MFC Presents:

Concert@MFC: The Thrashing Dutchman Tour: Cthulhu + Hallowed Fire + Degenerate

ZATERDAG 05-02-2022 | ZAAL OPEN 19:00 UUR | AANVANG 20:00 UUR | ENTREE 7,- | LEDEN 5,-

AFGELAST! HET CONCERT WORDT VERZET NAAR EEN NIEUWE DATUM

Coevorden (MFC) – Zaterdag 5 februari presenteert het MFC Coevorden een thrashmetal night onder de noemer ‘The Thrashing Dutchman Tour’. Drie thrashmetalbands allen afkomstig van Nederlandse bodem gaan de metal liefhebbers trakteren op lekkere riffs en gierende solo’s die onlosmakelijk verbonden zijn met dit metalgenre. Hallowed Fire en Degenerate geven acte de présence waarbij Cthulhu als headliner hun debuutalbum gaan promoten.

Cthulhu – Bastiaan op de bas, Joep op gitaar, Vidal als zanger gitarist en tegenwoordig Koen als drummer dit is de vierkoppige thrashmetal formatie uit Lelystad waarmee het allemaal begint. Cthulhu wordt in 2018 opgericht met als doel het schrijven van eigen materiaal. Na 32 shows gespeeld te hebben na de opnames van hun debuutalbum, welke wordt opgenomen met de hulp van producer Guido Aalbers bekend van projecten met o.a. Colossa, Tricklebolt, Within Temptation en The Monolith Deathcult, steekt covid-19 de kop op met als gevolg dat de hele sector en dus ook Cthulhu stil komt te liggen. In 2021 wordt Cthulhu’s droom alsnog waarheid en wordt ‘Cremator of the Sky’ in januari officieel uitgebracht. Met een immense bak motivatie en een vurige drive voor moderne thrashmetal dreunt deze band op elk podium die zij mogen betreden.

Cthulhu (bandfoto door: Cthulhu)
Hallowed Fire (bandfoto door: Leon Muizer)

Hallowed Fire – Hallowed Fire is een vijfkoppige heavy- en thrashmetalband uit Heerhugowaard (Nederland) die eind 2016 werd gevormd. Hun eerste show was de voorronde van de Metal Battle 2017. Ze haalden de halve finale en sindsdien volgden vele shows. De band bestaat uit Rob Mandjes (zang), Daniel Ruiz (gitaar), Maxime de Koning (gitaar), Bas Leurs (bas) en Joey Duijm (drums).
Hun invloeden variëren van snelle old school thrash- en speedmetal tot meer groove heavy breakdowns. In april 2019 brachten ze hun debuut-EP uit genaamd ‘Decade of Darkness’ en op 24 januari 2020 werd een tweede EP ‘Pillars of Lies’ uitgebracht.
Hallowed Fire heeft het podium gedeeld met bands zoals: Exhorder, Angelus Apatrida, Evil Invaders en Distillator.

Degenerate – Een band van weinig woorden maar daden. Degenerate is een metalband uit Nederland met thrash en melodic elementen in hun muziek denk hierbij aan Lamb of God en Machine Head. Ze shredden, riffen, soleren en beuken met niet mis te verstane strakheid sinds 2016. Met het full-lenght album ‘Devestation Ahead’ welke in 2019 uit wordt gebracht pogen ze elke zaal onveilig te maken.

Degenerate (bandfoto door: Youri Konings)

BEKIJK HIERONDER VIDEO’S VAN DE BANDS

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS

Zaterdagavond 5 februari vindt het evenement plaats in het Metal Front Coevorden. De deuren gaan open om 19:00 uur en om 20:00 uur begint de eerste band. De entree bedraagt 7,- euro en vaste leden betalen 5,- euro.

Bij de ingang wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs meer info vind je hier: https://www.mfcweb.nl/corona/

(Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten)

Mediapartners: Zware Metalen, MetalBoys, DeathBox

LINKS:

Artikel MFC op Facebook: https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/4013741135317485

Evenement MFC op Facebook: https://business.facebook.com/events/1763646617146709/

BANDS:

https://www.facebook.com/CthulhuThrash/ (Facebookpagina – Cthulhu)

https://www.facebook.com/HallowedFireOfficial (Facebookpagina – Hallowed Fire)

https://www.facebook.com/Degenerate.Metal (Facebookpagina – Degenarate)

================================

CONCERT: THE THRASHING DUTCHMAN TOUR: CTHULHU + HALLOWED FIRE + DEGENERATE
DATUM CONCERT: AFGELAST EEN NIEUWE DATUM VOLGT
ZAAL OPEN: 19:00 uur
AANVANG: 20:00 uur
ENTREE: 7,- euro, MFC leden 5,- euro

Geen V.V.K. entree aan de kassa, pinnen is mogelijk

================================

================================

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32
7741 KT Coevorden
0524-515038
www.mfcweb.nl
www.facebook.com/MFC.7741
www.twitter.com/MFC7741

================================