullen zijn, en nodigen de luisteraar uit om te raden naar welke strips wordt verwezen. Echter de mix van snelheid, kracht en aanstekelijkheid van hun muziek zal de complete punkfanschare kunnen boeien.

The Corps (foto door: eigen foto)
Blacked Out (foto door: eigen foto)

BLACKED OUT: (1ste band van de avond)

Blacked Out is een punkband uit Vancouver, BC, op contract bij Thousand Islands Records. Hun deuntjes zijn een mix van agressieve riffs, pakkende refreinen en doordachte teksten in een klassieke dóch moderne kijk op melodieuze hardcore.

De band begon oorspronkelijk in 2004 in het kleine toeristische stadje Banff, Alberta. Ryan, Wade en Morgan werkten als drietal en toerden regelmatig, overal waar ze heen gingen, verdienden ze nul geld. Ze hadden echter wel de tijd van hun leven spelend in steden en dorpen in heel Canada, en brachten hun eerste volledige album ‘Life Beyond the Line’ uit in 2008. De heren van Blacked Out besloten in 2009 naar Vancouver, BC te verhuizen en bezigden zichzelf onmiddelijk met het integreren in de bloeiende lokale punkscene. Kort daarna werdt er een nieuw album opgenomen, maar dankzij een aantal tegenslagen zou het tot 2016 duren voordat hun vervolgalbum ‘Sereena’ daadwerkelijk wordt uitgebracht.

Ondanks dat Blacked Out geweldige shows heeft gespeeld met grote bands door de jaren heen kwam alles pas écht samen in 2017 met het toetreden van ‘Lee’ tot de line-up. Met het toevoegen van een tweede gitaar en een melodieuzere stem in de mix is hun songwriting merkbaar veranderd en de complexiteit van hun muziek vergroot. Hun nieuwste album ‘Wasted Breath’ wordt in 2020 uitgebracht via Thousand Island Records.

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Zaterdagavond 30 september opent MFC Coevorden de deuren voor deze heugelijke multi-continentale punknight, als aftrapper voor de najaarsprogrammering om 20:30 uur en om 21:30 uur start de eerste band van de avond. De entree is 10,- euro en leden betalen 6,- euro. (lidmaatschap niet verplicht)

MEDIAPARTNERS: ZWARE METALEN http://www.zwaremetalen.com| METALBOYS https://www.metalboys.org

BANDS:

(Website The Corps) https://www.instagram.com/thecorps2814/

(Facebookpagina The Corps)  https://www.facebook.com/thecorps2814/

(Website Blacked Out)   https://blackedoutband.com/  

(Facebookpagina Blacked Out)  https://www.facebook.com/blackedoutband/

INFORMATIE MFC:

CONCERT: THE CORPS (CAN) + BLACKED OUT (CAN)
DATUM CONCERT: Zaterdag 30 september 2023
ZAAL OPEN: 20:30 uur
AANVANG: 21:30 uur
ENTREE: 10,- euro | leden 6,- euro

(Betaalautomaat in het gebouw)

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741