MFC Presents:

MFC OUTSIDE 2019: The Pheromones + The Damned Few

Coevorden MFC – Zaterdag 13 juli houdt de organisatie van het Metal Front Coevorden de zesde editie van het openluchtconcert MFC Outside. Dit evenement wat oorspronkelijk begon als een barbecue voor leden en kennissen is lichtelijk uit zijn voegen gebarsten met een gemiddeld bezoekersaantal van zo’n 200 man. Dit is mede te wijten door de beslissing om twee bands op een buitenpodium neer te zetten afgewisseld door een club DJ die tussen de acts old school vinyl draait, zodat iedereen de gehele avond kan genieten van oldies, goldies en live muziek. Traditioneel kan men voor vlees of andere snacks terecht bij de cateraar op het terrein. En als de avondschemering intreedt worden de vuurkorven ontstoken en samen met o.a. de buitenspots gezorgd voor een kleurrijk vuurwerk.

De bands die dit jaar op het programma staan zijn The Pheromones afkomstig uit Amsterdam, die zich profileren als een rockband die tegen de retro- en bluesy garagerock aan schuurt en wanneer nodig alles weten te omhullen in een catchy verpakking. Voorafgegaan staat The Damned Few op het podium die de vlammen op laten laaien met rock, blues en pshychedelia uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen. De draaitafel die bediend word door DJ-Deamon wordt belegd met een indrukwekkende collectie lp’s die tracks bevatten uit het repetoire van o.a. CCR, Uriah Heep en The Jimmy Castor Bunch.

The Pheromones: hoofdact

The Pheromones uit onze hoofdstad waren verantwoordelijk voor de aanstekelijke hit ‘Stronger’ die te horen was in de trailer van de Amerikaanse serie Californication. Na vele optredens op Nederlandse podia en festivals hebben ze een sterke live-reputatie opgebouwd. Hun energieke show staat strak van testosteron en zorgt bij het publiek gegarandeerd voor extra aanmaak van dopamine. Soms in een strak catchy jasje en hier en daar schurend tegen de retro- en bluesy garagerock aan.

30 Januari brengen ze hun 3de album ‘Favourite Mistakes’ uit. Onvervalste rockliedjes met af en toe een vleugje nostalgie. Denk aan: The Romantics, The Kinks, ZZ top, The Rolling Stones, Jet & The Small faces.
Laat deze kans niet liggen en laat je trommelvliezen genieten van deze vrolijke rockband uit de steegjes van druilerig Amsterdam.

The Damned Few: Eerste band van de avond

The Damned Few bestaande uit Dion (vocals), Michiel (gitaar), Mark (bas) en Piero (drums) is smerigheid in zijn meest pure vorm. De sound van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen…
Hun muziek is gemaakt met hart, ziel, ballen en blote handen. Ambachtelijk vervaardigd in de muzikale keuken van Overijssel.

Enigszins vergelijkbaar met bands als Blues Pills en Graveyard en met een dijk van een EP getiteld ‘Dirt’ op zak krijg je een supersonische klap voor je bakkes en zie je een dikke middelvinger naar de moderne, ‘plastic’ popmuziek. Rock ‘n fucking roll!

Zaterdagavond 13 juli opent het MFC Coevorden de poorten om 20:00 uur en om 21:00 uur staat de eerste band klaar voor het startschot. De entree is 3,- euro en clubleden hebben gratis toegang.

(Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland)

Mediapartners bij dit evenement: Rockmuzine, DeathBox
——————————————————————————————
LINKS:

https://www.thepheromones.nl/ (Website – The Pheromones)
https://www.facebook.com/thepheromones.official (Facebookpagina – The Pheromones)

https://thedamnedfew.nl/ (Website – The Damned Few)
https://www.facebook.com/thedamnedfew/ (Facebookpagina – The Damned Few)


Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/360334743991494/posts/2428378310520450/

Evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/2386650308233987/


VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=l5BwEvM74TI (Officiële video clip – Money Talks – The Pheromones)
https://www.youtube.com/watch?v=ZP1rkvNUyZM (Officiële video clip – Stronger – The Pheromones)
https://www.youtube.com/watch?v=RhWDVSPFH6U (Aftermovie Releaseshow ‘the Dirt’ – The Damned Few)

——————————————————————————————
CONCERT: MFC OUTSIDE VI – The Pheromones + The Damned Few
DATUM CONCERT: Zaterdag 13 juli 2019
ZAAL OPEN: 20:00 uur
AANVANG: 21:00 uur


ENTREE: 3,- euro, MFC leden Gratis

PINNEN IS NIET MOGELIJK! Pinnen kan in het centrum van Coevorden op loopafstand

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741
——————————————————————————————