MFC Presents:

CONCERT@MFC: ZUNDAPP SESSIONS met: THE PHEROMONES + BARLEYWINE + ZUNDAPP DISORDER

ZAAL OPEN 20:30 UUR | AANVANG 21:30 UUR | ENTREE 7,50 | LEDEN 5,-

COEVORDEN (MFC)Metal Front Coevorden organiseert op vrijdag 7 oktober een bijzondere concertavond die in het teken zal staan van ons clublid Marco ‘Koevern Cowboy’ Koops, die afgelopen december onverwacht overleed. Omdat hij om 8 oktober eigenlijk zijn 52ste verjaardag zou vieren, heeft MFC besloten om middernacht in te luiden met een aantal live-nummers die Marco op zijn repertoire had staan en met verschillende bands vertolkte binnen– en buiten MFC. Onder de noemer ‘The Zündapp Sessions’ heeft MFC drie bands gevonden die het feestgevoel op dit speciale, avondvullende vrijdagconcert compleet zullen maken.Zorg dus dat je niet vergeet, dat het concert niet op de gebruikelijke zaterdagavond plaats zal vinden, maar dat je na de ‘vrijdagmiddag borrel’ gelijk door moet naar Metal Front Coevorden. Want we beginnen meteen met een knaller van een band uit Amsterdam, die we nog kennen van MFC Outside 2019.

THE PHEROMONES komen voor deze gelegenheid namelijk een speciale set spelen, waarin óók een paar favoriete nummers van Marco Koops voorbij zullen komen. En dat vinden wij natuurlijk helemaal geweldig, want we hebben het hier wel over één van de beste Nederlandse rockbands – die ook nog een beetje geschiedenis heeft met MFC.

Zoals gezegd stonden The Pheromones op onze laatste editie van MFC Outside (vóór de coronaperiode), maar daarnaast stonden hun bandleden Marijn (zang/gitaar) en Michiel (basgitaar) Slager óók al eens eerder bij ons op de bühne met hun vorige band Nuff Said (o.m. bekend van de soundtrack van de Nederlandse cultfilm ‘Wilde Mossels’), die nog steeds gezien mogen worden als één van de betere Nederlandse rockbands uit die tijd.

The Pheromones (foto: eigen foto)

Hun nieuwe band The Pheromones (aangevuld met drummer Tanco Baart en gitarist Matthijs Hoitsma), is verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsong ‘Stronger’ die te horen was in de trailer van de Amerikaanse serie Californication. De band heeft een sterke live reputatie opgebouwd op onnoemelijk veel podia en festivals, en hun energieke show staat strak van de testosteron en zorgt bij het publiek voor extra aanmaak van dopamine. Soms in een strak catchy jasje en hier en daar schurend tegen de retro- en bluesy garagerock aan.   

Enige tijd geleden alweer, brachten ze hun derde album ‘Favourite Mistakes’ uit. Stuk voor stuk onvervalste rockliedjes met af en toe een vleugje nostalgie. Denk aan: The Romantics, The Kinks, ZZ Top, The Rolling Stones, The Small Faces, maar ook Razorlight of Jet. Wees er op tijd bij, want deze vrolijke rockband trapt de avond af en zal zoals beloofd een paar speciale songs voor onze Marco z’n verjaardag spelen!

ZUNDAPP DISORDER: (tweede band van de avond)

Na de speciale set van onze Amsterdamse vrienden, is het de beurt aan een band uit de eigen gelederen: Angel Disorder. Deze old shool death/trash metalband is de laatste paar maanden druk bezig met nieuw materiaal in onze oefenruimte voor hun nieuwe EP. Maar de heren wilden graag hun steentje bijdragen aan de avond en hebben tijd kunnen vinden om op korte termijn een paar van Marco’s favorieten in te studeren. Voor de gelegenheid stappen Henry Ten Napel, Dick Kloosterhuis en Marco Arends uit hun comfortzone en gaan ze onder de naam ZÜNDAPP DISORDER een verrassende show geven.

BARLEY WINE: (laatste band van de avond)

Deze band behoeft weinig verdere introductie, want dit is natuurlijk de band waarin Marco Koops jarenlang heeft gespeeld met zijn broertje Henri, die de band tegenwoordig voortzet. Op de eerste verjaardag zonder Marco kon het ook niet anders dan dat BARLEY WINE invulling zou komen geven om met muzikale klanken een sonische verjaardagsboodschap de ether in te slingeren. Veel van Marco’s favorieten zullen de revue passeren waaronder (natuurlijk) hét Barley Wine-nummer dat onmiskenbaar is verbonden aan de man, de mythe, de legende himself: ‘Zündapp Suïcide’. Dit verklaart ook weer de naam van onze speciale thema avond.

Meer over Marco Koops’ leven en link met MFC kun je teruglezen op:

In Memoriam: Marco Koops (website MFC)

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Vrijdagavond 7 oktober opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:30 uur en om 21:30 uur start de eerste band. De entree is 7,50 euro en leden betalen 5,- euro

Artikel MFC op Facebook: https://tinyurl.com/zundapp-sessions-mfc

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/1131323794453844/

BANDS:

(Website – The Pheromones) https://thepheromones.net/home

(Facebook pagina – The Pheromones) https://www.facebook.com/thepheromones.official

(Facebook pagina – Barleywine) https://www.facebook.com/profile.php?id=100046868174568

(Facebookpagina – Angel Disorder) https://www.facebook.com/angeldisorder.nl

(Bandcamp – Angel Disorder) https://angeldisordernl.bandcamp.com

INFORMATIE MFC:

CONCERT: ZUNDAPP SESSIONS (Tribute to Marco “Koevern Cowboy” Koops) met: THE PHEROMONES, Barley Wine en Zündapp Disorder

DATUM CONCERT: Vrijdag 07 oktober 2022

ZAAL OPEN: 20:30 uur

AANVANG: 21:30 uur

ENTREE: 7,50 | leden 5,- euro

Betaalautomaat aanwezig

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741