MFC Presents:

CONCERT@MFC: SEB ZUKINI + ROCKET CHAIR, and more!

ZATERDAG 23-07-2022 |INSIDE: ZAAL OPEN 20:00 UUR | AANVANG 21:00 UUR | OUTSIDE: TERREIN OPEN 17:00 UUR | AANVANG 18:00 UUR | ENTREE GRATIS!

Coevorden (MFC) – Metal Front Coevorden bestaat 25 jaar en gaat dat (eindelijk) vieren op zaterdag 23 juli, aanstaande. Nadat vorig jaar dankzij alle coronamaatregelen alle intenties om een openbaar jubileumfeest te organiseren niet haalbaar bleken, gaat het Coevorder muziekcollectief dit jaar voor een herkansing.

Onder de noemer “MFC INSIDE-OUT” komt er als nog een ‘hybride jubileum-experience’ die uit verschillende typische MFC-elementen zal bestaan: twee bands in de vertrouwde setting binnen maar óók de sfeer van MFC Outside buiten. Dus met het vertrouwde kampvuur en houtgestookte barbecue lekkernijen van een mysterieuze lokale BBQ-pitmaster genaamd “OBOEMA”.

MIDDAGPROGRAMMA:

Vanaf vijf uur ’s middags is het terrein al open voor het publiek. Het wordt letterlijk een open huis die interessant wordt voor zowel leden –als niet leden: met een fototentoonstelling van die 25 jaar Coevorder muziekgeschiedenis, live muziek én de mogelijkheid om zelf ook mee te jammen. Tussen de bedrijven door draait DJ MONDAY fijne plaatjes van vinyl tot het avondprogramma van start gaat.

Vanaf 21:00 uur verhuist de aandacht weer naar het binnenpodium, met live muziek van rockband SEB ZUKINI afkomstig uit het noorden van Nederland. Maar voordat zij het podium bestijgen is er eerst nog het optreden van het regionale viertal ROCKET CHAIR een no-nonsense rockband van Drentse bodem.

Seb Zukini is een rockband waarbij je niet alleen uit je dak kunt gaan, maar welke ook je geweten prikkelt.

Gevormd in mei 2021 in het noorden zet de band met hun liedjes in op de innerlijke strijd bij het maken van keuzes in maatschappelijke en persoonlijke kwesties. Om de boodschap urgentie te geven word je meegenomen door stuwende ritmes, scheurende gitaren en een doordringende stem gecombineerd met harmonische samenzang. Op het podium uit zich dit in de stoïcijnse houding van zanger Seb, versterkt door een dynamische band performance.

Seb Zukini is als eerste deelnemer geselecteerd voor Hit The North 2022, een traject vanuit Eurosonic Noorderslag in samenwerking met de noordelijke popkoepels. Tijdens dit traject gaat de band zich ontwikkelen met behulp van professionals om voet aan wal te krijgen in de Europese rockscene, en zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hun innerlijke strijd. De band was dit jaar één van de smaakmakers van het Bevrijdingsfestival in Assen.

Seb Zukini (foto door: non entiteit)
Rocket Chair (foto door: Rocket Chair)

Opgericht in 2015, is Rocket Chair een no-nonsense Rockband van Drentsche bodem. De band bestaat uit 4 leden: Sil Schepers (lead zang en drums), Jelle Schepers (gitaar en zang), Remco Vos (gitaar), & Sven Zwart (basgitaar).

Na jaren fungeren als coverband, pakt de band het ontwikkelen van eigen muziek serieus op.

Op de vlaktes van Nieuw-Schoonebeek, vlak aan de Duitse grens, worden de nummers van Rocket Chair ontwikkeld, opgenomen en gemixt. In 2021 wordt hun debuutsingle ‘the Other Side’ uitgebracht.

Met stevige riffs en songs die lichte invloeden bevatten van bijvoorbeeld: Foo Fighters, Velver Revolver en Rage Against The Machine en met optredens op o.a. Festerica (2x), Rumah Live, Folk an de Gruppe en hun recente deelname aan Drentsch Peil XL, timmeren de heren van Rocket Chair hard aan de weg.

BANDVIDEO’S:

NACHTPROGRAMMA

Na de shows binnen, gaat het buiten weer verder met sessies bestaande uit meerdere huistalenten en combo’s. Zoals de formaties SHANDY en K-A-R (Kramer/Attinga/Rouwenhorst), die ook hun repetitieruimte delen in MFC. Nog steeds onder het genot van OBOEMA’s HOUTGESTOOKTE BBQ en vinyl-kneiters van DJ MONDAY gaan we de nacht verder in met kampvuur en een traditionele show van VON PICKARTZ’ PYROTEAM. En hopelijk veel nieuwe muzikale samenwerkingen!

Hoe dan ook: het wordt een niet te missen feest bij MFC! Zorg dus dat je erbij bent! En waarom zou je ook niet, want de entree voor dit alles is GRATIS!

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS

MFC opent de poorten op ZATERDAG 23 JULI om 17:00 uur. Het buitenprogramma met jamsessies vindt plaats van 18:00 uur tot 21:00 uur. Daarna gaat het binnenprogramma van start met Rocket Chair en Seb Zukini. Aansluitend vanaf middernacht meer sessies, muziek van DJ Monday en een heuse pyroshow!

LINKS:

Artikel MFC op Facebook: https://tinyurl.com/4nttwbja

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/605698537445460

BANDS:

https://m.facebook.com/Seb-Zukini-110734504486140/  (Facebookpagina – Seb Zukini)

www.rocketchair.nl   (Website – Rocket Chair)

www.facebook.com/OfficialRocketChair    (Facebookpagina – Rocket Chair)

ACHTERGROND ITEM VAN RTV DRENTHE OVER 25 JAAR METAL FRONT COEVORDEN (01-12-2021):

CONCERT: SEB ZUKINI + ROCKET CHAIR

DATUM CONCERT: Zaterdag 23 juli 2022

ZAAL OPEN: 20:00 uur

AANVANG: 21:00 uur

MIDDAGPROGRAMMA BUITEN: JAMSESSIE + BARBECUE

TERREIN OPEN: 17:00

AANVANG: 18:00

ENTREE: Gratis

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741

voor consumpties en de bbq zijn munten nodig, deze zijn verkrijgbaar aan de kassa middels pin en/of contanten