MFC Presents:

CONCERT@MFC: MORDKAUL (BE) + LAST (BE)

ZATERDAG 18-03-2023 | ZAAL OPEN 20:00 UUR | AANVANG 21:00 UUR | ENTREE 5,- | LEDEN 3,-

Coevorden (MFC) – Zaterdag 18 maart komen twee Belgische zwaargewichten naar Metal Front Coevorden om de eerste metalnight op de concertagenda van 2023 in te luiden. Als headliner staat de melodieuze deathmetal formatie MORDKAUL op het programma met als support de metal/hardcore band LAST.  

De mannen van Mordkaul zijn grootmeesters in melodieuze deathmetal in het straatje van At The Gates met zelfs een bijdrage van Adrian Erlandsson uit net genoemde band, die de drumpartijen voor zijn rekening heeft genomen tijdens de opnames van Mordkaul’s debuutalbum “Dress Code: Blood”. Andere namen die ook zeker wel bekend in de oren zullen klinken zijn; Diablo Blvd, Hell City, Bliksem, Leng Tch’e en Your Highness. Alle muzikanten uit de vaste bezetting zijn namelijk afkomstig uit deze bands.

Om nog een beetje tegenwicht te kunnen bieden is er een supportact nodig met het vermogen van een bulldozer en die is gevonden in de metal/hardcore band LAST. Met twee releases op zak die gezamenlijk niet langer dan 40 minuten duren en die ze waarschijnlijk samen weten te persen tot 30 minuten tijdens hun live show, weet je waarschijnlijk al wat je kunt verwachten; zware, brute, rete snelle, stompende hardcore metal songs met niet geheel incidenteel een deathmetal randje.

MORDKAUL (foto door: onewebmedia)

MORDKAUL (2de band van de avond)

Een duistere en kwade stemming, een helse drive en opruiende vocalen er bovenop, dat is hoe MORDKAUL hun moordende liedjes graag smeedt.

De leden van deze in België gevestigde band delen een gemeenschappelijke passie voor melodieuze death metal en met het uiteenvallen van hun voormalige bands Diablo Blvd en Hell City, legden ze de laatste hand aan de tracks die Tim Bekaert een paar jaar geleden begon te schrijven.

In mei 2020 werd Mordkaul’s debuutalbum “Dress Code: Blood” opgenomen door Tommy Goffin (ex-Hell City) op zang, Tim Bekaert (ex-Diablo Blvd, ex-A Brand) en Vincent Noben (ex-Hell City) op gitaar en Adrian Erlandsson (At The Gates, The Haunted,…) op drums. Het mixen en masteren van het album werd gedaan door Dan Swano (Opeth, Bloodbath…)

Kort daarna bundelden Jan Rammeloo (ex-Bliksem, Furia, Your Highness) en Tony Van den Eynde (exLeng Tch’e) hun krachten. Dress Code: Blood werd in januari 2021 uitgebracht op Wormholedeath Records

LAST (eerste band van de avond)

LAST is een metal/hardcore band uit Limburg België bestaande uit; Kris (zang), Ruben (basgitaar), Bert (drums) en Kristof en Koen die de gitaren behelzen, die intense muziek maken en doen wat ze graag doen, snel en hard spelen.

Onder contract bij het Belgische “Ruff Stuff Music” hebben de heren van Last twee albums uitgebracht namelijk de demo “Eater of the Light” en zeer recentelijk nog “The Sinless Birth” via Genet Records.

LAST (foto door: Last)

BANDVIDEO’S:

ENTREE, AANVANGSTIJDEN EN LINKS:

Zaterdagavond 18 maart opent het Metal Front Coevorden de deuren om 20:00 uur en om 21:00 uur start de eerste band. De entree is 5,- euro en clubleden betalen 3,- euro (lidmaatschap is niet verplicht).

MEDIAPARTNERS: ZWARE METALEN. METALBOYS

Evenement MFC op Facebook: https://www.facebook.com/events/857950638850219/

Artikel MFC op Facebook: https://tinyurl.com/mordkaul-last-mfc

BANDS:

https://nl-nl.facebook.com/mordkaul/  (Facebookpagina Mordkaul)

https://mordkaul.com/  (website Mordkaul)

https://www.facebook.com/LAST.HC/    (Facebookpagina  Last)

https://lasthc.bandcamp.com/   (website Last)

INFORMATIE MFC:

CONCERT: MORDKAUL (BE) + LAST (BE)

DATUM CONCERT: Zaterdag 18 maart 2023

ZAAL OPEN: 20:00 uur

AANVANG: 21:00 uur

ENTREE: 5,- euro, MFC leden  3,- euro

Betaalautomaat aanwezig. Geen vvk, kaarten zijn te halen aan de kassa

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741