MFC Presents:

CONCERT@MFC: A VERY HEAVY X-MOSH 15: TEN TON JOHN + DEADSPEAK + VON MOLLESTEIN

ZATERDAG 24-12-2022 |ZAAL OPEN 19:00 UUR | AANVANG 20:00 UUR | ENTREE 10,- | LEDEN 7,50

Coevorden (MFC) – Ho, ho, ho! Zo zeker als de hulstbessen rood zijn en de dennenbomen groen. Zo zeker gaat er een 15de editie plaatsvinden van MFC’s ‘A Very Heavy X-mosh’. Drie bands gaan op kerstavond hemelse en bijbelse tonen ten gehore brengen en er zal geheadbanged en gepogood worden totdat het publiek is plat gemoshed tot een knusse vlezige kerstpudding. De sneeuw moge vallen, de stormwind mag loeien en de koude nacht mag ons overvallen, want iedereen zit op kerstavond binnen in de verwarmde zaal ‘cosy en homey’ te genieten van thrash- en groovemetal van Ten Ton John, old school deathmetal van het Friese Deadspeak en theatrale aggrotech blackmetal van het uit Nijmegen afkomstige Von Mollestein.

TEN TON JOHN (foto door: Johan Sonneveld)

TEN TON JOHN (hoofdact):

Van de as van een, groeide de ander. Vier metalheads waarvan de invloeden van totaal andere verledens samensmelten tot wat Ten Ton John is geworden: thrashy metal met groovende riffs, invloeden van hardcore, funk en tech. Denk hier aan het oude Machine Head, Tool en Gojira. Cleane zang afgewisseld met brute grunts. Dat maakt Ten Ton John een energieke band zowel op het podium als daar buiten.

Opgericht in November 2017, heeft Ten Ton John weliswaar nog geen album uitgebracht, maar wel een hele reeks singles opgenomen zoals; End of Hope, I am the Enemy en I do not Seek, I Find, welke de opstap zijn naar hun eerste volledige release en alvast te beluisteren zijn op internet.

DEADSPEAK (2de band van de avond):

Afkomstig uit Friesland is Deadspeak een 3 hoofden tellende formatie die ‘old school deathmetal’ componeren.

Beïnvloed door bands als Death, Benediction, Master en Morbid Angel schijnen Jasper, Patrick en Moanne nieuw licht op oude duistere zaken. De eerste EP ‘Disolve the Dreams’ opgenomen door Michiel van der Plicht is in 2022 uitgebracht door RawSkullRecordz.

DEADSPEAK (foto door: Esmee van Sinderen)
VON MOLLESTEIN (foto door: Von Mollestein)

VON MOLLESTEIN (eerste band van de avond)

Von Mollestein ontstaan in 2019 te Nijmegen is muzikaal het beste te omschrijven als ‘aggrotech blackmetal óf aggroblack. Hun muziek bevat zowel invloeden als pure aggrotech beats en industriële composities gemixt met snelle onbeschaamde (black) metal riffs.

Dunkelwalt Immerkalt is het brein achter dit project en verantwoordelijk voor de gitaar, keyboard partijen en de productie, terwijl Mr. Cooger de ijs smeltende screams en grunts verzorgt. In 2021 wordt de formatie versterkt met het aantreden van Dr. J West die aan de al duistere muziek een extra donker randje toevoegt die perfect aansluit bij hun reputatie en theatrale live shows. Sterk beïnvloed door de werken van Clive Barker (en dan met name Hellraiser en de cenobites) en andere horrorliteratuur en films levert Von Mollestein een ruwe en angstaanjagende ervaring af met een sterke focus op visuals die omschreven worden als ‘gesamtkunstwerk’. Von Mollesteins belofte aan jou is dat ze zorgen voor een unieke beleving waar snelle ongepolijste muziek met horrorelementen op nummer 1 staat.

De eerste EP ‘Knock your Knuckles’ wordt uitgebracht in 2020 en nog datzelfde opgevolgd door een full lenght cd getiteld ’Fistfull of Mental’. Gedurende de Covid pandemie zitten de heren niet stil en worden er nieuwe songs geschreven totdat er genoeg materiaal is voor een split album ‘A Journey Into the Dephts of Nihilism’, welke in 2021 verschijnt in samenwerking met de band Prickrott.

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Artikel MFC op Facebook: https://tinyurl.com/58zs3err

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/1253705691917146/

BANDS:

https://www.facebook.com/tentonjohn   (facebookpagina Ten Ton John)

 https://www.tentonjohn.com/band/  (website Ten Ton John)

https://www.facebook.com/DeadspeakNL  (facebookpagina Deadspeak)

 https://deadspeaknl.bandcamp.com  (website Deadspeak)

https://www.facebook.com/VonMollestein   (facebookpagina Von Mollestein)

https://vonmollestein.bandcamp.com/ (website Von Mollestein)

CONCERT: A VERY HEAVY X-MOSH 2022:  TEN TON JOHN + DEADSPEAK + VON MOLLESTEIN

DATUM CONCERT: ZATERDAG 24 DECEMBER 2022

ZAAL OPEN: 19:00 uur

AANVANG: 20:00 uur

ENTREE: 10 euro, MFC leden  7,50 euro

PIN AANWEZIG

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741