MFC Presents:

Concert@MFC: Tangled Horns (Bel) + Bjorn Flarf

Coevorden (MFC) – Zaterdag 14 september staat er muziek geïnspireerd door een breed scala aan muziekstijlen uit zowel de harde en rustigere hoek op het programma in het Metal Front Coevorden. De verantwoordelijke bands zijn, Tangled Horns uit Antwerpen met een mix van stoner, grunge en zelfs spacerock en Bjorn-Flarf afkomstig uit Utrecht die iets doen met waanzin, gecombineerd met songwriting aan de hand van algoritmes. Na de zomerstop is dit de eerste gig die de programmering van MFC Coevorden’s herfstagenda inluidt. Een goed begin is het halve werk zegt men en met deze twee monsterbands wordt daartoe een poging gedaan.

Tangled Horns: hoofdact

Tangled Horns is een rockband afkomstig uit Antwerpen met hun roots in het Belgische Noorderkempen.
De beste manier om hun muziek te omschrijven is stonerrock meets grunge en garagerock met jaren negentig vibes waarbij er ook elementen van 70’s spacerock zijn te horen.

De band staat bekend om hun solide, zweterige en energieke live shows. Na een EP en drie albums waarvan de laatste ‘Unstoppable Force’ geproduceerd door ‘Pieter Kloos’ dateert uit 2016, brengt Tangled Horns in 2018 een knaller van een plaat uit ‘Superglue for the Broken’. De band is geheel DIY en een perfect voorbeeld van de échte, integere, hard werkende band die altijd de grenzen van hun eigen kunnen op blijven zoeken. Met een goede fundering in de Belgische underground scene worden ze steeds bekender bij het grotere publiek.

Bands waarmee de heren Stef, Kris, Tim, Dennis en Raf op het podium hebben gestaan zijn o.a.: Clutch, Baroness, Atomic Bitchwax, Graveyard en meer. Momenteel toert de band door Duitsland, België, Engeland en zal in Nederland ook vaker van zich laten horen.

Bjorn Flarf: Eerste band van de avond

Bjorn Flarf is een nieuwe en verrassende sensatie uit Utrecht brouwen een smeltkroes van alles wat heavy is maar altijd met een melodisch randje. Je zou hun muziekstijl kunnen omschrijven als indiecore maar dat zal niet voor alle kenners een geheel juiste omschrijving zijn. Deze band moet je echt live aanschouwen om de diversiteit, originaliteit en energie ten volle te ervaren. Wat je kunt verwachten is een mix-up van stijlen waaronder; old school punk, hardcore, metal, indie en rock.

Het zit hem voornamelijk in de teksten die zijn geschreven aan de hand van gegenereerde algoritmes genaamd ‘de Flarf methode’, dus vat niets al te persoonlijk op. Blame it on the machine! Bjorn Flarf’s muziek is gemaakt met handen, armen, voeten en stembanden en kan sporen bevatten van bloed, zweet, tranen en wodka.

De bandleden zijn wel of niet bekend van bands zoals; Secret Handshake Club, Black Decades, Status Apatus, Cathode en BgR. In oktober 2017 namen ze geheel live hun eerste album op getiteld, ‘Life in Sweden’.

Zaterdagavond 14 september opent het Metal Front Coevorden de deuren om 21:00 uur en om 22:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is zes euro en clubleden betalen 4,50,- euro.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine, DeathBox ‘metal radio 24/7’
—————————————————————————————–

LINKS:

http://www.tangledhorns.com/ (website – Tangled Horns)

https://www.facebook.com/tangledhorns/ (Facebookpagina – Tangled Horns)

http://bjorn-flarf.bandcamp.com/ (website – Bjorn Flarf)

https://www.facebook.com/BjornFlarf/ (Facebookpagina – Bjorn Flarf)

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/360334743991494/posts/2377775848914030/

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=eQrRKH_aUCM (videoclip – Magnificent Maniac- Tangled Horns)

https://www.youtube.com/watch?v=BYxYVqptiH8 (videoclip – Momentum – Tangled Horns)

https://www.youtube.com/watch?v=prJ1gT_rh5c (videoclip – Butterfly Skull – Bjorn Flarf)

https://www.youtube.com/watch?v=iYJTHm7rBEQ (Dr Widow live @ De Witte Wolf, Groningen – Bjorn Flarf)

Evenement op facebook: https://www.facebook.com/events/399378783950675/

—————————————————————————————–
CONCERT: TANGLED HORNS + BJORN FLARF
DATUM CONCERT: Zaterdag 14 september 2019
ZAAL OPEN: 21:00 uur
AANVANG: 22:00 uur
ENTREE: 6,- euro, MFC leden 4,50,- euro

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
—————————————————————————————–