MFC Presents:

OPEE@MFC: GRAND DECADENCE + HAMERHAAI

DEMO RELEASE SHOW – GRAND DECADENCE

ZATERDAG 24-09-2022 | ZAAL OPEN 20:30 UUR | AANVANG 21:30 UUR | ENTREE GRATIS

Coevorden (MFC) – Zaterdag 24 september presenteert MFC Coevorden weer een open podium of eigenlijk beter gezegd, ‘presenteert GRAND DECADENCE hun debuutdemo cd “Breaking My Mind” middels een release party in MFC’. Uit Friesland afkomstig werken Reynaerd, Justin, Aan en Coen sinds een jaar of twee aan deze eerste officiële release waarbij ze in coronatijd de puntjes op de ‘i’ zetten. De bandleden zijn beïnvloed door bands zoals; Black Sabbath, Megadeth, Pink Floyd en The Flaming Lips wat resulteert in een muzikale mix van psychedelische rock met metalinvloeden. Met hun nieuwe plaat vers van de pers hebben ze de organisatie van MFC Coevorden gevraagd om hun demo release party te hosten. Voor hun en een hele schare fans, familie en vrienden. Coevrn’s D.I.Y. popcollectief welke anno 2022 al minstens 25 jaar een warm hart toedraagt aan de ontwikkeling en ondersteuning van nieuw Nederlands talent, neemt deze taak uiteraard met trots voor diens rekening.

Natuurlijk verdient dit feest een goede starter (die op zichzelf al stevig hun mannetje staan) en die is gevonden in het metalpowertrio HAMERHAAI met leden uit Dedemsvaart en Zwolle. Echte party cannons die zware uit de jaren negentig geïnspireerde hardcore en metal met Nederlandstalige teksten ten gehore brengen. Een soort van kruisbestuiving tussen Obituary, Iron Age, Mötorhead en Normaal. De mannen Ton, Jos en Gijs rollen de spieren los, warmen de gewrichten op en masseren andere fysio gerelateerde blokkades weg, zodat de voetjes goed los gaan komen van de vloer en er lekker geswingd kan worden.

Alsof al deze ingrediënten nog niet genoeg zijn voor een topavondje gaan de heren van Grand Decadence, de hoofdact van de avond, een aantal cd’s verdelen onder de aanwezigen. Ze hebben laten doorschemeren dat het niet om een klein stapeltje gaat, want ze willen het écht goed gaan vieren, hoe vet is dat?! En om het nog vetter te maken is de entree zaterdag 24 september ook nog eens geheel gratis.

Grand Decadence (foto door: Dirk Schreuders)

GRAND DECADENCE (2de band van de avond)

Grande Decadence is een psychedelic rockband, met metalinvloeden, uit Friesland. De zanger-gitarist, gitarist en drummer begonnen de band in 2014, met de intentie om door (heavy) metal beïnvloedde muziek te maken (Black Sabbath, Iron Maiden, Megadeth). De eindelijke doorstart kwam in 2020 toen de bezetting werd aangevuld met een bassist. Hiernaast slopen er steeds meer psychedelische invloeden in het eigen werk (Pink Floyd, The Flaming Lips). Met veel plezier repeteerden zij met regelmaat, en vrij snel is de stap gemaakt om eigen werk op te gaan nemen in de coronatijd. Dit resulteerde in een demo, die gepresenteerd zal worden.

HAMERHAAI (eerste band van de avond)

Hamerhaai is een powertrio afkomstig uit de zompige moerassen en andere schijtbagger die het oostelijke deel van Nederland beslaan. De bandleden Ton, Jos en Gijs zijn of waren terug te vinden in bands zoals; Massive Assault, DEGVD, Gascoingne, Painbrouwer en Laffe Mietjes. Daarnaast zijn de leden ook actief bij het label “Crash Landing Records” en organiseren ze vanuit Dedemsvaart en Zwolle evenementen.

Hamerhaai pulse-vist met zware 90’s geïnspireerde hardcore en metal in het straatje van All Out War, Obituary en Iron Age. Songteksten gaan over sociale dilemma’s verpakt in met ironie doorspekte metaforen, voornamelijk gezongen in het Nederlands. Alles bij elkaar té hardcore voor true metalheads, té metal voor hardcore puristen en precies nét genoeg voor mensen die dat allemaal geen éne zier uitmaakt.

De band heeft drie albums op zak waaronder “Drietand” en “Tandje Erbij” en nog twee splits uitgebracht samen met Troops Of Doom en Fatesealer. Met tours in Duitsland, Polen en Tsjechië met o.a. Negative Approach en Madball en met de nodige optredens op festivals is de band er na coronatijd ook weer helemaal klaar voor.

Hamerhaai (foto door: J.P. Jansen)

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Zaterdagavond 24 september opent het Metal Front Coevorden in het kader van een demo cd release show de deuren om 20:30 uur en om 21:30 uur start de eerste band. De entree is geheel gratis.

Artikel MFC op Facebook: https://tinyurl.com/2k4bhpcn

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/5530212343683489

BANDS:

https://www.facebook.com/granddecadence/ (Facebookpagina – Grand Decadence)

https://www.instagram.com/granddecadenceband/ (website – Grand Decadence)

https://www.facebook.com/hamerhaai  (Facebookpagina – Hamerhaai)

https://hamerhaai.bandcamp.com (website – Hamerhaai)

INFORMATIE MFC:

CONCERT: GRAND DECADENCE + HAMERHAAI

DATUM CONCERT: Zaterdag 24 september 2022

ZAAL OPEN: 20:30 uur

AANVANG: 21:30 uur

ENTREE: GRATIS!

Betaalautomaat aanwezig voor munten

INFORMATIE MFC:

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741